Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49392 příspěvků moje polička 09. března 2021 09:06

letfenixa to delal syn, kdyz jsem ho necim nastvala- rozstrihal si teplaky, prosteradlo.. ale neboj, preslo to:-)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. března 2021 09:14

Já ten HO s dítětem poměrně zvládám ve smyslu že udělám vše (do práce), co je potřeba. Ale nejsem schopná to pokrejt prostě časově, těch 7 hodin čistýho času u PC co bych měla dělat prostě nedám, spíš tak 5-6. A protože jsem stará poctivka, otvírám to večer, ale práce už je hotová, kolegové spí, meetingy se nekonají ... a koule neodpracovanejch hodin se nabaluje

49392 příspěvků moje polička 09. března 2021 09:21

MP Meri tohle lpeni na odpracovane dobe jsem nikdy nepochopila. jaky k tomu mas duvod, mate to sledovane?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. března 2021 09:33

viktorka_od splavu Tak normálně máme "píchačky" a i na HO se musí vyplňovat hodinový snímek dne a zapisovat docházka do systému ... musela bych tudíž v zapisování lhát a to já hodně nerada.

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 09. března 2021 09:45

viktorka_od splavu ja treba na HO nevyplnuju hodinova okna (to jsem mela v agenture a bylo to strasny), ale musim byt k dispozici tech 8 hodin, ktere mame na HO stanovene jako pracovni dobu. Mne to teda strasne nevyhovuje, protoze bych nejradsi sla v 15 hod na prochazku a dodelala praci vecer, ale musim byt k dispozici, casto prijde ukol "hned ted".

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2021 09:45

letfenixa u nás je to každý den něco. Včera vypraná chůvička.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 09. března 2021 09:47

MP MeriTak já si třeba do výkazu píšu i čas, který jsem strávila přemýšlením o práci a jako lhaní se mi to nezdá. To je takový ten čas, který by člověk v práci strávil tím, že by si šel uvařit šálek čaje a přemýšlel při tom o tom, jaké budou další kroky, které provede, jak něco vyřeší a tak. Takže třeba na hodinu ve výkazu spadá pětačtyřicet minut skutečné práce na počítači. Dost podobně jako v kanceláři, tam taky nejedu bez přerušení.

Ale teda osm hodin na HO s dítětem, co nemůže do školky je fakt utopie, které nejsem schopná dosáhnout. Ale teda já stejně fakturuju hodinově, tak mě to tolik netrápí :o)

49392 příspěvků moje polička 09. března 2021 09:49

MP Meri ja jsem na HO vyzkousela dva pristupy, ve vysledku jsou stejne-mam prednastaveny vykaz se dny a hodinami od-do jako u pevne prac. doby, kde vyplnim jen cinnost, hodiny necham tak.  nebo zapisuju zacatek a konec podle skutecnosti (jestli jsem mezitim sla na wc nebo zamichat polivku neresim, ale pokud jsem sla na hodinovou prochazku tak to zkratim), a na dny kdy neni napln si z toho odpocitavam nahradni volno. z hlediska zamestnavatele mi to pocitani hodin misto prace prijde uchylny, ale kdyz musis, tak musis..

49392 příspěvků moje polička 09. března 2021 09:53

Lamicka jo, to me stve tez, ale jak je dyl svetlo tak uz to tak nevadi, ja teda muzu skoncit nejdriv ve 14h ale samozrejme jen obcas. nastesti "ted hned" nemam vlastne nic, vsecko co delam muze hodinu nebo dve klidne pockat. ohromna zmena proti praci co jsem mela predtim a fakt si to uzivam

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. března 2021 10:05

Já si to naštěstí mimo videocally muzu dost rozvrhnou podle sebe, což je jednoznačná výhoda. "Přemýšlení" o práci do toho taky počítám, záchod nebo zapnutí myčky taky neřeším, ale když hodinu a půl chystám dítě do postele, uspávám, poklízim a obedvam, tak to už odečíst musím, to by přes moje svědomí neprošlo. A pak ty hodiny proste chybej. Paradoxní je, ze práci zvladam i tak všechnu včas, nejspíš ve zbytku času jedu jako fretka, ani sama nevím. Včera jsem si uvědomila, ze to mám jak druhy sestinedeli, už večer mám cely den v milosrdne mlze

Vcera jsem strávila za cely den 3,5 hodiny čistého času uspavanim a ani jeden z pokusu nebyl úspěšný. Odpoledne už to vypadalo jako s přerostlym novorozencem, tlačila jsem kočárek se rvoucim dítětem a u toho si rvala do respiratoru taky, úplně jsem cejtila to zoufalství prvních tejdnu, kdy člověk vůbec nevi jak na to, aby to s tím deckem nějak fungovalo  

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 09. března 2021 10:13

Já moc nepřispívám, ale hodně to tady čtu a teda chtěla bych Vám všem moc poděkovat. Vědět, že všechny ty problémy, které řeším (kombinace malého dítěte a HO, scénky, zničené věci, nepořádek a mnoho dalších věcí) řeší i někdo jiný, mi hrozně moc pomáhá ! Dík všem 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 09. března 2021 10:22
Reakce na letfenixa:

Tak ďalší level je rozstrihane pyžamo a vesta

​Takový případy jsou známý už z literatury

Lotta se stěhuje od Astrid Lindgren

Lotta rozstříhala svetr a odstěhovala se od rodičů k sousedce..

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 09. března 2021 10:39

Tabea tú knihu máme! Ale ešte sme ju nečítali

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 09. března 2021 10:40

MP Meri tak ja mám pevne online hodiny, a zvyšok robím, kedy môžem a nemám žiadne výčitky voči výkazu, hlavne že mám porobene

Offline Aranel
6649 příspěvků moje polička 09. března 2021 10:46

Tabea Ten svetr si vybavuju!!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. března 2021 10:47

MP Meri ale aj tak si dobrá, že dokážeš odrobiť doma poctivo 5-6 hodín plus sa staráš o dieťa. Klobúk dolu

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 09. března 2021 11:15

letfenixa tak už máte program na dnešní večer

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 09. března 2021 11:32

DruI tak 45 min na hodinu prace jeste jde. S prvnim ditetem jsem neco pytlikovala v byvale praci uz od miminka a bylo to tak, ze jsem to mela otevrene cely den, ale vykazat jsem si mohla max. 2 hodiny, protoze to byla prace na dve hodiny. Ale jak jsem do toho krmila, prebalovala a snazila se hodiny uspavat, tak se to rozplizlo do celeho dne

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 09. března 2021 11:37

Gatita No já buď vstanu dřív a pracuju ráno, nebo to táhnu přes půlnoc. Jinak přes den je to taky pytlíkování po čtvrt hodinkách. Jako s dítětem ve školce se to fakt nedá srovnat :)

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 09. března 2021 11:45

Tabea čítame teraz Dasenku