Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 27. února 2021 23:36

viktorka_od splavu Před pár lety jsem zavedla jednu odpolední lekci pro rodiče v ceně tábora. Všichni chodí s tím, že neumí brzdit. A přitom stačí  taková hloupost - pokrčit stojnou nohu v koleni, nohu s brzdou napnutou předsunout, o její koleno si opřít ruce (pro začátek) a pak jí pomalu zvedat na brzdu a plynule na ní přenášet váhu. Tím se těžiště dostane do středu mezi nohy a není kam přepadnout  Když mluvím o brzdičce. Je to nejjednodušší způsob, ale případně jich je ještě X dalších, jak zastavit. A už mlčím, nebudu tu spamovat a jinak budu v létě bruslit leda tak sama

A když jsem tady - miminko se dneska poprvé nahlas rozesmálo pod hrazdičkou. Ten bezzubej širokej úsměv a divné hýkání je tak boží

Offline viktorka_od splavu
49392 příspěvků moje polička 27. února 2021 23:45

MPLee to si budu muset opsat na papirek a vyzkouset! predsunovani brzdici nohy mi furt cpe muz, ale ja okamzite ztracim rovnovahu:-))

gratuluju prckovi! smich je velky pokrok a uzasny zazitek pro rodice

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 28. února 2021 02:13
Reakce na MPLee:

A když jsem tady - miminko se dneska poprvé nahlas rozesmálo pod hrazdičkou. Ten bezzubej širokej úsměv a divné hýkání je tak boží

​Je a pak, až bude lezet na brise, k tomu hykani začne ještě mávat rucickou, naše to nejčastějc dela na procházející kočky a psy.  Tuhle se hrozne chechtala, jak velkej pes chrape. 
a první sirokej úsměv byl na moji mamu, to bylo taky dobrý :-)

Offline Makara
3663 příspěvků moje polička 28. února 2021 07:07

MPLee klidne spamuj. Ja pak budu chytra, az budu z kola radit dceri nebo manzelovi.. Anebo si honem na tvoje rady vzpomenu, az me zase donuti se na tom dabelskem vynalezu pohybovat. Uz mam za sebou celych 5 km bez padu (coz znamena, ze me teprve ceka.)

Offline dzizisketa
9005 příspěvků moje polička 28. února 2021 08:52

MPLee

JJá na lekci přijdu a tím, že na inlinech vůbec neumím jezdit. Aspoň to bude změna, ne?

Online brrr
12374 příspěvků moje polička 28. února 2021 11:14

Garfie Teď jsme se dívali na Paseku, co mají v plánu vydat a narazili na dvě knihy, které by se tomu tvému malému čtenáři líbily. Jsou takové lehce strašidelné, ale ne moc. P.S.: Tu strašidelnost jsme nechtěla nějak vyzdvihovat, jenom vím, že Tvůj syn to nemá úplně rád, takže jsem chtěla říct, že jsou míň strašidelné než vypadají.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 28. února 2021 12:29

dzizisketa I na to jsem zvyklá, to dáme

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 28. února 2021 12:29

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 28. února 2021 12:38

dzizisketa nebudeš sama, psala jsem, že jsem na tom v životě nestála ;)

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 28. února 2021 12:41
Reakce na Kokoska:

Dneska u nas: Honziku, sedni si! - Nechci já! Budu stoupnutej!

U nás se zase pořád řeší ty smrti, životní funkce, orgány, tělo... A dnes Ríša zjistil, že svaly jsou vlastně maso. Totálně ho to znechutilo a prohlásil, že on teda z masa být nechce, že bude radši z molitanu jako plyšáci

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 28. února 2021 12:43

A ještě dnes:

On: Maminko, můžu dostat sladkost?

Já: A to lízátko, to bylo co?

On: To byla kyselost.

Offline 999
19844 příspěvků moje polička 28. února 2021 12:47

Pinot Noir Já miluju tuhle dětskou logiku :-).

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 28. února 2021 13:26

Pinot Noir

Kdyz syn zacinal mluvit, tak to bylo:

Ja: chces susenku?

On: ne

Ja: A co bys teda chtel?

On: dve susenky

No takhle to tak vtipne nevyzni, ale bylo srandovni, jak to malinke dite vsechno vnima tak trochu jinak.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. února 2021 13:26
Reakce na MPLee:

​taky se hlásím jako začátečník!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. února 2021 13:34

Muž si zkoušel kraťasy. Říkám, že jsou dobrý. Syn se na něj podívá a říká "Ne, jsou ti malý, tady kus chybí" a přejel mu od kolena ke kotníku.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 28. února 2021 13:34

brrr Děkuju! Ale obávám se, že nestrašidelná obálka bude asi nutnost.  Na toho Warrena už jsem se taky dívala....ale nejsem si jistá, on je děsnej!!  Teď nevím, nedoporučovala jsi mi ty toho Dobroduha? Teď to má z knihovny a moc se mu to líbilo, stáhnul to za den!

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 28. února 2021 13:37

Evaeva  To je  výborný, syn bude elegán!!

Gatita To mi připomnělo, jak děti psaly Ježíškovy v Japonsku-syn: "já bych chtěl jednu korunu..." dcera: "tak ta ti tady bude dost na nic!" syn: " tak dvě koruny."

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 28. února 2021 14:05

V kontrastní knížce je stále čemu se divit, očividně 

A to mi přišlo úplně stupidní, že je na každé stránkce jeden jednoduchý tvar, že to nemůže ani mimino bavit. A mimino se i 5 minut zabaví pohledem na slona a vystřídá u něj 10 výrazů

Online brrr
12374 příspěvků moje polička 28. února 2021 14:36

Garfie Jo, Dobrodruha jsem dokonce doporučila před vánocema nějaké tápající babičce v knihkupectví. Mi se ta knížka taky moc líbila

Warren vypadá lehce děsivě (připomíná mi žabáka), ale je to takový klidný svědomitý chlapeček.

Offline barbucha blogger
35984 příspěvků moje polička 28. února 2021 14:40

Včera vycházka s harantama... bohužel Oliver si trochu, no, nas... do bot požadavkem (doprovázeným ukrutným řevem), aby s náma šel i tááááta!!!! Tááááta vyměknul, oblík se a za skřípění zubů s náma teda vyšel... ale po půl hodině jsem toho měla celkem dost.

V minutovejch intervalech: Nelez na tu trávu, je tam bahno. Nešlapej do louže, budeš mít mokrý boty. Nechoď do toho křoví, je tam psí bobek. Nešplhej na plot, spadneš. Nechoď na tu zámkovou dlažbu, zvrkneš si nohu.

Tvl! Po tý půlhodině jsme si vzala táááátu stranou a otázala se ho, jestli snad nemaj pračku a sušičku a jestli se mu snad zdá, že je kápo v koncentráku... chudákům malejm nedopřeje trochu volnosti. Koukal na mě jako puk, ale celkem vypadal že něco pochopil... pročež při scházení schodů už na ty nebožátka neječel jak zjednanej (když se pustily klandru), pouze bolestně vzdychal