Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 20. března 2021 22:26

Evaeva Uplny konec Prahy, za nama je cedule preskrtnuta. Byla to spis skoro vesnice nez vyrostly satelity a mraky bytu u mistniho zámeckého parku. Jako okoli fajn, ale do centra fakt hodina. 

Offline viktorka_od splavu
49395 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:27

Len syn měl asi něco hodně podobného co popisuješ, nějaké neurology jsme absolvovali, ale byla z toho max ta vojtovka bohužel. no, vyrostl z toho ale vzpomínám na to nerada

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:27

Evaeva Tak dobrý že máte chalupu! No já si teď nedávno vzpomněla, že jako malá jsem měla vždycky svoji malou zahrádku, kde jsem si něco sazela. Já holky na zahradě samotné nechat nemůžu, nevidím na ně a mám to tam daleko něco podat, doběhnout. Ale teď co se staví ty nové domky, že v podstatě z kuchyněba obýváku vidíš na půl zahrady, tak to je boží, to tam můžou být ty děti samy, nebo aspoň chvilku, že si člověk něco doma dodělá a tak 

49395 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:28
Reakce na MP Meri:

Karja Já třeba čas na hřišti beru fakt jako odepsanej. Půl hodiny tam jdu, pak tam hodinu čumim, mrzne mi prdel, občas dítě zvednu tam nebo onam a pak zas jdu půl hodiny zpátky. Pro mě zhmotněný peklo. Že bych se bavila s někým cizím nepřichází v úvahu, maximálně si tak sem tam něco počtu na telefonu, ale stylem že ho stokrát vytáhnu z kapsy, přečtu tři slova a zase jdu něco řešit. 

Na zagradě bych měla aspoň minimálně šanci dělat něco svýho. Prostě i kdybych měla jánevim hrabat listí tempem metr za hodinu, tak mi to přijde užitečnější. 

Offline Pinot Noir
29973 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:30

Len jo, s tím Ferim mě to taky už párkrát napadlo

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:31

DruI viktorka_od splavu Pinot Noir Bydlíme na Žižkově, jasně, specifický to tu je rozhodně. Stěhování někam mimo není moc reálný. Nechci hledat výmluvy, ale (bohužel) jsme tu trochu zapustili kořeny. Já pracuju na Můstku, sambo ve Vršovicích, školku máme hned před domem ... jasně, všechno se dá změnit, ale já nechci do práce dojíždět 40 minut a bydlet někde v Prasořepích (snad se nikdo neurazí ), kde se stejně nezmůžeme na barák, ale budeme trčet v nějaké bytovce a ještě mít na krku dojíždění. Aktuálně se poohlížíme po něčem ve Všovicích, to by ještě šlo, ale nevím, podle mě by bylo to zlepšení celkovýho pocitu minimální.  

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:31

Karja jo, zahradu máme, všechno tohle plánujeme, ale mne proste chybí kontakt a nejakej cíl, já si zatím zas tak nestezuju, protože je to tu asi snesitelnejsi než v covidovy Praze, ale ta izolace už je děs. Mne to s ni fakt baví, na tohle si opravdu nestezuju. 

Jos tak já v tu Prahu furt doufám :-) To řízení se obavam, ze už asi nezlomim a tady to bez toho fakt nejde, bez auta cokoli fakt zoufalý. Ale když to neslo bez ditete, těžko to půjde s nim :-( jak tu tuhle někdo psal, ze asi v minulým životě někoho zabil... to budu nejspíš já. A snazim se to zlomit už celkem dlouho, kondicky a tak, už asi 15 let. Nevim, no. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2021 22:32

Karja Chalupu máme (teda babička), ale v jiném okrese a navíc se tam nedá být v zimě, za víkend to vytopíš tak na patnáct stupňů, v koupelně tak na deset. Je to hodina cesty, zas tak často se tam bohužel nedostaneme, to už s těmi dětmi na otočku není. Já bych staršího na zahradě klidně samotného nechala tak od dvou let možná. Samozřejmě je potřeba odstranit všechny nůžky a motyky:)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:34
Reakce na Len:

MP Meri Jak píšou ostatní, Praha je super, ale chce to klidnější část. Jo, už kolikrát jsem se chtěla zeptat, vy bydlíte hned vedle Dominika Feriho? Dneska jsem si na to znovu vzpomněla, když jsem viděla praktický totožnou fotku na ig.

