Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 20. března 2021 10:37
Reakce na žluťásek:

...

Hledáme kamínky, jdem na odrážedlo, házet šutry do rybníka, krmit kačeny, bereme křídy, kuličky, kreslím mu třeba nějaké výzvy, co budeme sledovat venku. Hrajeme cestou slovní hry, hádáme písničky podle melodie, vymýšlím hádanky a jen tak se couráme. Ale je to už dlouhý, bez jiných dětí. 

​ach jo, u nas takto:

mechanicky pred sebou postrkuju kocar, pochoduju jako robot a starsi syn do me neco huci, ale jako fakt hamotiny o nejakych bombach, sopkach a o tom, ze az bude mit  sto milionu, koupi si dve ste tisic lega. Ja uz mu ani neodpovidam, mlcky tlacim ten kocar a delam, ze neslysim a ze tam vlastne vubec nejsem. A ty tady s  pisnickama a bojovkou! 

Offline Kokoska
35099 příspěvků moje polička 20. března 2021 10:49

Gatita boze, to mi vykladal vetsi chlapecek, ale tomu uz bude v lete 6, jak bude policajt a jak bude chytat lupice a neco o autech a vezeni... zmohla jsem se jen na "hmm" a "no vidis" a "mas to vymysleny" a v duchu jsem aspon ocenila, ze uz si neslape na jazyk  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2021 10:55

rasaNori ty úmrtí snad přibývají podle statistiky, jakože nenarůstá podíl. Ale děsivé to je, stejně jako ten syndrom.

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 20. března 2021 10:55

Kokoska tomu memu bude taky na podzim 6. On je to uplny slovni prujem, jenze se na to neda nic rict. Ale jo, abych nasla nejake pozitivum, tak uz aspon umi rict "r". Ale je to smutne, i kdyz se celkem snazim, tak ten detskej program dlouhodobe moc nedavam, je to marny proste. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2021 10:56

Gatita víš co, to je těmi dvěmi dětmi, ty kapacity holt nejsou nekonečné.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 20. března 2021 10:57

Kokoska Zarinya Robátko si myslím zrovna hrálo, že jede vlakem k moři a svačí chobotnici :)

Já jsem dotyčného jen sprdla, že do toho, kdy se rozhodnu prohodit pár slov s vlastní   matkou, je mu houby a ani jsem nebyla sprostá. Mně hlavně dlouho trvalo, než mi došlo, že z těch deseti metrů mluví na mne.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. března 2021 11:02

DruI o to je to jeste horsi.

Snad kdyby skakalo pod auto se to da trochu pochopit.Vubec se nedivim,ze si nejdriv nechapala,ze mluvi na tebe.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. března 2021 11:17

Gatita no prosimte, denně stokrat slyším cokoliv o kolejích, vlacích, co kam jede, elektricky, motorový, magnetický, přejezdy, závory. Taky někdy vypnu a reaguju už dost mechanicky a premejšlim si o těch kamínkách, ke který soše se pujdem ještě podívat

Teď jsem nasypala do pekáče kilo mouky a syn zachraňuje z lavin lego panáčky. 

Offline Kokoska
35099 příspěvků moje polička 20. března 2021 11:22

žluťásek ty mas uzasne kreativni napady! Ty sypke materialy jsou asi lakave. Tuhle jsem varila malymu krupicovou kasi, on u vseho musi ze zidle asistovat, a se zbytkem krupice v hrnicku, co zustalo po nasypani do mlika, si hral celou dobu nez to mel pripraveny k jidlu na taliri.

Offline letfenixa
10922 příspěvků moje polička 20. března 2021 11:39

Ako sa tu písalo, že pobyt s dieťaťom vonku je adrenalínový šport, tak pre mňa nie, pre mňa je to pobyt doma

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. března 2021 11:39

Kokoska mě strašně bolí hlava, musela jsem rychle vymyslet něco, čím se zabaví sám na dýl.

Až omrzí laviny, ještě mám v záloze zasypat duhové skleněnky a dát mu štětec nebo maslovacku, aby je vymetl.

Mě úplně zdržuje práce, mám pořád v záloze milion nápadů, co dělat, ale nemáme na to už tolik času jako dřív

Offline Kokoska
35099 příspěvků moje polička 20. března 2021 11:39

Nechcete nekdo zadarmo balik obleceni na kluka od narozeni do roka, roka a pul? Uz je jasny, ze v lete se narodi Adelka, tak nektere veci nevyuzije.

Je to po jednom diteti, myslim ze v dobrem stavu.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. března 2021 11:41

Hele, akorát přišlo zemětřesení a musel priletet na pomoc i vrtulník. (já jen fotím a piju kafe)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 20. března 2021 11:46

žluťásek Dcera takhle loni sněžila na sanitku, až jí tou moukou ucpala houkání, tak z toho byla smutná, ale v létě si ji vzala k vodě a jezdila s ní po dně řeky tak dlouho, až se mouka vymyla a sanitka zase začala houkat. To bylo radosti :)

mimochodem skleněnky je taky fajn do mouky házet a sledovat jaké vytvářejí krátery.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. března 2021 11:49

DruI já mám nasyslenych spoustu napadu na ty skleněnky, možná bych to mohla vyfotit všechno najednou. Máme jich hodně, líbí se mi i jen tak jako dekorace :) 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 20. března 2021 11:51

žluťásekJá mám taky skleněnky ráda. Dcera je taky používá různě, třeba jako ingredienci k vaření, dobře se přesypávají a míchají :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2021 11:56

Kokoska sypké materiály jsou velmi lákavé. Syn si s nimi taky vyhraje, ale nakonec skončí všechno na zemi:)

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. března 2021 12:03

Evaeva já už jsem přišla postupně na to, že je mnohem lepsi nechat ho a tím hrát v obýváku na koberci. Zatímco v kuchyni na linu se ten binec rozsype a rozkutali všude, tak koberec se jen vysaje a uklizeno máme během okamžiku. 

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 20. března 2021 12:08

žluťásek ne, jen se nepodcenuj. Mozna si myslis, ze jsou takhle schopne vsechny mamy, ale opak je pravdou. Verim, ze moje dite taky nijak netrpi a snazim se mu vsemozne kompenzovat tohle blbe obdobi, ale uz po peti minutach nejakeho tvoreni citim, jak me to drti. A drzim palce na tu hlavu, at to boleni brzy prejde. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. března 2021 12:47

Gatita mě strašně nebaví jezdit s ním jen tak s auty. Naopak všelijaké tvoření i za cenu bince mám ráda.

Takže než abychom teď jezdili s auty po koberci, přinesla jsem síto na mouku a velkou krabici z trofastu, udělali jsme z ní parkoviště a každou chvíli nasnezi na auta a musíme je vyhrabat a oskrabat sníh. Zasnezime si i ruce, pak ometame štětcem sebe i auta, děláme otisky ve sněhu a pak hadame, který to bylo autíčko. 

Úplně mám pocit, že jsme tu mouku využili líp než na koláč