Ta zelená knizka s barvama už taky nemá desky, musela jsem je včera vyhodit, taky je ožrala a rozcupovala, a vzhledem k tomu, ze byly vycpany molitanem a ona to vyďoubávala a požírala, nepřišlo mi to už bezpecny.
ale byla ta knizka už načatá předchozím ditetem
Vše o těhotenství a dětech
Vzpomněla jsem si na takový hry, co mi dělala babička, když jsem byla malá - jednak
až pujdes na panskou řípu,
nekoukej tam (pohyb za nos doleva)
ani tam (pohyb za nos doprava)
jenom trhej, trhej a trhej (pohyby za nos dolu)
a ještě na usnuti a to si pamatuju jenom matně, bylo to na usnuti a jezdilo se rukou po obličeji
byl jednou jeden kostelíček, v tom kostelíčku oltáříček a na tom oltáříčku dvě svíčičky (rukou se zavřely oči)
no a pak nastoupila matka se Svatebnima košilema tesne nasledovanyma jejím školním zpevnikem z 50.let, kde na první strane byl Sajuz něrušimij, kterej mi odmítala zpívat!
Potrefenáhusa Rukou se zavřely oči?? To je trošku drsný
ještě ve spojení se svíčičkama.
Aranel prave to bylo strašně příjemný hlazeni po obliceji, to tak člověk nesmi brát, proste zavřít oči a spinkat, já to hrozne milovala
Potrefenáhusa já občas hladila syna od čela přes kořen nosu. To je prý z jógy, taky to nutí zavřít oči.
Nasi male bylo minuly tyden 7 mesicu, leze a sedi uz asi 3 tydny, tak ze je to nuda a je potreba jit do dalsiho levelu
nejak z ni porad nemuzu, u starsi byl kazdy pokrok vydreny a na nejpozdejsi hranici normy a toto tu furt nekam pospicha
bordel prosim odpustte ![]()

Jsou tu samá krásná a šikovná miminka ![]()
Naši kluci lezli, seděli a stáli docela brzo, ale v tomto stavu se pak oba zasekli na dlouhých 8 měsíců a chodit začali shodně až v 15 měsících. Ale tak prý je to lezení po čtyřech prospěšné, leda teplákům to neprospívá ![]()
mnum bordel nevidim a mate stejný chrastitko, kamaradka mi ho přivezla přímo z albrechtic, kde se vyrábí a kde byli v muzeu

barbucha tak to priste zkusim, vyvalily se vlny zdola :)
Ted jsem sestiletymu pustila robota Emila, jestli se na to pamatujes, z drevnich dob televize. Myslela jsem, ze to ohodnoti jako blbost, ale libilo se mu to.
... a roztáhly se v širá kola... Zkus, tohle zrovna si pamatuju, jak na mě silně působilo vždycky! A to finále!
A Polednice... takovej horror! No k nezaplacení prostě ![]()
Emila znám z doslechu, my na takový věci moc nekoukali, žádná Štěpánka a čertík Bertík, rodiče to moc nepodporovali. Zato večerníčky jsme měli povinný ![]()
Potrefenáhusa Rukou se zavřely oči?? To je trošku drsný
ještě ve spojení se svíčičkama.
![]()
Mně chodila babička dělat křížek na čelo... myslíš že čekala, že bude do rána po mně? ![]()
Potrefenáhusa znáš tu mravenčí básničku? Tu má syn rád doteď
žluťásek neznám! A je to hezky! Já si básnicky strašně špatně pamatuju, ale verim, ze to člověk parkrat udela a už to bude umět. Už jsem oprasila dost zapomenutych textu písniček
My máme tohle chrastítko v zelené.
Potrefenáhusa
mame tech spolecnych veci povicero, koukam (i podlozku a leporelo).
Ta Detoa ma hezke hracky, mame jeste pana kvetaka, ten je taky moc oblibeny, ted jak ji rostou zuby, vypada ze mu tu hlavu chce ukousnout ![]()

Musím se začít zamykat, Rosťa už dosáhne na kliku. Sousedi dělají v předsíni nové skříně, takže jde slyšet vrtání, ťukání a šroubování, že to Rosťa nevydržel, otevřel si a šel jim asistovat. A samozřejmě se k němu musela přidat i Bonnie ![]()
AA pana květáka taky máme. Teda už schované v krabici s hračkami pro miminka, u nás teď kraluji různé kostky, hromady aut a knihy.
S dovolením přeruším říkanky výchovným dotazem. Máte některá zkušenost s tím, že by se po přechodu z nějaké běžné intuitivní výchovy na například čistě Nevýchovný styl změnila spolupráce paličáka přesvědčeného o svém názoru? Nemyslím tím jestli má úspěchy někdo, kdo jede nevýchovně už od narození, protože tam to může být dané i náturou dítěte, ale jde mi o tu změnu.
Začínám být zas dost zoufalá z toho že s příšerkou neustále bojuji, většinu mých požadavků ignoruje, nemůžu ji nechat na pár minut samotnou s krtečkem, protože jak on leze tak ona je hysterická jakmile se krtek jejím směrem jen podívá a fyzicky mu ubližuje. Prostě nemůžu najít nějakou společnou řeč. Opravdu se ji snažím věnovat, každý den minimálně hodinu máme čas jen pro sebe, beru ji samotnou na výlety, koukám pořád na nějaký webináře, čtu AHA rodičovství, Teorii typů a podobné knihy a snažím se to zapojit do komunikace, ale přijde mi že to moc ovoce nepřináší.
Vím že mám dost velké rezervy, že jsem prostě nevyspaná, protivná a nemám vždycky kapacitu na ukázkové reakce na její zabejčení a tak, že když na sobě víc zapracuji a budu víc klidná a víc respektující, tak to pak určitě bude lepší. Na druhou stranu si občas říkám jestli nehoním něco co vlastně chytit nedokážu, že od přírody paličatý komandující batole prostě bude do určité míry vždycky v opozici.
dzizisketa starší syn takhle odešel z bytu, když jsem kojila mladšího. Bylo to krátce po příchodu z porodnice, zřejmě usoudil, že ho s námi nic zábavného nečeká. Prohlásil, že jde za tátou do práce:) Taky jsme se pak chvíli zamykali, ale docela rychle to přešlo.
Sairon zadnou radu nemam, jen pochopeni, protoze prozivam to same. Velka sice malou prijala hezky, ve smyslu, ze ji nebije a i se ji snazi nekdy zapojovat do svych her, ale je to s ni velmi narocne, clovek musi naslapovat po spickach aby neco nepokazil a nekdy nic nepomuze a vsechno je spatne... Obdivuji te ze zvladas neco cist, ja mam v nektere dny (jako napr. dnes) cil jen to prezit ja i deti do vecera bez nejakych skod na tele i na dusi. knih o vychove mam sice hodne, ale behem dne nemam cas a vecer po desate mozek. Kdyz prijdes na neco co pomaha vuci tomu vzdoru, podel se ![]()
Sairon Hele, to ubližování při rozlezeni jsme taky měli. Prostě je to ten přerod mimina v takovou už konkurenci. Pak to zázrakem přestalo. Teď bych se snažila ji třeba neplacat, my když jsme starší placli, tak se ty její ataky samozřejmě zhoršovaly. Plus neustále dbát na to ,,co děláme,, ne ,,co neděláme,,. Já už byla jak kafemlejnek
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí