Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43235 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:24

rasaNori prokouslej ret vem čert, ale to temeno o roh stolu zní dost hrůzostrašne. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:27

Malenge A zkusit se domluvit s doktorem, že uděláte pětiletou prohlídku a na očkování dorazíte o týden později by nešlo? On doktor asi taky nestojí o to, aby se mu tam dítě zaseklo.

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:37

Synovi to pichli na 4-ročnej prehliadky, keďže vedel, že bude očkovaný, ani tam necekol, doktorka poznala, že jej rozumie, len podľa toho, že všetko čo od neho chcela, robil naopak

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:38

Garfie Díky za uklidnění  ale já věřím, že to půjde.

Ona vnučka už teď vypadá, že bude úplně jiná, než její maminka. Je taková hodně kontaktní, chtěla pořád držet za ručičku, v náručí se ke mně silně tiskla, dlouze jsme si koukaly do oči, plyšáky k sobě tiskne a houpe a hladí.... tohle u dcery právě nebylo, nenechala se pohladit, pak jakmile to šlo, nenechala se pochovat, utíkala, prala se, za ruku nechtěla, nesnášela blízkost, s hračkama jen házela, mazlení a hraní s plyšákem, to nesnášela. A já jako mladá holka pořád hledala, kde je ve mně ta chyba, že to tak je. Teď už si myslím, že je to opravdu nějaký jiný typ osobnosti, že se s tim nedá moc udělat, jen milovat takovou, jaká je.

No ale ta maličká je právě úplně jiná, taková mírná, mazlící, viděla mne za ten první rok párkrát a přesto teď o vánocích se hned natahovala, že chce pochovat a úplně se ke mně tiskla a objímala, otáčela mi ručičkou hlavu, ať jí koukám do očí.

A v těch chvilkách, kdy si nás nikdo nevšímal, jsme stavěly třeba kostky, na střídačku, já jednu, ona druhou, pak mi podala další, ať dám já, pak zas ona, no úplná spolupráce jak s velkou. A když se povedlo a nepadalo to, tak se vždycky tak radostně přitiskla, až mě to dojímalo. 
To bude chytrý a citlivý dítě. Když mě k ní pustí, věřím, že si budeme rozumět.

Prostě si počkám, až to příjde

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:47

DruI to asi nic neřeší, scéna bude strašlivá tak jako tak a jít tam 3x se mi taky zrovna nechce, nemám pro malého hlídání. To, že je to spojené s tou kontrolou, byl jen takový povzdech. Samozřejmě počítám s tím, že nejdřív vše proběhne a až pak se bude píchat, jinak by nemělo cenu tam vůbec chodit... a pokud by měl průběh vypadat jinak, zasáhnu. Já ho na to nějak v mezích možností připravím. Se nedá nic dělat.

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:50

Jennyfor to je skvělé, že si i tak dokážete s vnučkou najít ty společné chvilky a hezky se pomazlit

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:52

Jennyfor dúfam, že dcéra zmäkne a bude sa s dcérkou túliť podľa potreby, môj syn je taký maznak, vidím, ako veľmi to potrebuje

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:53

Malenge Tak ať malej překvapí a zvládne to všechno s přehledem.

Offline Gatita
8651 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:01

Malenge Mám dojem, že jsem tu pětiletou absolvovala i s mladším dítětem a že padly hned dvě injekce. Překvapivě to nebylo tak hrozné, jak jsem se bála, děti to zvládly skvěle. Zato já byla z toho vypětí a očekávání nejhoršího úplně vyflusaná, do toho ty manévry s parkováním, šťouráním sotva usnuvšího mimina z autosedačky do kočáru, obsluha parkovacího automatu, kdy mi to třikrát spadne, než správně zadám SPZ...prostě samý populární úkony:)

A neboj se, doktoři jsou zkušení a nevyvozují žádné závěry z toho, když jim tam ubrečené dítě nic nepředvede. Syn zrovna výjimečně spolupracoval, ale týden nato jsem s ním byla na fyzioterapii kvůli plochým nohám a špatnému postoji. Jak jsem podělaná z té korony, tak jsem extra zaplatila soukromou rehabku, abychom se vyhnuli čekání mezi lidmi na poliklinice. Syn tam stál jak bejček, odmítnul se svlíknout, cvičit, cokoli. Jen tam stál a ani se nehnul. Vyhozené pětikilo:) Pak už jsme nikde nebyli, včera jsem tu psala, jak se nám akorát doma hromadí žádanky a pohled na tu hromadu mě akorát tak stresuje.

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:17

DruI Gatita díky, budeme vysvětlovat a vysvětlovat a nějak to klapne. Jen teda, abych mu byla oporou, tak tam jít s menším nemůžu, ten by tam z toho mezitím udělal kůlničku na dříví. Už na své 18 m kontrole, když jsem chvilku něco řešila s dr., začal rozhrabávat kontejner s nebezpečným odpadem  to, že lítal, otevíral zásuvky s léky, lezl na váhu, rozhrabal hračky a tak podobně, ani nezmiňuju, to je normálka.

Offline Tabea
8175 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:27

Já chodím na preventivky pokaždý naráz s oběma dětma a pokaždý jsem z toho tak vyfluslá, že si dávám předsevzetí dělat jim ty termíny zvlášť. Očkovat musí napřed syna, musím ho u toho držet jak chobotnice rukama i nohama. On se pak schová a řve a dceru v klidu naočkujou.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:31

Jennyfor  Budou z vás dobří parťáci!! Jo a ještě jsem si vzpomněla, že nejvíc vlastností se dědí ob generaci.

Jinak teda ale ještě trochu kritiky, to avokádo mě teda taky docela dostalo, to je slušná tuková nálož, navíc jsem si hned vzpomněla na Jiná Realita a její obdivuhodný postoj k jeho dovozu s konzumaci.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2021 11:54

Já chodím skoro pokaždé s oběma a ani mi to nepřijde. Jsem radši, když je hlídá muž někdy, kdy můžu mít volno;) Akorát na tříleté+roční jsem byla s mužem. Já teda nejezdím autem, buď busem nebo pěšky, takže je to prakticky v rámci procházky. Akorát v dubnu nás čeká oční, to bych s oběma nezvládla.

Offline Gatita
8651 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:58

Garfie jo, to avokado mi do profilu taky nesedelo. Z popisu Jennyforbych cekala spis varenou brukev, nebo proste jiny lokalni a jediny spravny bio plod. 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:59

Malenge náš mladší během mé kontroly a kontroly staršího u zubaře odněkud vydoloval lopatku a smeták a začal jím ometat stoly a police, už se hrnul i na ty tácky s těmi sterilizovanými nástroji

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 12. února 2021 12:04

Garfie Gatita Tak tý vařený brukve má určitě taky dost

Jinak dnes k snídani opět avokádo, dokud je zásilka čerstvá. K tomu voda. Ale zahlédla jsem v mističce nějaký drobky, tak jsem se zeptala, jestli bylo pečivo. Ano, plátek bezlepkové veky.

já vám sem malou na chvilku dám, je zlatá. Ale pak to smažu.

/* smazáno

Offline Gatita
8651 příspěvků moje polička 12. února 2021 12:06

Jennyfor je krasna, se nedivim, ze jsi z ni paf:)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. února 2021 12:08
Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 12. února 2021 12:09

Jennyfor Ta je ňuňu  Krásná holčička! 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 12. února 2021 12:11

Jennyfor Máte krásnu vnučku, nech vám robí len radosť.