Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2021 11:29

Potrefenáhusa starší dlouho odmítal kousat, ještě v 16m jedl namačkané vidličkou, jinak dávil. Zvládl teda banán. Mladšímu je 16m teď a už minimálně dva měsíce nic nemačkám, navíc se částečně krmí sám.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 11. února 2021 11:30

Jennyfor fíha, některé postupy jsou tedy opravdu zvláštní.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 11. února 2021 11:37

Jennyfor to je řekneme fakt dost....nestandardní 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. února 2021 11:41

Jennyfor nemyslím to vůbec nijak zle, ale zdá se mi z tvých popisů, že dcera má dítě jako takový velký pracovní projekt. A systematicky postupuje u všeho nejlépe, jak to jde. Výživa, režim, povolené hračky, výchova podle příručky :)

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. února 2021 11:47

rasaNori Však já jim do toho vůbec nemluvím, nijak nekomentuju.

Jen tady o tom mluvím (píšu). A nesrovnávám, co kdo umí podle věku, jak jsem psala výš, každý dítě má svůj čas. Já se jen pozastavovala nad těma stravovacíma zvyklostma, jestli je teď všechno jinak, než bylo dřív.

Ona je malá jinak zdravý a šťastný dítě, spí celou noc, pořád je dobře naložená, prospívá, roste, tak je asi všechno v pořádku. Možná si do toho jen projektuju vlastní chutě

U štědrovečerního stolu jsme si pochutnávali na salátu s lososem - což bych samozřejmě dítěti nedávala - a ta malinká měla k večeři pyré z červený řepy.

A moc jí chutnalo, chtěla přidat. No a já mám k červené řepě navždy zničený vztah díky školní kuchyni a červeně obarveným šunkoflekům

Online Karja
44780 příspěvků moje polička 11. února 2021 11:51

Jennyfor Mně na tím přijde zvlastni, že její manžel už jedno dítě má. A to asi takhle nepostupovali, ne? Že jako hned přebral jine a trochu nestandardní postupy. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. února 2021 11:54

žluťásek no, takhle nějak to cítím taky. Jako další pracovní výzvu ve své úspěšné kariéře. A tak nějaka vybočení nejsou schválena.

mimochodem, koupila jsem k vánocům i pastelky, takové ty tlusté, co jsou pro mimina. A hned jsem chtěla zkusit, že něco namaluju, kytku, pejska, auto, co na to malá poví a jestli si nebude chtít dělat sama čary máry.

No, tak ne, o vánocích ještě nenazrál čas na propojení oko ruka a laickejma obrázkama bych narušila to, co se už naučili podle obrázků z knížky.

Jako jsem z toho dost nešťastná

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. února 2021 11:58

Jennyfor Neboj, skončí mateřská, začne školka, matka v procesu, dětský nemoce a soplíky a hlídání se bude hodit.

Online Karja
44780 příspěvků moje polička 11. února 2021 11:58

Jennyfor Víš co, ty s tím nic nenadelas. Přeju ti, aby si syn nadělal brzo děti a nejlíp pěkně po sobe, aby nestíhali a babičku potřebovali na vselijaky matlanice a dělání palačinek. Netrap se tim, i když chápu, že je to těžký.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:00

Karja Tak já tu psala, že je moje dcera rozený generál. Ta zmenežuje všechny. Taky proto je tak dobrá v práci, co dělá.
Asi to ten její sambo potřebuje, i když je to chlap jak hora, ale je strašný dobrák. 
Tam to jede fakt jen podle ní. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:00

Jennyfor a to ještě nevíš, že dospělej nemá dětem předkreslovat, protože v nich podporuje stereotypy, jak co kreslit a zabíjí to fantazii. Se píše v nějakých chytrých knihách.

Já teda kreslim kdy chci co chci a obkresluju to podle těch návodů "naučte se kreslit krok za krokem" z knih pro děti nebo z pinterestu :-))

Každopádně teda ten přístup tvé dcery je hodně divnej, nikoho takhle extrémního neznám. Většinou se to projektuje jen do jídla a takového toho respektujícího přístupu u větších dětí. Že by někdo zakazoval kreslit s batolatama, to jsem ještě neslyšela. Uf, je mi to líto, že si nesmíš holčičku užít a ona tebe :(

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. února 2021 12:12

Jennyfor To je ta dcera, jak si v detstvi delala vsechno podle sebe? No tak uvidime za par let, ale vlastne doufam ze se holcicka trochu chudera vzbouri. Ja jsem matka na baterky, ted od 5.m jsem zacala se zeleninovymi prikrmy, abych presne s uderem 6.m stihla ten proklinany lepek. Sama si myslim, ze cim vic alergenu vcetne prachu a zvireci srsti do roka, tim lip. Dite muchluju, spi se mnou dokonce spolu koukame na televizi...Dite jako projekt je zlo! Kamoska ma dve holcicky a sama mela naprd detstvi. Uz ted resi nejakou hyper super skolu a nejlip Keplera a mezinarodni maturitu k tomu, deti jsou uplne male. Tyhle ocekavani si snazim zakazovat, dite ma mit hezky detstvi.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:12

Kan Ne ne, na mateřský je oficiálně otec dítěte.
A dcera právě včera dostala další džob pro firmu ze Silicon valley. Dělala online pětikolový konkurz a vyhrála. Takže pro svou firmu bude prý dělat přes den a pro ně díky časovému posunu večer.

No a její sambo bude doma, dokud neskončí mateřská a pak se uvidí, ona uživí prý v pohodě oba. Ale v každém případě bude místo školky chůva.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:18
Reakce na Kan:

Jennyfor Neboj, skončí mateřská, začne školka, matka v procesu, dětský nemoce a soplíky a hlídání se bude hodit.

Pod to se podepisuji !

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:19

Jennyfor mně je to všechno normálně a regulérně líto.

Úplně souhlasím s příspěvkem Jos o chlup výše..(A taky si zakazuju očekávání.)

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:21

Jos jo to čistota půl zdravi, špína celé si musím docela často opakovat, když tu několikrát denně to dite někdo neuhlídaně umeje 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:22

Jennyfor no tak snad nebude mala typ jako nase starsi, ze bude potrebovat dalsi deti okolo sebe...

Cele dopoledne tu i pres rekonstrukci byl celkem klid, a protoze je venku zima a nehezky, ze si malou uspim uvnitr. Tak zacali prave s kangem. Ani jim nemuzu jit rict at s tim pockaj

Offline Gatita
8651 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:24

Jos no presne, dite se ma popelit v prachu! A ja si ocekavani taky zakazala, fakt mi bude stacit, kdyz budou obe deti "jenom" zdrave. Mne prijde fajn nejaka pestrost, jakoze jedna babicka dovoli vsechno, druha je prisna, ale zas ma psa a umi ty palacinky...Zivot take neni cernobile nalinkovany. Jako nebyla jsem happy, kdyz jsem zjistila, ze behem hlidani mel syn vsechna denni jidla, od snidane po veceri, sladka, ale nechala jsem si to pro sebe a druhy den to proste nejak vykompenzovala. 

A jeste k tem ocekavanim - proslycha se, ze mistni zakladka stoji za prd, nulove naroky, deti se tam pry nic nenauci. Tak si to teda taky trochu v hlave premilam, jestli nedat syna (pujde napresrok) jinam. Ze urcite bude pak chtit na gympl, tak aby mel prupravu... no a pak si uvedomila, ze mu je pet. A navic budu nejspis stastna za jakoukoli skolu, jen kdyz bude otevrena...

A Jennyfor je mi moc lito. Vnucka si nejspis poradi, ale jako babicce by mi to bylo lito.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:25

Potrefenáhusa ja jsem na poradek celkem rezignovala, vcera se opet zacalo vedle kopat, a muz ze zavrel dvere. Zapomeli jsme teda na diru pod schodama a v koupelne, takze behem peti minut byla vsude vrstva prachu. Dikybohu za hodinu dorazila uklizecka:) 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:25

A když jsme u toho kreslení...nevím přesně, co to má znamenat, vypadá to trochu jako z Kill Bill.