Mrakoplas Děkuju moc![]()
Vše o těhotenství a dětech
711990 Ja jsem taky vygumovana, ale to pul rocni dite muzu vypustit na podložku v pokojicku. On klidne hodinu triska chrastitkem do podlahy a vubec me nepotrebuje. A ja v křesle s knizkou. A treba i náročnější
Skoda, ze nejde zastavit cas, bude hur.
711990 právě že to fakt nebyl problém. On spal asi 6 hodin denně, v noci spal taky dobře, já byla hrozně odpočatá. Pak jak ty spánky ubývaly, tak už to nebylo ono. Když jsem končila, spal dvakrát denně v součtu 2,5 h, to už jsem byla ráda, když jsem dokončila projekt a nechala toho. Teď doufám, že se k práci od září zase vrátím, ale musí fungovat školka i miniškolka. A taky pro mě musí mít práci. Ale učení bych teda nedala, já dělala věci, které jsem uměla.
žluťásek Tohle mi dělal jako úplně nejmenší miminko, vydržel 2-3 hodiny v kočárku. Já jsem si pustila do sluchátek podcast a skvěle jsem si tou procházkou odpočinula.
Jos ten tvůj kluk je hrozně podobný mému staršímu. Ten taky klidně strávil hodinu na podložce bez mé asistence.
![]()
Mladší má nějakou svou řeč, hubu nezavře, ale žádné smysluplné slovo, ani zvířecí zvuk nedá. Má rok a tři čtvrtě. Už bych celkem ocenila, kdyby řekl, co chce. Ale starší to měl stejně. Pak řekl týden před 2. narozeninami "ňaňoněniny" a už to jelo ![]()
Potrefenáhusa
jak se z toho zvířátka stává člověk, je to hrozně hezké. Budete s ní mít krásné léto, si myslím.
Pinot Noir starší ve dvou už skládal krátké věty, ale v roce a půl řekl asi tři slova. Švagrová se mě tehdy ptala, jestli mu jako ty zvířata v knížce ukazuju![]()
Ona měla první holku, ta v roce a půl říkala věty. Potom se jí narodil kluk, který měl sice slibný start (v deseti měsících uměl ty zvuky zvířat), ale teď je mu dva a půl a říká tak deset slov. Škodolibě mě to maličko těší![]()
Pinot Noir ty běhy mezi hřišti má právě ta švagrová, můj syn naopak potřebuje tam být dlouhou, klidně vydrží dvě hodiny na jednom a pořád nemá hotovo:) Mít jenom jeho, můžu si tam číst.
Jezis a k mluveni. Tonda rika jen par takovejch skreku a jediny zretelny slova jsou TEEDA, TYYJO a HELE. Ale ted se zacalo stavat, ze reknu slovo a on ho zopakuje. Jenze pak uz to nikdy neudela, odskrtne si to a hotovo, splneno. Takze dneska v knizce byli popelari a z nej vypadlo "popeaaa" a pak jeste zopakoval slovo hroch....tak budu rada, kdyz zacne mluvit pred prvni tridou![]()
711990 no ale pockej, on si to tam nastosuje, pak se jednou vyspí a vypadne to v rozvitejch větách!!!
Já bych potřebovala zahradu jako zámecký park, musím mít pocit, že jsem někam vypadla.
Potrefenáhusa
jak se z toho zvířátka stává člověk, je to hrozně hezké. Budete s ní mít krásné léto, si myslím.
my to s ni máme krásný furt, fakt!
711990 jak píšu, starší taky moc nemluvil, v roce a půl fakt asi tři slova. Pak ale prodělal během léta skokový vývoj a ve dvou letech říkal krátké věty. Mladší mluví trochu víc, ale fakt jen o trochu. Uvidíš, jak se Tonda rozmluví. Za půl roku si budeš přát, aby konečně zmlknul![]()
Rosťa teď mluví úplně stejně. Vždycky něco zopakuje, dneska dal "bou noc", ale do repertoáru ho nepřidá. Tam se naposledy dostalo ahoj!
Potrefenáhusa věřím. Ale léto je léto, roztáhneš někde deku, ona se bude popelit okolo, říkat ty svoje slova, třeba otevřou i zoo nebo tak. Úplně to vidím!
dzizisketa
teď si mi připomněla, jak starší začal říkat Bou noc, heky pinkej! To bylo někdy před druhými narozeninami.
Těm klukům podle mě stačí to vědomí, že to umí![]()
Potrefenáhusa no snad to stihne pred 6.narozkama![]()
dzizisketa to je rozkosny![]()
Evaeva presne, Tonda to tak bohuzel ma se spoustou dovednosti. Jednou to udelal=umi to=netreba opakovat![]()
711990 prosim ťa, veď to je dobrý! Náš je na tom ako u Pinot Noir , nepovie skoro nič (zrozumiteľné), vkuse opakuje len hamii, ňam ňam (to su tie jeho priority, že), mama, tata, baba a pá. Okrem toho len zvuky zvierat a dopravných prostriedkov. Takže ten zas pri nástupe do školy povie hau hau, brm brm, huhuuu a bude vybavené
.
Ale vôbec mi to zatiaľ nevadí, starší hubu nezavrie celý deň, mať takých dvoch, tak ma odvezú ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí