Mrakoplas ano, nájezd pro kočárky sjede po zadku, pod schody je louže, po chodníku moc nechodí:)
Vše o těhotenství a dětech
Sairon Myslím, že na tohle ti ten kurz pomůže. Já si popravdě myslím, že ty webináře a články na webu slouží jen jako marketing pro kurz a ty nezodpovězený otázky to vyvolává schválně. Ale považuju to za zcela legitimní, dávají do toho dost práce a živí se tím. A někomu důvtipnějšímu než mě to třeba pomoct může. Kurz je podle mě už úplně dostačující, i když se přiznávám, že jsem ho musela slyšet skoro 2x než mi to do sebe zacvaklo![]()
Jen k té vaší ranní situaci co popisuješ (zatím jsem nedočetla dál), není to lehké, já vím. Nechci tady úplně předjímat, co dělat, nebo dávat nějakej návod, přiznávám se, že to beru spíš jako cvičení pro sebe
(snad vám s tím ještě nelezu na nervy...). Teoretická dohoda by byla, že bys řekla něco jako: "až nás dva obleču, chci jít dolů, protože mám hlad a potřebuju, abys šla oblečená s náma, protože vím, že sama tady zůstat nechceš, je to tak?" (což asi zůstat nechce, když tam pak pláče). Resp. můžeš se ještě zamyslet, jestli se nemůže obléct až dole po snídani (nebudeš už pod tlakem s tím svým hladem). A pak hlavně dodáš, "co bys potřebovala ty?" A čekáš na reakci... Třeba se ukáže, že si chce pohrát s konkrétní hračkou, tak tu pak můžete vzít s sebou dolu. Nebo se ukáže, že ještě potřebuje s tím oblíkáním víc pomoct, na to se taky můžeš doptat a pomoct fakt jen trochu podle potřeby...
Pinot Noir syn se nějak začal bát, přitom by mu to podle mě šlo. Vždycky se do všeho pouštěl po hlavě a teď ho pustím, tak začne ječet a prudce zabrzdí. Dneska jsme ho jen dovlekli před vchod (což znamená, že musíme jet výtahem nadvakrát), abysme ho zase vzali domů. Mě nevadí, že nechce jezdit, ale ať to řekne už doma!
Evaeva syn vôbec nerobí akrobatické kúsky, a napriek tomu je obvykle uspineny skôr, ako opustime vchod ![]()
Evaeva přesně o tom woomu jsme se dnes bavili, že jsou na první pohled rozpoznatelná a už se ví, že je to drahé kolo, co se skvěle prodává. Zatím se teprv rozhlížím, uvidíme.
Pinot Noir beru! :) kolo je super, jen zvažujem, jestli potřebujem až tak super. Jestli nestačí míň super za víc super cenu ![]()
Evaeva náš zase odmítá nechat si pomoct, nesmíme ho držet za sedlo a běžet s ním, všechno musí sám, takže se samozřejmě nedostane do takového tempa, aby udržel rovnováhu. No, bude to s ním oříšek.
žluťásek předpokládám, že na to nespěcháte, nicméně jsem zachytila, že prý kola obecně mají problém s dostupností, tak abys nebyla překvapená. My ho teda měli do pár dní, ale už je to asi měsíc.
Pinot Noir znáš to, až bude opravdu chtít, tak to půjde. Sousedi mají dva kluky, stejný věkový rozdíl jako já, akorát jejich mladší je právě tříletý. Ještě loni nechtěl na kole jezdit ani ten starší a včera jsem je potkala, jak jedou oba.
Evaeva jo, já to sleduju už od loňska. Ne nějak aktivně, spis z různých diskuzi. Ani to levnější z Decathlonu prej není. Vida, vyřeší se to samo od sebe, prostě jen zvednem sedlo na First biku ![]()
žluťásek my se v podstatě rozhodovali mezi tím a nějakým z Decathlonu. Protože třeba nějaký lepší Author už nebyl takový cenový rozdíl, zato ta hmotnost byla podstatně vyšší. I když se přiznám, že nakonec jsem výběr hodila na muže.
žluťásek když ta lehká kola stojí všechna dost podobně, no. Já na dětech celkem šetřím, většina věcí, co se tu zmiňuje, je při mě předražená zbytečnost. Ale to kolo... Ríša váží 15 kilo, kolo z Decathlonu přes devět. To je hrozný nepoměr. Já se teda naučila jezdit na podobném, možná i ještě mnohem těžším vehiklu, ale když je ta možnost... No ale zatím to teda vypadá beznadějně ![]()
žluťásek asi budou mít dlouhé objednací lhůty, ale když nespěcháš. Ten Decathlon bude horší v tom, že žádné objednání dopředu asi nemá.
Evaeva my chtěli původně Woom, ale právě že byl nedostupný, všude psali "během jara", nejsou jich plné sklady. Ale Beany se mi moc zalíbilo, po tom, co jsem si něco o tom přečetla.
Pinot Noir mám to stejně s tím utrácením. My dokonce ten vehikl máme doma a moje malá (hodně hubená) ségra, se na něm naučila přesně ve třech letech. A to je typ, co spadne a rok to nezkusí:) To celé píšu jen pro zajímavost, vlastně mi došlo, že syna moc rozmazlujeme, vždyť má sedmnáct kilo![]()
Pinot Noir ten Decathlon má jednu řadu odlehčenou, myslím asi 7 kg. Což je ale pořád o kus víc než ty woomy a spol.
Já bych synovi chtěla spíš tim lehkým kolem ulehčit začátek. On je typ, že co mu nejde hned, tak se sekne a bude do první třídy radši jezdit na odrážedle. Na First bike sednul až někdy loni na podzim, v 3,5 letech. Věřím, že lehčí kolo by mu mohlo pomoct.
Pinot Noir mě se vzhledově líbí víc než woom, technicky neposoudím.
žluťásek my už máme pre syna tiež bicykel ale popravde asi ho nebudem tento rok ani vyťahovať. Jak je malý, tak odrážadlo 12/14 mu je akurát, 16 bicykel bude asi veľký a hlavne neznáša zmeny a nie je ochotný sa niečo nové učiť, takže šliapanie musí ísť samo, inak mi naň ani nesadne. Teraz v štyroch rokoch je konečne ochotný sa postaviť na kolobežku a aj to je po chvíli unavený lebo si nenechá poradiť a popravde nie je od prírody talent na tieto veci, žeby na nejaké grify prišiel sám (však po mne).
Mrakoplas aby mu ta 16 nebyla za rok malá:) syn má taky 16, měří zhruba metr. S tím šlapáním je to těžké, to se jinde nenaučí. Syn na to taky dojíždí, rovnováhu drží víc než dobře.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí