Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2021 22:15

žluťásek no úplný les je sice v docházkové vzdálenosti, ale za procházku dojdeme tam a za chvíli musíme zase zpět. Jak mladší po obědě spí, nemáme tolik času v kuse. Ale sídliště je vlastně jeden velký park, nejdeš akorát po chodníku vedle silnice. No jo, ale jak dlouho vydržíš s bublifujem, míčem a házecím letadlem?

Offline Malenge
4847 příspěvků moje polička 19. března 2021 22:20

žluťásek no asi tak. Už jsem to tu psala, že naše obec je, jak jsem nedávno zjistila, katastrálně úplně miniaturní  naprosto všechna místa, kam chodíme, tj. louky, lesy, pole, potok, řeka, hřiště, cukrárna, potraviny, ovce, kozy, koně apod. jsou katastrálně u sousedů. Takže my oficiálně můžeme brázdit pár ulic v zástavbě a dávat pozor na to, že dost krajních domů už je taky mimo. V tomhle ohledu to máte v Praze ještě super, ač tam teda je mnohem víc lidí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2021 22:24

Malenge s tou Prahou jsme to teď docela vyhráli. Ale vy máte zahradu;) Pro mě je v Praze problém, že bysme museli do MHD, když chceme někam vyjet. Ale až se oteplí, tak už na to taky asi kašlu.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. března 2021 22:26

Evaeva jo, no. Moje dítě miluje pískoviště. Nepotřebuje vůbec klouzacky, houpačky, stačí mu lopata a dvě hodiny si kutá tunely. 

Chodíme teď hodně hrát venkovní bojovky, to je super. I se jich teď dost vyrojilo s těmi zavřenými kroužky a školami, bývají na hezkých místech. Ale to je tak maximálně pro vašeho staršího, malý bude koukat v kočáru, to není to, co od venčení dětí potřebuješ...

Hledáme kamínky, jdem na odrážedlo, házet šutry do rybníka, krmit kačeny, bereme křídy, kuličky, kreslím mu třeba nějaké výzvy, co budeme sledovat venku. Hrajeme cestou slovní hry, hádáme písničky podle melodie, vymýšlím hádanky a jen tak se couráme. Ale je to už dlouhý, bez jiných dětí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2021 22:29

žluťásek na vymýšlení hádanek mě moc neužije a podle toho, jak já zpívám, by nikdo nic nepoznal:) Ale jinak tohle všechno tu máme a děláme, ale po půl roce už to není ono. Už se těším, jak je na tři hodiny vypustím na hřišti, starší bude lítat s kamarády,... Chce to teda i lepší počasí.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. března 2021 22:35

Evaeva my chodíme i teď ven na tři čtyři hodiny, ale chápu, že s dvěma to úplně nejde. Dneska jsem teda přišla úplně zmrzla a unavená, malej taky odpadl brzy, zima nás zmohla. Taky se těším na jaro, i když břízy bych moc ráda přeskočila :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2021 22:54

žluťásek no ta kombinace dvou dětí v tomhle věku není až tak kompatibilní. Normálně bysme měli přes týden několik kroužků, tak by to nebylo moc znát.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 19. března 2021 22:57

žluťásek My normálně taky chodívaly ven na dlouho, ale jak se teď vyhýbám chození na hřiště, i když u nás oficiálně zavřená nejsou, tak zábava venku nám tak dlouho nevydrží (i když se teda dcera snaží, tuhle jsme třeba půl hodiny stavěly pomocí imaginárních kbelíčků a lopatek hrady z imaginárního písku :o). Ale holt jí chybí ostatní děti. Včera jsme potkaly kamaráda ze školky a oba si to tak strašně užili, až mně to bylo normálně líto, že to nejde pořád.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. března 2021 23:20

DruI my to tak kombinujeme, snažím se vždy naplánovat delší procházku a zakončit to někde na hřišti, když to jde. Se synem je docela rozumná domluva, ví že když je tam hodně dětí, že tam nepůjdeme i když je otevřeno. Nebo si včera sám vyžádal roušku, z toho mi bylo úplně úzko, jak už to berou za samozřejmou součást vstupu mezi děti...

On se docela zabaví i klacky v lese, házíme šišky do kmenů, čteme si ty naučné panely, hrajeme nějaké pohádkové scénky. Ale marná snaha, není mi pět a nebaví mě jezdit hodinu po pařezu autama.

Je to už dlouhý, no. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2021 23:37

žluťásek syn ty zavřená hřiště taky celkem akceptoval, ale já vidím, že si tam mnohem víc vyhraje. A ještě víc, když tam je někdo další. A pro mladšího je to bezpečné prostředí, takže ho nemusím tolik hlídat. No musíme to ještě vydržet, brzo už bude tepleji a líp.

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 20. března 2021 06:17

My na hriste vidíme z okna a docela špatně se vysvětluje, ze se tam nesmí, když je odpoledne uplne plny. Tak jsem to "vzdala" a chodime dopoledne. Ne teda kazdej den, ale deti si to tam o to vic uzijou. Jsme tam před devátou a většinou trvá i hodinu a pul, než dorazí nekdo dalsi, to pak za chvíli odcházíme. 

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 20. března 2021 07:04

My se minulou nedeli u nas na zahrade potkali se svagrovyma, my v rouskach a deti bez. A ta decka ozila uplne neuveritelne. Tesim se az otevrou skolky ale trochu me desi ze uz zacinaji byt na covid umrti i mezi detma, ale nekde jsem se docetla ze ty co zemrely tak mely i jina pridruzena onemocneni... 

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 20. března 2021 07:28
Reakce na tina:

Potrefenáhusa Ježiš, jsem se lekla, že máš vyfocenou moji Andulku. Na tý druhý fotce fakt podoba veliká a i to body měla

Andulka ji minula jen o fous :-)

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 20. března 2021 07:28

rasaNori tak o ten postcovidovej syndrom asi není co stát 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 20. března 2021 08:32

Dětský bazar tady není, doufám, že nebude příliš vadit inzertní vsuvka- nechcete některá dětskou zimní bundu Reima? Fungl nová, zářivě oranžová, velikost 104.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 20. března 2021 08:42

Mně chybí chození na hřiště, protože když si dcera hraje na hřišti, tak to ode mě nevyžaduje skoro žádnou spolupráci. Když pořád chodíme po venku sami, tak ji musím neustále něčím stimulovat a moc si neodpočinu. A doma to není lepší, protože i když si zrovna hraje sama, tak prostě každou chvíli přiběhne, aby mi sdělila nějakou závažnou informaci a holt udržet pozornost čtrnáct hodin denně je dost náročné.

A taky mě tuhle venku rozhodil nějakej pitomec, když jsem zrovna na procházce telefonovala svojí mamince, tak na mě přes trávník řval, ať odložím telefon a věnuju se tomu dítěti, jinak za mnou zajde a na ten telefon mi šlápne. Tak jsem ho teda v rámci uvolnění vlastní vnitřní frustrace seřvala na tři doby, ale cítím se kvůli tomu venku hůř, protože furt čekám, kdy se potkám s dalším blbcem. Už nám fakt všem hrabe.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. března 2021 09:04
Offline Kokoska
35099 příspěvků moje polička 20. března 2021 10:00

DruI cos mu rekla? Me podobne situace zaskoci a nejsem schopna nejake rozumne reakce. Nastesti se mi to nestava casto.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. března 2021 10:18

marieu jé, možná já? Byla bys tak hodná a změřila mi celkovou délku? Koupila jsem na příští rok ve slevě, ale asi hrozně velkou, ta bude tak na presrok. Klidně do sz i s cenou, nebo sem, jak chceš. Moc děkuju! 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. března 2021 10:24
Reakce na Kokoska:

DruI cos mu rekla? Me podobne situace zaskoci a nejsem schopna nejake rozumne reakce. Nastesti se mi to nestava casto.

​tak to by me taky zajimalo.

Ja bych se asi v tomhle pripada nezmohla na nic jineho nez nejakou sprostou nadavku.

Sice nevim co robatko DruI delalo,presto aby si nekdo dovolil timhle zpusobem vychovavat DruI je neskutecny.