Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29974 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:14

continuity nevylučují, ale oni při pokusu říkat básničku, dělat paci paci atd. prostě odejdou/odlezou/obrátí pozornost jinam, proč bych teda měla veršovat, když to nikdo neposlouchá? Reaguju na to, že "je škoda nevyužít tenhle věk na básničky" a "matka nemá nic jiného na práci, než se věnovat dítěti" - jsou i jiné způsoby věnování se, u nás mělo větší úspěch to čučení z okna a válení sudů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 23:16

Pinot Noir já měla na mysli fakt mimino, třeba šest měsíců, to jsem taky knížky nečetla. Dala jsem si je na kolena a dělala vařila myšička. Nějaké chrastění  chrastítkem mě nebavilo a oni mě k tomu nepotřebovali, takže tohle byla naše společná hra. Vzhledem k tomu, že mladší teď vytáhl nějaké znaky, které jsem mu párkrát ukázala před několika měsíci, tak fakt nevím, co všechno se jim do té hlavy ukládá:) Básničky z knížek jsme četli až okolo roku a tři čtvrtě, to se starší rozmluvil. Tím vším nechci říct, že bez kutálí se brambora nejsi dobrý rodič, každý přispívá něčím jiným. Proto je dobře, když na dítě můžou působit oba rodiče a taky všechny babičky a tetičky.

Offline Kokoska
35104 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:16

Pinot Noir ale rikadla meli radi taky, ale to tak dlouho nevydrzeli. Ani moje deti. Meli obibene 2,3 a chteli to porad kolem dokola. Spis je bavi nebo bavily pisnicky, muj syn jeden cas vyzadoval zpivat pred spanim. Dal si na oblicej kapesnik a  musela jsem ho drzet za ruku a zpivat, asi me u toho nechtel videt :) Nastesti tak do 10 minut vytuhnul. Pro prvniho vnuka jsem si dokonce pisnicku vymyslela. 

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:17
Reakce na continuity:

Evaeva moje jo, hlavně ta starší. Tchyne tak na ni jednou koukala, když lezla parakotoulem z postýlky (měli jsme ji přiřazenou k naší posteli), bylo jí asi 8 mesicu

​koukám, že máme společnou dceru

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 23:18

Karja ehm, ty chodíš číst k nám? Jeden o vesmíru, druhý hlavně nějaké kačenky:) Ale staršího jsem naučila, že se musí střídat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 23:20

Jinak myslím, že se tu klasicky zaměnili dvě věci. Čtení z knih, které podle mě děti baví nejdřív kolem roku a to spíš obrázky a pak předříkávání říkadel s nějakými pohyby, které může bavit fakt i mimina, co se ani neotočí na břicho.

Offline Pinot Noir
29974 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:20

Evaeva upřímně, už si nepamatuju, co jsem se starším dělala, jak jsem se mu věnovala. Zato vím, že mladšímu skoro vůbec, věřím, že z neustálého Ríšova proudu slov, písniček o prdění a zvuků sirén pochytí, co je pro život potřeba

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 23:22

Pinot Noir však píšu, že to není nezbytné. Mladší to miloval mnohem víc než starší, u toho byl teda obecně problém zjistit nějaké emoce, pokud to nebyl vysloveně výbuch smíchu. 

Offline Kokoska
35104 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:24

Evaeva jejda, znaky! Ve stredu mam hlidat malou a minule mi jeji bracha vykladal, jak se s ni maminka uci znaky. Tak to ji asi dost nastvu, az na me bude mavat rucickama a ja nebudu vedet, co chce. A bracha tam nebude, ten jde s rodici do poradny kvuli odkladu skoly, proto budu hlidat. Zato tam bude mensi chlapecek, protoze jeho maminka zase jde nekam k zubari ci co. Ten je celej natesenej, ze nam teta pujci miminko. To bude čoro!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 23:27

Kokoska já znakovala dost sporadicky a tak dva měsíce to nedělám vůbec. O to víc mě překvapí, když syn nějaký použije, navíc třeba poprvé. Docela dost znaků si taky vymyslel sám. Ale strach bych z toho neměla, to pochopíš:)

Offline continuity
43356 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:28

Pinot Noir no, když odejdou, to už jsou velcí. To už bych fakt nehrotila. 

Ono je obecně ty děti dobře učit různé věci, jak motorické, tak verbální. Mozek se jim rozvíjí, vytvářejí se nervové spoje. Prostě jim to učení jakýchkoliv kravin prospívá. Synovec treba znal asi ve čtyřech- pěti letech letech asi 50 dinosaurů. Dalsi zas všechny značky aut. Nejde o to, že by to v životě nějak nutně potřebovali, ale rozvíjí se tím spoje mezi neurony a i když to později zapomene, tak ta kapacita jim už zůstane. A tento vývoj je nejrychlejší v raném dětství, tak do tří let. 

Offline Kokoska
35104 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:29

Evaeva No snad ji nezpusobim dozivotni trauma, ze jsem nepochopila Papat a misto znaku musela zacit brecet

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:29
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 23:32

Kokoska u nás byl dneska den babiček. Tchýně šla k doktoru, tak měla propustku na náš okres a  moje mamka nám něco nesla, bydlí poblíž. Obě neviděl syn déle jak ty tři týdny. Byl úplně nadšený, prý "Co? Dvě babičky!?"

Offline Pinot Noir
29974 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:33

continuityno, a to jsme znovu u toho, že je potřeba s nimi mluvit. A k tomu rytmu, mně je třeba bližší zpívání, takže o to ochuzeni nejsou. Chtěla jsem jen uklidnit toho, kdo tu psal, že je z toho nešťastný a vůbec mu ty pacičky a brambory nic neříkají. Myslím, že není nutné se do toho nutit.

Offline Kokoska
35104 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:39

Pinot Noir hlavne nema smysl do toho nutit ty nebohy robatka, v tom se myslim shodnem. Ale nektery jsou takovy bestie mrnavy, ze to naopak vyzadujou a tyranizujou s tim celou rodinu. Takovy Kolo kolo mlynsky, kde je duraz hlavne na to Baaac! to je tejrani babicky!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 23:42

Kokoska týrání babiček

Mladšímu babička ukázala vařila myšička a on za ní pak vždycky přilezl, stoupl si k ní a do natažené dlaně píchal prstíkemto mu bylo asi deset měsíců. Po dvacáté to bylo poněkud otravné.

Offline Pinot Noir
29974 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:46
Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:54

Pamätám si, keď bol syn trojmesačný, googlila som ďalšie slohy detských pesničiek, lebo som poznala horko-ťažko vždy len prvú. Takže najskôr to bolo len o spievaní. A to teda nemám vôbec hudobný sluch, no chúďa dieťa. A neskôr sme do zblbnutia čítali Veľkú knihu riekaniek, a že je fakt veľká. Páči sa mi, že stále chce čítať leporela pre maličkých, ale už aj príbehy. Teraz cez víkend prerozprával mužovi celú knižku, čo sme v týždni čítali.

Online Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 23. března 2021 00:54

Jos jestli ti dite v půl roce leze a sedi (hustý), tak je asi motivovaný dost, naše má 9 měsíců a teď se teprv začíná plazit, sed je zatím uplny sci-fi.

u těch básnicek a písniček jsem sama koukala, co si pamatuju, jako takový základy typu Jedna dva tři čtyři pět, cos to, Honzo atd., u takhle jedou páni už se dopředu chcechtá. 

a to neustaly mluvení je narocny, tuhle jsem se pristihla u toho, ze v kuchyni vypravim kočce, co vidíme z okna, zatímco dite necim spokojeně tříská v obejvaku