Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. března 2021 21:56

711990

Mne teda aktuálne jačia pri obliekaní obaja, takze vlastne chcú obidvaja to isté . Ale máš pravdu predsedo, dnes poobede keď som sa chystala von len s mladším, mal tiež zasek ale tým, že sme boli sami, sa to dalo v kľude vyriešiť a keď sa ešte zasekol vonku, čupeli sme asi desať minút pred vchodom v objatí a potom pohoda (on je taký tuliaci, v nepohode sa potrebuje dlho pritisnut). To by som so starším za chrbtom nemohla. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:03

Sairon jezis my teď měli podobnou scénu s čtyřletým, to už je docela na nervy. Ty neustálý boje kvůli oblikani jsou strašně vyčerpávající. Já nemám nejmenší problém mu pomoct, když chce. Netrvám na tom, aby se hned ráno prevliknul, je mi fuk, že je dopoledne v pyžamu.

Ale když už teda prevlikani, tak má milion práce, furt zdrha, velká legrace, kalhoty na hlavu, obouva moje boty, mě to přestane bavit a jdu dělat něco jinyho a v tu chvíli řev, pláč, maminko musíš mi pomoct. No nemusím.

Uff. Jeden by si myslel, že po pár takových pulhodinovych scénách jim to dojde, ale druhej den zas a znova. To by mě zajímalo, co si o tom myslí nevýchova. Protože já mám po pátý v jednom týdnu největší chuť zařvat nebo třísknout dveřma a jít ven sama. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:07

žluťásek Mrakoplas nevím jestli mě jako uklidňuje že je to takto i jinde, takže to asi jen o mé neschopnosti poskytnout příšerce dostatečně lásky a pozornosti, nebo mě spíše děsí to, že to není problém jen dvouleťáků, ale i starších dětí....

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:10

viktorka_od splavu Hele já jsem v tomhle matka stoik, když to není zdraví nebezpečný, tak nechám dceru po bytě lítat klidně nahou, ale teda asi jsem měla být ze začátku striktnější a zrovna u toho oblékání, na nějakých přesných postupech trvat, protože když zrovna funguje školka, tak když má dcera svůj den, tak se zvládne i tam v šatně převlíkat víc jak půl hodiny (myslím, že rekord máme pětačtyřicet minut a radši nechci vědět, co si o mých mateřských kompetencích myslí ostatní rodiče ;o).

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:11

Sairon mě to docela uklidňuje, když tu čtu, že je to normálka. Mám obecně často pocit, že jsme nějak selhali ve výchově a tady si pak své pokřivené vidění obvykle opravím, že mám jen vysoký nároky asi. Nebo tu máme všechny nevychovaný děcka bez hranic

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:12

žluťásek že, to tak vyčerpáva keď to musí riešiť každý den. Už som preto prestala chodiť pravidelne von doobeda aj poobede. Z predstavy, že toto zažívam dva krát za deň, je mi úplne nevoľno. 

Offline continuity
43362 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:14

Sairon jako myslíš to oblékání?

No já na tom uz netrvam, dokoupila jsem ty hezké pyžama, ven se teda oblečou, ale kolikrát odmítnou skočit do samosky, protože by se musely prevlikat.

Jako já už řeším jenom priority a to fakt není oblíkání ani cesani. Na víc nemám absolutne sílu. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:17

žluťásekJé, u nás se dějí dost podobné věci :o) A pak se jí taky nechce svlékat, když se vrátíme domů, ale když pokrčím rameny a řeknu jí, ať si teda zůstane oblečená v předsíni jak dlouho chce, tak chytne hysterák, že si jdu umýt ruce bez ní a že takhle to teda nejde :o)

Offline Pinot Noir
29976 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:18

DruI moc nechápu to převlíkání ve školce. Vždycky koukám, proč si to lidi tak komplikují, že dítě přijde v jedněch kalhotách, půl hodiny tam nad ním ráno matka stojí, než se převlíkne do jiných, odpoledne zase zpět, a mezitím se převlíkají tam a zpět, když jdou ven. Já si teda usnadňuju život maximálně, do školky jde v tom, v čem tam celou dobu bude, v zimě se přes to ráno oblečou jen šusťáky/softshellky, pak na procházku si je taky jen navlíkne na to, co má. V létě tam má tepláky na ven, ale u tohoto převlíkání nejsem, takže mě nemusí trápit. Ale vidím tam ta nebožátka, která se musí ráno i při odchodu svlíknout do spodního prádla a zase zpět... Jako proč? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2021 22:25

Mrakoplas 23m. Mě taky těhotenství zdánlivě neomezovalo, já si to období navíc fakt užívám. Ale nejdřív trpím hroznou únavou. No a pak se dítě zrychlovalo úměrně rostoucímu břichu:), když jsem otěhotněla, tak se akorát naučil chodit. Kolik mi to bralo energie, jsem si uvědomila, až po porodu/šestinedělí, když jsem najednou zvládla víc věcí a to jsem měla doma to mimino.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:25

Pinot Noir Jako věř nebo ne, dělám to úplně stejně jako ty, takže teď v zimě prostě jen navléknout venkovní vrstvu přes vnitřní a přezout botičky. Ona to pojímá jako hru, běhá při tom převlékání po šatně, cvičí u toho a zkouší, co ještě vydržím.

Offline Pinot Noir
29976 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:30

DruI aha, tak to jo, lekla jsem se, že si to zbytečně komplikuješ . Dost lidí to fakt dělá, to by mě zabilo, troje různé ošacení. No, víc zjednodušit už to nejde. Tak je to asi takové období

Myslela jsem, že Ríša je celkem nespolupracující, ale po tom, co tu čtu, se mu musím omluvit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2021 22:32

já synovi pomáhám jen s tím, co neumí. Ráno si vezme slipy ze šuplíku, na tom trváme, na noc má plenu a klidně by do ní čůral do oběda. Tričko a tepláky mu připravím do obýváku a nijak to nekomentuju. On se dřív nebo později převleče. Ale nesmí ho člověk oblékat nikdy, nebo fakt hodně výjimečně. Když jdeme ven, je to horší, ale už se to dost vylepšilo. Navíc teď ví, že ho klidně nechám doma, jde bude muset být potichu a nerušit tátu:)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:34

Pinot NoirJo jo, je to jen období je moje oblíbená mantra :o)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:37
Reakce na Sairon:

žluťásek Mrakoplas nevím jestli mě jako uklidňuje že je to takto i jinde, takže to asi jen o mé neschopnosti poskytnout příšerce dostatečně lásky a pozornosti, nebo mě spíše děsí to, že to není problém jen dvouleťáků, ale i starších dětí....

​musim rict ze mne to taky uklidnilo ze se to deje i v jinych rodinach, ne jen u nas  dnes jsme kvuli tomu nakonec nesli ven, co mi rvalo srdce protoze bylo krasne, ale dnes jsem na to dohadovani se s prevlikanim nejak nemela silu...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:43

A ve skolce ji to taky trva nejdele ze vsech deti, zatim to pricitm tomu ze tam je benjaminek  

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:46

Pinot Noir naše školka třeba trvá na tom, že se děti musí prevlect z venkovních šatů do skolkoveho. Takže paradoxne zima je v tom mnohem jednodušší, když má nějaké spodky, co může mít pak ve třídě. Nemůže ale přijít rovnou v teplakach, musí si je tam vyměnit za jiné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2021 22:49

mnum ježiš, moje ségra byla ve školce vrchní šnek:) a to šla až ve čtyřech. Jednu dobu jsem jí hodně vyzvedával, máma měla něco s nohou. Než se oblékla, odešlo osm dětí, když jsem přišla, všechny děti si už hrály, ona stále svačila,... Přitom se té činnosti fakt věnovala, žádné pobíhání po šatně nebo skuhrání, že to dělat nechce. Naopak ona chtěla všechno dělat sama, všechno uměla.

Offline Pinot Noir
29976 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:51

žluťásek a jak to zkontrolují, že se převlékal?

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:56

Pinot Noir no asi na to má dohlídnout rodič. Já to vzala na schůzce jako pravidlo, které vyžadují, tak jsme se jím řídili.

Jako asi to chápu, zvlášť teďka. Mnoho dětí přijede tramvají, cestou si pohrajou v parku, tak nechtějí do třídy oblečení z venku. Doma se taky převlékáme, tak s tím problém nemám.