Mrakoplas vždyť si vyjmenovala asi dvacet slov! To je přece dobrý v tomhle věku.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva tak zvuky zvierat a sirény za slová ja nepočítam :) ale píšem, nevadí mi to ani netrápi, rozumie nám všetko a k slovu by sa pri staršom aj tak nedostal ![]()
Karja Já třeba čas na hřišti beru fakt jako odepsanej. Půl hodiny tam jdu, pak tam hodinu čumim, mrzne mi prdel, občas dítě zvednu tam nebo onam a pak zas jdu půl hodiny zpátky. Pro mě zhmotněný peklo. Že bych se bavila s někým cizím nepřichází v úvahu, maximálně si tak sem tam něco počtu na telefonu, ale stylem že ho stokrát vytáhnu z kapsy, přečtu tři slova a zase jdu něco řešit.
Na zagradě bych měla aspoň minimálně šanci dělat něco svýho. Prostě i kdybych měla jánevim hrabat listí tempem metr za hodinu, tak mi to přijde užitečnější.
![]()
A preto som trvala na dome na vidieku keď sme sa chystali na deti. No. Aj som ho mala. No. A potom sa mi narodili takí neuveriteľní malí extroverti, že kým ostatné deti v štvrti sa hrali na tých svojich záhradkách, tak ja som išla každý deň dvakrát trištvrtehodinu tam a trištvrtehodinu nazad na najbližšie sídlisko, kde mohli byť na normálnom ihrisku s inými deťmi. Záhradu boli ochotní tolerovať len v horúčavách, ak bol napustený bazénik, ale len raz denne. Druhýkrát muselo byť to ihrisko
.
Prosím o radu, jaké pastelky jsou nejvhodnější pro čtyřleté, ne příliš zručné dítě - klasické dřevěné nebo voskovky?
Karja Já třeba čas na hřišti beru fakt jako odepsanej. Půl hodiny tam jdu, pak tam hodinu čumim, mrzne mi prdel, občas dítě zvednu tam nebo onam a pak zas jdu půl hodiny zpátky. Pro mě zhmotněný peklo. Že bych se bavila s někým cizím nepřichází v úvahu, maximálně si tak sem tam něco počtu na telefonu, ale stylem že ho stokrát vytáhnu z kapsy, přečtu tři slova a zase jdu něco řešit.
Na zagradě bych měla aspoň minimálně šanci dělat něco svýho. Prostě i kdybych měla jánevim hrabat listí tempem metr za hodinu, tak mi to přijde užitečnější.
ja jsem si ted zacala na hriste brat sluchatka a posloucham si tam neco svoje a hodne mi to pomohlo. Jinak to pro mne byla taky strasna nuda a pruda, jak si starsi hraje a mala bud spi anebo ju musim nosit. Ted mam pocit ze delam i neco malo pro sebe a dokazu pri tom zrelaxovat ![]()
Jos tak já v tu Prahu furt doufám :-) To řízení se obavam, ze už asi nezlomim a tady to bez toho fakt nejde, bez auta cokoli fakt zoufalý. Ale když to neslo bez ditete, těžko to půjde s nim :-( jak tu tuhle někdo psal, ze asi v minulým životě někoho zabil... to budu nejspíš já. A snazim se to zlomit už celkem dlouho, kondicky a tak, už asi 15 let. Nevim, no.
taky jsem neřidič, resp. řidičák jsem si udělala před víc než 10 lety a řídila jsem přesně jednou- v arizonské poušti kde jsme za hodinu potkali tak jedno auto
Do normálního provozu si netroufnu, strašně se bojím, že bych neuměla pohotově zareagovat a někoho bych zabila. Ale spousta lidí to nedokáže pochopit a má to za moji pohodlnost.
Malý sedí na gauči a s manželem koukají na Minions. Vypadá to, že má další oblíbený pořad. Po Angry Birds, sestřizích rallye a Kobře 11.
Potrefenáhusa rozhodně, já tu jsem fakt spokojená. Bohatě mi stačí jít s dětmi tři sta metrů po Andělu a mám osypky. Vršovice možná bez dětí, i když uznávám, že anděl je o dost horší. Babička tam pořád bydlí, akorát o kus jinde.
ve Vršovicích bydlím a jsem spokojena. Nevýhoda je starý dům (bez sklepa a výtahu, to je s kočárkem nevýhoda, ale taky jsme to vyřešili), a pak ty kopce + kočárek/dítě na nějakém dopravním prostředku). Ale jinak mám do půlhohiny pěšky několik parků, jeden tedy přímo u baráku, a aspoň 5 hřišť, tak s dětma můžu obměňovat trasy našich vycházek. Ale taky záleží, kde ve Vršovicích, takové okolí Vršovické (Koh-i-noor, Eden) asi nic moc, zato cca Čechovo nám. až Krymská je fajn
Za pár měsíců se budeme kousek stěhovat do vedlejší čtvrti, jsem zvědavá, jak se usídlime tam
711990 To je právě logika, která je mi úplně cizí
. Já právě vůbec nechci dělat aktivity, který nějak "zaberou" čas, nebo zabijou den. Já chci pracovat a dělat si svoje věci a u toho druhou rukou obstarávat dítě
mam to stejne, jenze predstav si tu hruzu, kdyz nekdo uz zadne svoje veci nema
. Nebo ma, ale jsou takoveho typu, ze u deti neprojdou. Ja si treba vubec nemuzu sednout s knizkou (studiem, praci) nebo si vytahnout podlozku na cviceni. Ony mi dovoli tak maximalne stat u plotny nebo myt okna, proste nejakou akci ve stoje, jenze okna jsem letos myla uz 5x a furt jsou zas.any. Takze me pak drti min travit ten cas venku nez doma v revu a mezi hromadama hracek a temi uslintanymi okny. To se to fakt venku snazim natahovat i umele.
mnum tak u nás jsou ty kopce taky, hlavně cesta k nám je do kopce. Pro mě by to nebylo, tady je té přírody víc, jsou to prostě domy v parku. Sice velké domy, ale stejně. Tady jsou i hodně oddělené trasy pro pěší a silnice, což asi nemají všechna sídliště, to mi hodně vyhovuje, i když s autem je to horší.
Gatita ježiš, uslintaný okna
. Já už je vůbec nemyju, zbytečná činnost.
Pinot Noir ano. Chystám se na to někoho objednat, ale čekám až bude lepší epidemiologická situace, už asi tři měsíce:) Už jsou tak rok a půl nemytá, ale možná rok už nepozoruju žádnou změnu;)
Evaeva moje okna nemyta od léta, stydím se už sama před sebou, hlavně ráno a dopoledne, kdy prudce do nich svítí sluníčko
V příštím týdnu se má konečně oteplit, tak se budu muset na ně vrhnout.
MP Meri ono i v tom prťavým brně jsou místa, kde bych s dítětem fakt bydlet nechtěla (a bez dětí by to bylo super),
tak a to by me ted zajimalo, ktera mista mas na mysli.. ![]()
![]()
mnum buď v klidu, já myla okna nějak v listopadu a stejně přes ně není vidět, jak jsou zaprášené. teď jsme se s mužem nějak sladili, že se snažíme ten bordel průběžně vytlačovat z obytných ploch, ale je to teda neustala dřina.
Pavlena ex-svagrova bydlela na ceske vedle zary, kamarad na kounicove hned zkraje u moravaku.. ja tam kdysi prave po bytech koukala kdyz jsem mela skolkove dite a dum ze ktereho se da vyjit ven jedine rovnou na frekventovanou ulici me uplne desil. na druhou stranu hned kousek dal se daji najit byty s velkyma zahradama ve vnitrobloku a to je super
a abych nezapomnela tak kolegyne se kdysi zas naopak z vinohrad kde pry byla jedna varna vedle druhe s pubertaky radeji odstehovala na vesnici, protoze pry uz jim fetoval kazdy druhy spoluzak..
mnum ja som umývala naposledy keď sme sa sťahovali, to je apríl minulého roka
. Jedine teda balkónové sklo zvnútra pretieram pravidelne, decká ho ocapkaju a olizuju ![]()
Mrakoplas ti naši právě oťapkávají a olizují všechny, oni si všude přisunou nějakou stoličku. Starší má vůbec nějaké olizovací období, olizuje zábradlí, madla a tuhle dokonce olízl muži paži:)
Gatita Já nemůžu stát ani u sporáku! Neprochází mi ani žádná domácí práce. Takže sedím na koberečku a občas klafam do mobilu:-D. Jen po obědě jsou vzácné chvilky pohody, takže jsem třeba hned po obědě vařila na druhý den:-D. Teď je v tyto vzácné hodne okamžiky občas hlídá sambo, takže já jdu většinou na nákup:-D. Ale pak si zas dam natajnacku u rodičů kafe, než třeba slyším ránu hlavou na dlažbu nebo tak:-D
Gatita Jo a odejít na ten nákup, to je jak úniková hra, aby mě nikdo neviděl a neslyšel:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí