Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:34

Kokoska A jak to teda konci?
Karja Nasemu synovi jsou 4 mesice  Ale beru tipy i na knizky pro batole, pred Vanoci, az se me budou babicky a teticky ptat, co mu maji poridit, jako kdyz je najdu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 20:35

Myrtila suchého jsem zpívala taky, v tomhle věku je to fakt jedno. Ne že by to potom nějak vadilo, ale něčemu víc dětskému třeba lépe porozumí. 

Ty říkačky s pohyby se dětem líbí, ale samozřejmě to jsou blbosti. Dobré na nich je, že je znáš z paměti, takže je můžeš říkat kdykoliv. Mladší si pak už dokázal říct (ukázat), že chce vařila myšička nebo šiju boty

Online Karja
44809 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:35

Myrtila :-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 20:37

Myrtila je tam po pásku ještě několik věcí, co různí příbuzní koupili:) Taky to máme v nějaké knížce, ale zpaměti to neumím.

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:38

Evaeva No prave, mne taky spousta tech basnicek prijde uplne nesmyslnych, a navic ted jak se neda dojit si tema knizkama prolistovat, vybira se to fakt blbe. Mozna taky neco zdedime, i kdyz uvidim, mezi synem a nejmladsi neteri jsou 2 roky rozdil, tak jestli se bude chtit uz nejakych knizek postupne vzdat. Zatim to teda moc nevypada. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 20:41

Myrtila to bych s knížkama moc nepočítala, to je škoda. My máme knížky hodně po mě, některé dokonce po mamce.

Věř tomu, že tyhle básničky nejsou to nejhorší, co můžeš potkat. Máme nějaký špalíček od Dudka a to je fakt hrůza.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:45

Evaeva a babicka neco za neco a dedecek kabatek, za tech 10 prasatek. A kmotricek kozisek, za liskovy orisek

Myrtila mne se libi vic ta klasika, recituju to Tondovi uz od miminka, umim vsechny ty knihy nazpamet:D z novych mam Ohou, kolik ma kdo nohou a je to takovy divny. Proste Hrubin je nejlepsi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 20:48

711990 pěkně seš to naučila

Hrubín má ty básničky hezky rytmické a pěkně pracuje s jazykem, taky se mi to líbí. Přijde mi to i docela nadčasové.

Online Kokoska
35102 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:48

711990    a babicka cepicku za tu cernou slepicku

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:00

Evaeva No, my jsme prave jako deti ty nejmensi knizky moc nemeli, nam basnicky a pisnicky rikala a zpivala babicka, umela je vsechny z pameti. Takze ani ty "klasiky" moc neznam - nebo treba jo od babicky, ale uz nemam spojene, ze to napsal treba Hrubin. 

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:15

Jinak dekuji vsem za tipy  A kdyztak beru jeste i dalsi, porad mi v hlave lezi jeste ty basnicky o zviratkach, ze by se nam mohly hodit 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:19

Evaeva noo jeste to musim vypilovat

Kokoska ha! Ja vedela ze za cernou slepicku, ale zaboha sem si nemohla vzpomenout co!

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:20

Myrtila ty nejlepší už mi vyfoukli ostatní :-) já jsem v poezii hodně na tu klasiku, doporučila bych určitě co už zaznělo. Nebo Skácela, Halase, Sládka... Dudka nebrat, to je strašný.

Moc pěkné jsou třeba výbory Hrajeme si u maminky nebo Studanko, rubinko. Dětská klasika, více i méně známá, od prověřených autorů, krásné ilustrace a součástí je CD, kde ty verše zhudebnil Pavlica s Hradišťanem. To posloucháme hodně často. 

Kdybys radši neco soucasnejsiho, tak krásné básničky má Radek Malý, povedená je Šmalcova abeceda. Já jsem třeba synovi už od mala povídala z Magora dětem, třeba Tak už hajinkej Františko je pro miminka hrozně libozvučná, mi přijde. A kdybys brala i vtipný a střelený, syn miluje leporelo Tři naháči na tryskáči od Nejedlýho. 

Offline dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:27

Rosťu říkanky vůbec nezajímají, ještě tak ty pohybové, ale má rád hudbu, líbí se mu, když mu cokoli zpívám.

Muž ho o víkendu naučil na otázku "kolik ti je?" ukázat dva prsty. Dva mu sice budou až v květnu, ale zaokrouhleně už by to šlo. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:33

Myrtila zvířecí povedená je sbírka Všichni píšou o zvířátkách, výbor poezie různých autorů, vtipné, hravé, asi ne úplně pro mimina, ale to by nemuselo vadit, když teď recitujete Plíhala :)

A pak mě ještě napadlo, že by se ti mohlo líbit Jen jestli si nevymejšlíš od Shela Silversteina. To sice taky není sbírka pro batolata a navíc je vyprodaná, ale je úplně nejvíc skvělá, tak kdybys na ni někde náhodou narazila. (a kdybys narazila na dvě, tak já chci tu druhou :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 21:36

žluťásek já měla ještě ráda takovou knížku, ty budeš určitě vědět. Tenká, malý asi čtvercový formát, výrazné grafické ilustrace v černé a červené barvě hlavně. Byly to básničky, třeba Povídalo hříbě koní, že chce šplhat po jabloni,... Mamka jí má u sebe, tak se nemůžu podívat.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:38

Že já sem lezu  Tak už mám samozřejmě v košíku Broučky a Nastupovat. Já mám taky výčitky, že neznáme žádné říkanky a dětské písničky. Miminku je zatím jedno že poslouchá Horkýže a čtu mu akorát z odborných knih, ale vytáhla jsem Polámal se mraveneček a vypadá vždycky zaujatě... Jinak jsem ve výprodeji v Portálu, kam chodím pro balíky ze zásilkovny donesla Proč asi chrti ocasem vrtí a krátké to sice je, ale více méně hloupé. Koupila jsem to, protože mám doma chrta  Jako dítě jsem milovala básničky od Emanuela Frynty, ale ty jsou až pro větší. 

a podle ukázek by se mi líbily Houpánky a kolébánly, ale nejsou nikde knsehnání

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:45

MPLee ty hodně rytmické říkanky fakt zaujmou už maličké děti a je to hrozně fajn, dneska už se dětem dává pro takové případy mobil nebo tablet, ale já kdysi v pravěku na různé zabavení při povinných činnostech, při cestování atak vytáhla leporela a děcka to hrozně bavilo, narozdíl od toho mobilu je to společně strávený čas+to dítě opravdu rozvíjí. a pak jsme teda tu nejoblíbenější zapomněli ve vlaku:-(

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. března 2021 21:58

Myrtila Z tohohle ja jsem dost nestastna. S rikankami a hrami pro nejmensi jsem jak slon v porcelanu. Vubec nevim, jak neco takoveho aplikovat na dite, kdyz me to pekelne nebavi a znam fakt jen paci, paci...Zatim z mobilu hraje bud audiokniha a nebo hudba (morricone nejcasteji). Ani nevim, jak to dite jakkoli motivovat. Ale maly je uzasny, vcera zacal trochu lezt a uz se sam posazuje i na koberci (6 a pul mesice) a zabavi se hodne sam. Naopak encyklopedie jako Dinosauri, Reky, ty svitici v noci nebo knizky v anglictine pro cca 2-3 lete uz skoro nemam kam davat. 

Offline Pinot Noir
29974 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:59

dzizisketa naše kluky říkanky taky nezajímají, ještě tak Vařila myšička, protože zahrnuje lechtání. Ale zpívání, hudbu a tancování milují, Ríšovi jsem před spaním začala číst pohádky až dlouho po třetích narozeninách, do té doby chtěl jen zpívat.