letfenixa tak teď už nemá cenu soutěžit![]()
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek tchýně synovi přinesla Sluníčko, jak si o něm tuhle psala. Škoda té grafické stránky, je to hrozně nepřehledné a ilustrace nejsou moc hezké, protože jinak ty úkoly nejsou špatné. Syn je na to samozřejmě ještě celkem malý. Určitě budeme časem potřebovat předplatit ještě jeden časopis k Puntíkovi, protože předpokládám, že bude chtít každý svůj.
Gatita zkus se podívat na www.janatumova.cz, paní doktorka je vynikající, má tam i e-booky se cvičením, některé zdarma. Toho rytíře nám ukazovala na přednášce, to vstávání o oporu, aby se nevytahovali ručičkama, ale už si nepamatuju přesný postup, jen se myslím přidržela ta klečící nožička a pomohlo se s nakročením druhé nohy, kdy se srovnalo chodidlo, ale úplně ten přesný proces už nevím.
bram dekuju! Kouknu se. Nam to ukazovala nazivo kdysi fyzioterapeutka, jenze uz si to nepamatuju. Syna to ale tenkrat dost nakoplo.
letfenixa nesnědené vánoční figurky
u nás věc nevídaná
JankaM keby som mohla mliečnu čokoládu, už na Silvestra nie sú ![]()
žluťásek Prosim te, chtela bych se te (a samozrejme i ostatnich) zeptet, jestli bys nemela nejake tipy na knizky s uplne prvnimi rikadly a basnickami pro nejmensi? Uz bych neco vyzkousela na syna, ale rada bych se vyhnula rikadlum typu "paci paci pacicky", nebo "kutali se ze dvora takhle velka brambora", chtela bych, aby to bavilo i me
Napadly me treba nejake kratke basnicky o zviratech, proste takove, co davaji smysl a maji i nejaky normalni obsah - ted akorat nevim, jestli to popisuju smysluplne ![]()
Myrtilamy mame Nastupovat, jedeme a Hrajeme si cely den, Kuratko a obili, Kalamajka. Jsou to takovy kratky rikadla/versicky, na neco jsem si trosku musela zvykat, ale libi se mi. Jo a nejlepsi sou Broucci na pouti! Ale nevim, jestli je to to co hledas?
Myrtila já mám ráda Hrajeme si celý den od Hrubína a O veselé mašince od Čarka. Hezké veršované pohádky jsou taky v 2x7 pohádek od Hrubína, ale malý to bude chápat až třeba ve dvou letech.
Myrtila kratka rikadla jsou taky v knizce Brousek pro tvuj jazycek. Malemu diteti se to da cist, vetsi se na tom muze ucit vyslovovat. Moje oblibena je Fouka vitr fouka, Haf se z boudy kouká... atd ![]()
711990 Neco takoveho by to byt mohlo, to Hrajeme si cely den jsme urcite meli jako deti doma
Akorat mozna k tomu jeste neco novejsiho z posledni doby? Nebo nejake rikacky o beznych vecech kolem nas? Me to napadlo, kdyz manzel zacal nad kontrastnima knizkama synovi prerikavat kratke basnicky o tom, na co se zrovna koukali, vypadal, ze ho to zaujalo, asi jak ma ta rec jiny rytmus.
Myrtila jinak bych teda nezavrhovala ani ty klasické paci, paci a vařila myšička a podobně, protože je to doplněno o ten pohyb, defakto je to vlastně jako to znakování. Je to prý užitečné právě pro to propojení řeči a pohybu.
My jsme četli Špalíček, na začátku jsou úplně krátké básničky. A to Hrajeme si celý den je taky bezva. Ještě Co ta očka vidí...
u nás nejvíc letěla klasika Jedná dvě Honza jde.
Mne se na tom právě líbilo, že jsem ty říkanky znala já, a že ji je říkaly na sobě i nezávisle babičky a tak. Pořád si tu knížku žádala. Ale myslím, že az tak od roka a čtvrt jsme ji četli. Já už nevím, kolik je tady komu let:-D.
Evaeva ja jsem se az z knizky posledniho vnuka dovedela, ze Paci paci ... nekonci tim A maminka pasek za mysi ocasek ![]()
Evaeva Ja vim, ono se to casto objevuje i v tech cvicenich pro mimina a tak, z tohohle duvodu to kdyztak zvladnu nejak trosku zaradit, ale jinak me to strasne nebavi... Radsi bych jako zaklad nejakych rikadel mela neco, co zaujme i me. (My jsme vubec takovi ignoranti tehle casti zabavy pro dite, zatim mu recitujem Plihala a zpivame Sucheho a Slitra a podobne, nic lepsiho neumime
)
Myrtila my skoro všechny knížky dědíme, tak nejsem žádný odborník na moderní literaturu pro batolata:), ale nevybavím si žádnou knížku, která by mě přišla lepší než ty klasiky. Mě se líbí třeba Žáček, od něj máme i dvě vysloveně pohádkové knížky (pro větší děti, žádné verše), ale jinak mi většinou přijde, že je to takové jako "vždyť to jsou malé děti, ty z toho nemají rozum". Máme třeba nějakou knížku, kde jsou verše na každé písmeno, a to jsou takové nesmysly
jen poskládaná slova za sebou, mi přijde.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí