Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline katkas
257 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:26

Jennyfor Já nechci moc komentovat konkrétní věci. Proste každý to děláme jak umíme a jak nám přijde nejlepší. Ale neboj se toho, že by si k tobě vnučka neudělala hezký vztah. Vidím to na svojí berušce, která skoro do dvou let neakceptovala nikoho jiného než rodiče a po dlouhém procesu zvykání chuvu. Teď ve 3,5 má s prarodiči krásný vztah. Myslím , že vztah k prarodičům se prostě buduje později (alespoň u nás) , což mu vůbec neubírá na kvalitě. A jak bylo řečeno výše, dcera se časem vrátí do práce, priority se trochu přeskládají a přijde tvůj čas.

edit, koukám, že část mého příspěvku si vysvětlila jinde, no, ale smysl zůstává.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:26

Jennyfor Tvoje dcera je jedinečný originál a vnučka bude taky a svoji cestu si k tobě najde.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:28

Jos jo, to je ta dcera, jak si vždycky dělala, co chtěla.

Je strašně chytrá, fakt asi na hranici geniality, třeba po gymplu dělala zkoušky rovnou na pět vysokých škol, rozpětí matfyz, medicína, ekonomie, technika, chemie a vzali jí na všechny. A pak si nemohla vybrat, kam teda půjde.

Takže IQ vysoké. Za to EQ od mala nízké. Absolutně žádné zábrany, komukoliv řekla cokoliv, někdy fakt to byly věci, které opravdu zraňovaly, prarodiče, mne, i k malýmu bráchovi byla odměřená. A nedalo se jí to vysvětlit, v čem je v komunikaci problém. 

A tahle vlastnost, takový to oproštění od emocí, jí paradoxně pomáhá v práci, nemá problém komukoliv říct něco nepříjemnýho nebo ho vyhodit.

Vždycky nám trochu připadala jako dokonalý robot. A to píšu s tím, že je to moje holčička, miluju jí a vždycky budu a budu o ní mít vždycky starost. Co já se natrápila s tím, jestli jsem jí tak vychovala, bez empatie, nebo jestli je to nějak vrozený.

A tak jsem doufala, že ta malá, až se narodí, jí nějak polidští. No, zatím jede pořád jak z nějakého filmu o AI.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:33

Jennyfor muze mit nejakou formu Aspergra. Hele a zkusilas si s ni o tom popovidat? U nas mamka koupila starsi ruzove tenisky, takove kopytoidni, ja jsem mela nejakou prupovidku na tema ruzova a nevhodna obuv a uz to jelo. Nejak jsme si vyjasnily hranice a celkem to funguje... 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:36

Jennyfor Šmarjá, tvoje dcera měla mít alespoň trojčata, když má tolik nevyužité energie! A o ten vztah s vnučkou se neboj. Já mám dojem, že třeba moje dcera si s babičkama dělá opravdový vztah až tak od dvou, dvou a půl let, tak to s malou doženete :o)

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:42

DruI já vím, stejně mi nezbývá, než to nechat plynout. A asi bych zatím stejně nemohla být moc hlídací babička, s tátou to nejde úplně dobře skloubit.

No jo, berte to jen jako takový povzdech, já si sem ráda chodím číst a jednou se třeba dočkám, že si s vnučkou uděláme holčičí jízdu. I když už bude možná ve věku, kdy si k tomu otevřeme flašku

Online continuity
43229 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:48

Mohučanka znamená to, že si měl vzít černou fixu. 

Jen jestli jste mu ji nezakázali, aby neměl chmurne myšlenky?

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. února 2021 12:49

Jennyfor To bude dobry, zet zni podle popisu jako fajn chlap. On se casem taky vzbouri . Ja par  zdanlivych Aspergeru znam a je s nimi domluva hrozna, protoze maji tu svoji vizi... a nevlastni sourozenec (jestli jsem to dobre pochopila a existuje) vnucky byva u nich casto? To by taky mohlo kapku pomoct...

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:58

Jennyfor ja te chapu, moje svagrova je hodne podobna. Vsechno musi bejt na minutu presne, usnout musi v 10:45, svacina jedine v 15:20 a venku, jinak ne. A taky z ni vypadavaj ruzny hruzy, typu - ne, pribor jeste ne, ten az ve 3 letech. Na klouzacku nejdriv ve 2. Jidlo taky dostava furt nijak neochuceny, nevim, kdy prichazi ta spravna doba. Jsou stejne stary s nasim Tondou a ja vzdycky jen cumim. Ale dobra zprava je, ze vztah s prarodicema ma super a vyviji se uplne stejne jako moje dite, takze ta dokonala vychova moc vliv nema:))) 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:01

Jennyfor znis jako skvela babicka, ja bych ti svoje dite klidne sverila. Na malovani, palacinku a tak

A dcera ma obrovske stesti, ze ma tak ukazkove dite. Narodit se ji malej demon, co v noci rve a usne jen v naruci a avokado plive na dva metry daleko, mozna by zmenila nazor

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:08

continuity černou néé, to by bylo předlohy a to se prej nesmí

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:09

Mohučanka krvavej tucnak me bude strasit jeste dlouho

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:23

Mohučanka no já bych asi toho krvavýho brala...

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:32
Reakce na žluťásek:

Jo a máme zas tip na další skvělou hru. Tajná výprava čarodějů od Mindok, hráli jsme dnes poprvé a hned 3x po sobě. Na krabici se píše, že od 6 let, ale myslím, že s dospělým lze hrát i dost dřív. Je to kooperativní hra, což ale syn moc nechápe a závodí, kdo bude dřív v cíli :)

Zítra nafotím, moc se mi líbí. Testujem půjčenou a bude mě stát hodně sil ji zas hned nekoupit

​Tajná výprava je super  Máme od Vánoc a hrajeme rádi. I když dcerce bylo šest v prosinci, her má víc než dost a mám pocit, že to je pro ní teď už na hranici,ale tím, že je to kooperačka, tak to je zábavné pro všechny. Pak k Vánocům dostala Dragomino a to už jí moc nebaví. Na druhou stranu, otevřeli jsme Plyšovou hlídku a to bylo ještě unáhlené ..

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2021 13:38

Pinot Noir u nás tyhle stránky zatím zůstávají bez povšimnutí, tak buď ráda za Ríšovu kresbu

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. února 2021 13:49

Pinot Noir Jeje, to mi připomnělo mou oblíbenou kresbu Kočky v bouři. Starší syn mi namaloval kočky a mladší přes to udělal bouři. Musím do práce, ale zkusím ji najít.

Jak dlouho vlastně archivujete báječné vytvory dětí ? 

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:50

A k tématu babiček - tchýně hrozně trpí tím, že měla dva kluky a ne holčičku. Opravdu jsem si nikdy nemyslela, že to může někoho tak "poznamenat".. Ale ono to začlo už oznámením těhotenství, její první reakce byla "to bude určitě holčička", pokračovalo potvrzením holčičky - další tři měsíce mi chodily návrhy na holčičí jména a většinou to končilo větou "Bude to Terezka, to se mi líbí, tu jsem vždycky chtěla já a  místo toho mám ..." Malou pravidelně hlídá a malá jí má ráda, ale ty její proslovy "ty jsi moje milovaná holčička, jenom moje, takovou jsem si vždycky přála,aspoň jednu místo kluků" Tak nějak přemýšlím, jak se to muži  a jeho bráchovi musí poslouchat   Korunu tomu dodala, když mým rodičům během rozhovoru oznámila " že Ema bude jenom její vnučka, protože oni už si jednu holku vychovali" Druhému prckovi je 21 měsiců a babička ho viděla celkem šestkrát, poprvé skoro až ve třech měsících.. No, je to kluk a ti nejsou zajímaví

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:57

Resch my máme v rodině taky jednu takovou paní. Bere si na víkend jen staršího vnuka, vnučku nikdy nehlídala, nevozila kočár, nebyla s ní na chatě. Když její syn vezme na chatu obě svoje děti, ptá se, proč nevzal jen malýho a proč holčička nezůstala s maminkou doma. Ze školky měla naplánovaný vyzvedávat jen vnuka a vnučku že tam nechá, že tu může vyzvednout maminka. Holčička ji prakticky vůbec nezná, když ji zahlídla mezi dveřmi, ptala se pak maminky, kdo to byl.

Mně to vůbec hlava nebere

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. února 2021 14:00

Resch t o je smutné a čo ešte keď si to syn začne uvedomovať :(

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 11. února 2021 14:01

žluťásek to je děsivý .. žel mám pocit, že to u nás spěje k něčemu podobnému