Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:20

Len

Miminko malé Pevne věřím, že se mu brzo uleví, podle popisu musí mít vážně bolesti, to je strašná představa, u tak malého tvorecka. Ses super, žes to nenechala být. 

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:21

MP Meri Hele vždyť já to měla stejný, půl roku jste mě tady krisily z poporodni deprese. No a s tím druhým, už to byla jen honička vyloženě jako z realnech důvodu nebo jak to rict. Navíc už je to fakt taková honička, že člověk nějak neřeší, že se mu něco chce nebo nechce, ale prostě to dělá. Zajímavý je, a moc doufám, že to nezakriknu, že třeba s první na mateřské jsem byla často nemocná, ale s druhou vůbec a to rozhodně nejsem odpocata. Takže dle toho taky nejde moc posuzovat, co jak bude. Zrovna nedávno jsme přemýšlely s kamarádkou, co bychom na mateřské dělaly jen s jedním dítětem (ty třeba pracujes, ale u nás žádné školky pro malé děti nejsou,takže by to byla plná rodičovská a ten poslední rok by byl teda dost v klidu:-D). 

Pinot Noir rasaNori Pošlete fotky manželů a já to zvážim, když si jako porodný budete brát moje kopretiny na prázdniny:-D. 

Offline viktorka_od splavu
49395 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:23

Karja  já bych to bývala udělala přesně obráceně, klíďo bych jich ze pět porodila, pěkně dala na vypiplání a tak dvou-tříletý bych si vzala zpátky. jako mezitím bych je klidně chodila navštěvovat, ale jen přes den

Offline Malenge
4847 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:27

Len  moc držím pěsti, ať je brzy lépe, malý brouček! Jsi skvělá, žes to takhle dobře rozlouskla, teď se máte od čeho odpíchnout.

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:27

Len Ty jo super! No tak to se mu uleví. Já o tom Kiss syndromu u malymaly taky přemýšlela, ale ona neměla právě žádné příznaky kromě toho pláče. Ona měla prvně večerní a noční řvaní, to se srovnalo nějak asi v půl roce. Pak teda hodně blbě usínala, že do roka jsem s ní musela ležet, ale když jsem tam byla, tak spinkala. Teď (já nevím tak snad od třičtvrtě roka veku) má takovou ranní nespokojenost, že je hrozně narvana, nechce odložit, chce být jen u me, ale za poslední měsíc se to taky srovnává. No těžko říct. Jako občas si říkám, že třeba jsem ji mohla nějak ulevit.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 20. března 2021 20:29

MP Meri tak jen ještě dodám, že se to jmenuje vyšetření AMH, dělají to obvykle kliniky prenatální medicíny nebo i někteří gynekologové, já byla v Gynmedico u Hlaváku. Jo a je to klasický odběr krve a bohužel se teda za to platí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2021 20:31

viktorka_od splavu já taky nemám ráda ten miminí věk, těhotenství, porod v pohodě, pak někam na výchovu a v roce a půl zpět

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:34

MP Meri inak musím priznať, že prvé som mala podobne ako ty, neznášala som byť tehotná, hrozne zle som to psychicky znášala a prvé mesiace po narodení malej som mala pocit, že zažívam svoje osobné peklo na zemi.

Popravde, keby som po druhom vyložene netúžila, neviem ci z racionálnych dôvodov by som do toho išla. To druhe mam taky reparát, že tehotenstvo si môžem aj uživať a dennodenne sa na to dieťa tešiť.

Ale teda ja už si teraz aj veľmi užívam Alicu, včera som mala dovolenku a muž teraz ťahá každý deň dvanástky, takže tieto dva dni som bola s nou od rána do večera sama a boli to krásne dva dni

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:38

Karja

Pinot Noir už dávala fotku bicepsu, to ti nestačí?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2021 20:39

MP Meri u druhého dítěte ta nuda k uzoufání nehrozí, máš k tomu totiž to první. V tom je to fakt jiné, už víš co a jak s tím miminem, a nějakou interakci ti poskytne to starší, myslím třeba při hraní. Už to není takové to, co já s ním budu dělat, měla bych si s ním hrát, chrastění chrastítkem je fakt nuda. Položíš ho vedle syna a budeš si hrát s ním (nebo taky ne a ono se zabaví pořizováním staršího) Já teda vždycky věděla, že chci děti po těch dvou letech, hlavně kvůli nim, aby k sobě měli blíž než já se sestrou. Ale po prvním porodu mi došlo, že to tak chci ní kvůli sobě. Abych nevypadla z toho kolotoče. Jakmile bych se pořádně vrátila do práce, dítě se osamostatnilo ve školce, do druhého by se mi chtělo o dost míň. Souhlasím s karjou, nechala bych tomu volný průběh a věřila, že příroda ví, co dělá.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:42

Len chudinka mala, drzim moc palce! Ja jsem si skoro jista, ze to mel/ma syn taky, nastesti nikdy nebyl tak uplakany a kdyz uz plakal, fungovalo nosit a kojit. Jinak treba popis spanku sedi uplne presne. My nakonec zustali u vojtovky, ktera se na to nedoporucuje, ale syn uz vsechny motoricke dovednosti dohnal a je spokojemy, tak uz to neresim. 

Offline letfenixa
10922 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:44

Len si skvelá mama! Výborne, že už poznáte cestu!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:47

Karja  já bych to bývala udělala přesně obráceně, klíďo bych jich ze pět porodila, pěkně dala na vypiplání a tak dvou-tříletý bych si vzala zpátky. jako mezitím bych je klidně chodila navštěvovat, ale jen přes den

​to je už vyloženě na podnikatelskej záměr. já mám zas ráda ty miminka, ve věku 3 let ti je pošlu zpátky

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. března 2021 20:48

viktorka_od splavu Ja taky zvladla tehotenstvi celkem fajn az na to, ze se ze me stala velryba. Sekce byla takova společenská zalezitost a dite mam fakt pohodové. Kojeni 3-4x za noc porad beru za celkem snesitelnou zalezitost a tydne prectu klidne knihu ci dve.Ale co kdybych pak podruhé vyfasovala maleho satana. Karja Sorry, ale ve tve situaci bych se zblaznila. Jsem slabý kus. Mas muj obdiv. 

Offline letfenixa
10922 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:49

Karja syn, blížiaci sa k 5.narodeninam, spí len keď som pri ňom. Stále. Taká malá nočná prisavka. Ak spí cez deň, tak tiež musím byť pri ňom. On sa ma totiž obvykle pevné drží. A napriek tomu cca raz za týždeň sa ho moja mama pýta, či nechce ostať spať na noc u nich

Offline viktorka_od splavu
49395 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:52

moora tyjo škoda, teď už bych to asi fyzicky nedala, ale tak pět let zpátky bych tě vzala za slovo

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 20. března 2021 21:06

MP Meri měla jsem to podobně, už jsem se připravovala zpět do práce, dítě přijaté do školky a najednou přišlo druhé. No přežili jsme, je ale pravda, že oba byli hodní a bezproblémoví, spali odmalička celou noc, mnohé zde řešené problémy vůbec neznám (uspávání, kiss, vojtovu metodu). Nejsem tedy tak ambiciózní jako ty, to přiznávám. Vlastně si říkám, že jsem za těch 6 let doma mohla udělat spoustu věcí, třeba něco vystudovat. No co už. 

A nešlo by třeba u druhého zapojit i samba, třeba že by byl na rodičovské?  

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 20. března 2021 21:11

Všem moc děkuju.Fakt se mi dost ulevilo. 

INCOM1 To je super! Hlavně, že je spokojený, to je pro mě nejdůležitější. Já jsem dřív vojtovku z nevědomosti taky cvičila, a pravděpodobně jsem mu tím ty blokády prohloubila. Motoricky mu sice pomohla dost, ale jinak se všechno spíš zhoršovalo.

Karja Kdyby tě to víc zajímalo, tak pošli SZ a já ti to popíšu podrobně a poslala bych ti nějaký odkazy. Ale je klidně možný, že máš malou jen víc řvoucí...

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 20. března 2021 21:12

Jos To si jenom myslíš;-)

letfenixa Jeee, nee dotyky v noci nesnesu ani od dětí. To tě obdivuji. Tak ona se ptá, protože by ho tam asi chtěla. S velkoumalou spí sambo ale u prarodičů ho obstojne nahradí děda, třeba by se malý držel tvoji maminky?

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 20. března 2021 21:16

Len No víš co, ona jak je starší, aktuálně 15 měsíců, tak by se to asi celé špatně porovnávalo, ty projevy jsou prostě jiný už než když byla mimino a hlavně si to už vůbec nepamatuji, jak to všechno bylo. Za měsíc jdeme na fyzio, tak se jí zeptám, ať ji víc přiklepne. Ale moc děkuji!