Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 22:02

Jos popravdě řečeno, do jednoho roku si vystačíš s paci, paci, knížkou domácích, exotických zvířat, dopravních prostředků a dvěma knížkami básniček:) My máme třeba patnáct podobných knížek a syn stejně pořád tahá tři stejné dokola.

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. března 2021 22:02

Pinot Noir Na tebe jsme si vzpomnela, kdyz mi kamaradka darovala ty montessori cernobile knizky....funguji stejne jako ty ostatni - bud s nimi triska anebo se je snazi sezrat .

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:07

Jos ještě je malej. aplikuj babičku a kdyžtak se pak přidáš:-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. března 2021 22:08

Evaeva Zvirat, dopravni prostredky a ruzne ty rozkladaci krasne knizky mam. Ale na basnicky, rikadla me neuzije. Dokonce jsem skoro pul roku odebirala balicek z Flowers and dinosaurs - poslou kazdy mesic knizky dle veku ditete. No a ty jsou sice krasne, ale jaksi tohle neobsahuji. Ale vlastne maly ma rad mravenci ukolebavku od uhlire, sice to uspi spis nas rodice, ale taky se to pocita.

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. března 2021 22:09

viktorka_od splavu Jak jako babicku? 

49396 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:11

Jos no že babička předvede (nenápadně zpoza rohu sledována) jak se to dělá

(já si třeba vybavila svoje zážitky z dětství až když jsem viděla maminku, jak zachází s mýma dětma)

Offline Pinot Noir
29974 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:12

Jos

Já teda myslím, že se tohle dost přeceňuje, že i bez říkanek a koulející se brambory vyroste z děcka normální jedinec. Mě to hrozně nebaví, neumím to, kluky to nikdy nezajímalo. První knížky, které je zaujaly, byly ty Jaro, Léto..., kde si každý z nich našel několik objektů, které do zblbnutí na těch obrázcích ukazovali/ukazují. Staršího knížky začaly zajímat vlastně až když začal mluvit a začal se ptát, co to je, jak se jmenuje tenhle druh dopravního prostředku... Jaké zvuky dělají zvířata jsem jim říkala, když jsme viděli kočku, kuře, koně venku nebo v televizi nebo v časopise, protože sedět u knížky v době, kdy děti zvládnou říct maximálně právě ty zvuky, prostě nechtěli. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:14

Myrtila koupila jsem leporelo, protože se mi líbilo, že je jako ta stará, vázané látkou. Jsou to básničky o zvířatech, většina docela vtipné a pár pitomých. Když dá husa huse pusu

Online Kokoska
35102 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:15

Myrtila nase babicka zpivala takovy starodavny pisnicky, ani ne uplne detsky, skoda, ze si je moc nepamatuju. 

Kdyz jsem ja k vam chodivaval, pejsek na me stekavaval. Ja mu hazel z kapsy kurky, pust me pejsku do komurky

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:16

711990 Kokoska ... a dědeček kabatek, za těch deset prasatek. ... A kmotricek kozisek, za lískový oříšek. A to je konec. Aspoň myslím

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. března 2021 22:21

viktorka_od splavu No obavam se, ze minimalne moje mamka na tom neni lip nez ja. A obe jsou mimo okres  a nevim, kdy je uvidi.

Pinot Noir No Jaro myslim mam taky, tyhle podobne knizky uz mi neco rikaji. Proste tohle prvni obdobi musime nejak prezit . Nejlepsi hracka je idealne kus sustici plastove folie, ktera vyplnovala objednavku knizek...Za to na obdobi 10+ uz jsem pripravena dokonale. 

49396 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:23
Reakce na Jos:

Nejlepsi hracka je idealne kus sustici plastove folie, ktera vyplnovala objednavku knizek...

​seš si jistá, že je to dítě? nemňouká?

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. března 2021 22:32
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 22:36

Jos mravenčí ukolébavkou jsme taky uspávali, starší si na ní dokonce vybudoval takový pavlovův reflex:) Souhlasím s Pinot, že se ty básničky přeceňují. Tak mu místo vařila myšička můžeš třeba prdět na břicho:) a zpívat mu třeba Nohavicu. Moje děti o básničky jako takové začaly zájem jevit až s rozvojem řeči, někdy okolo roku a tři čtvrtě. Do té doby je bavily ty obrázkové knížky a pak právě ta interakce, co se pojí s těmi říkadly, že říkám něco a u toho jim zvedám ruce. Ale interakci s ním můžeš mít i jinak.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:38

Myrtila muž ještě doporučuje novou knížku Mazel, tu vůbec neznám, ale prej je strašně vtipná. V sobotu budu v práci, jestli tam do té doby vydrží, pošlu fotky

https://search.mlp.cz/cz/titul/mazel/4573868/#book-content

Online continuity
43352 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:40

Evaeva tak já myslím, že ty říkanky, když se s dětma všelijak manipuluje, jsou dobré, protože jsou pro děti předvídatelné a zároveň je důležitý ten rytmus. 

Stejne jako musí být předvídatelná schovka s plinou, nebo to prdění na bříško. 

Já měla teda nějaké slovenské a pochytala jsem tady od tchýně a kamaradek i nějaké české. Hezké to bylo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 22:42

continuity to ano, ale můžeš si vytvořit vlastní

Offline barbucha blogger
35999 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:44
Reakce na Pinot Noir:

Jos

Já teda myslím, že se tohle dost přeceňuje, že i bez říkanek a koulející se brambory vyroste z děcka normální jedinec. Mě to hrozně nebaví, neumím to, kluky to nikdy nezajímalo. 

​Mě to taky nikdy nebavilo, navíc mi vždycky ty říkanky pro děti přišly ne jako pro děti, ale spíš jako pro blbý

Taky jsme je používali, samozřejmě... a určitě i my jako děti jsme jich vyslechli... nicméně to, co si z dětství pamatuju, je třeba Kytice (kterou babička uměla nazpaměť)... ergo kladívko to má význam víc pro děti, který si to už budou schopný zapamatovat a něco si z toho vzít, miminu je jedno co poslouchá. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:48

Já teď budu chvíli nesouhlasit, podle mě ty říkanky jsou důležité moc. Nemusí to být určitě brambora a netvrdím, že je nutno dítě přikovat u knížky, ale povídat si je u běžných denních činností, hrát si s nimi, s rýmy, s rytmem, v tom je podle mě obrovský potenciál při rozvoji jazykových dovedností. A škoda nevyužít, s těmi batolaty mi přijde, že se to úplně nabízí. Navíc milují opakování, stačí první verš a už mrskaj nožičkama a chechtaj se, co bude dál. 

Online Kokoska
35102 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:50

barbucha tak to priste zkusim, vyvalily se vlny zdola :)

Ted jsem sestiletymu pustila robota Emila, jestli se na to pamatujes, z drevnich dob televize. Myslela jsem, ze to ohodnoti jako blbost, ale libilo se mu to.