​Bydlíme, no Já teda nevím úplně přesně jeho vchod, ale potkávám v ulici jeho i jeho ženu, už minule jsem měla cukání koukat, kam přesně zalezou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2021 22:36

Potrefenáhusa hele já před dětmi neřídila, kondičky jsem dělala s břichem (druhým) a na chalupě to řízení zvládám, po Praze se teda pořád bojím. A to řídím jednou za rok. Nevzdávej to, podle mě se bez toho na vesnici těžko obejdeš.

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:37

Potrefenáhusa No jasný, ono to courani s tím kočárkem je takový bezcílny kolikrát všude. Taky na to občas vzpomínam, že to bylo takový zoufalý:-D. Ale pak bude větší, bude ji stačit okruh asi 50m a to nevylezete že zahrady a okolí. My momentálně máme rutinu asi tak 800m vycházku a pak hraní na zahradě. Už mi to ani nepřijde jako opruz:-D. 

49395 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:37

MP Meri ono i v tom prťavým brně jsou místa, kde bych s dítětem fakt bydlet nechtěla (a bez dětí by to bylo super), asi na té dědině je to dost jedno kdežto v městě musíš dost vybírat a zas když nejseš  místní tak prostě nevíš.. no teď už víš tak to snad klapne

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:38

S tím řízením mi tu připomínáte, že se konečně chci naučit podélně parkovat... Existuje na to nějakej fígl? Smysl pro prostorovou orientaci celkem mám, ale v tom autě to vždycky nějak netrefím a parkuju na víckrát. I když bych s tím měla spíš do blbých dotazů.

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:38

MP Meri tak já vyrostla a 20 let zila 5 minut od ty vaši kavarny (roh Tolstýho a Ruský) a neshledávám na tom dodnes jediný minus, až na to, ze bylo všechno do kopce. Měňte za Vrsovice!  
A ten feri by mě taky zajímal :-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. března 2021 22:39

Potrefenáhusa Hele ja te chapu, ja asi dva roky jezdila do prace tak, ze me bud chlap hodil do Liberce anebo v Jablonci na slavnou linku 11 a zpatky jsem jezdila busem a chodila hodinu pěšky domu. Hruza z řízení a pritom dusim lidi a to mi nevadi. Ted uz aspon ridit dokazu, ale musim presne vedet kudy pojedu a kde zaparkuju! No ale ted zas pauza, kdyz se nikam neda. A řidičák mas? 

promin, řidičák evidentne mas, neumim cist

Online JankaM
3111 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:40

Pinot Noir Pivovar a letecké muzeum, jediné místo v Praze kde by sambo mohl bydlet  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2021 22:41

Potrefenáhusa naše babička má ve Vršovicích byt a vždycky chtěla, aby jsme se tam přestěhovali (jako z toho sídliště). A my nikdy nechtěli:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2021 22:42

JankaM hlasím, že letecké muzeum je ještě na Točné:) Ale to už je fakt vesnice.

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:43

Evaeva Potrefenáhusa Taky neochotnej muž je dobrej hnací pohon. Já kdybych řekla sambovi, že jedeme třeba do Ikey nebo někam do obchodu, tak by se zacal asi dost smát, tak musím sama, to člověka taky donutí. Jinak jsem do Prahy taky nerada jezdila, moje cesty jdou fakt počítat na ty nákupy a vánoční večírek:-D,  když musíš tak musíš!

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 20. března 2021 22:44

Evaeva to nechapu, my tam máme taky byt po babičce a šla bych do nej hned, na sídliště ani kdyby mi platili, ale ono je to asi jak s tou dedinou, kde člověk vyroste