Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 29. března 2021 23:07

Gatita asi jen doma pořád ujistovat a napovídat, až najde odvahu, že to může zkusit.

U nás to bylo stejné, syn byl hodně dlouho neprůbojný, vždycky jen koukal, že mu ostatni sebrali hračky, předběhli na klouzačce, nepustili do domečku apod. Pořád jsem ho ujišťovala, i nahlas před těmi cizími dětmi, to je tvoje lopatka, jestli chceš, můžeš si ji vzít zpět. Nebo jsem to cizí dítě poprosila za něj, když jsem viděla, že je mu ta situace nepříjemná. 

Teď je už mnohem asertivnejší, asi víc než já nechápu kde se ta promena vzala, asi potřeboval dozrát. Na podzim otloukánek, v zimě jsme se s nikým nepotkávali a dneska si všechno dojedná sám.

Dnes jsme byli na lesním hřišti a syn oslovil cizího tatínka, že má dát toho psa pryč, že na ceduli je napsáno "zákaz vstupu se psy" a že tam psi nesmí

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 29. března 2021 23:18

711990 Ja zase rano nestiham jit do prace, protoze de porad prevlekam, v tom dnu mam satnik a s tunou hader a nemuzu se rozhodnout, co si vzit, a jsou to same veci, ktere bych v realu fakt nechtela....:))

a pak mam skolni sen, ktery se mi zdava uz dlouho, ze jsem zpatky na gymplu a je par dnu pred pololetim nebo koncem roku a ja v tom predmetu nemam jedinou znamku, ale protoze jsme tam uz roky nechodila, tak toho uceni je hrozne moc.... ale zdava se mi to uz tak dlouho z nakonec to vzdycky nejak dopadne, ze me to nakonec uz ani v tom snu nestresuje:)

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 29. března 2021 23:18

Pavlena to byl teda krásný sen s tím lego panáčkem

Gatita a kolektivní noční můra je naopak fakt děsivá, bych asi potom neusla

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 29. března 2021 23:20
Reakce na jinx:

a jeste jeden, co se pravidelne opakuje... potrebuju se nutne nekam dovolat a pokazde podelam pri vytaceni cislo. Vzdycky se nekde pretuknu a je to zoufalstvi, protoze nejsem proste schopna to vytocit a cim hur to jde, tim vic chyb delam. 

​ Ale toto mam taky a to je fakt peklo!

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 29. března 2021 23:21

žluťásek to je prima, ze se to zlepsilo. Syn neni uplne neprubojny, nema problem jit pozadat cizi matku v parku o svacinu , a doma s nami vyorava tak, ze mu jeho vyjednavaci schopnosti tise zavidime. Ale nejak neumi odrazet ta drobna fyzicka prikori od cizich deti a nanestesti se mi zda, ze to ty deti trochu svadi, jak je malinky a pusobi krehce. Ale doma je drsny dost.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 29. března 2021 23:35

Gatita premýšľam nad podobným po dvoch dňoch na ihrisku minulý týždeň. Mám obrovskú obavu, že syn raz bude ideálna obeť šikany. Je nepriebojny, ak je na nejakej atrakcii a vidí, že tam chce ísť niekto iný, okamžite ju opúšťa. Nahlas, pred ostatnými mu hovorím, že nemusí odísť, že ten ďalší počká, kým on skončí. Ale toto by mi až tak nevadilo. Ale boli tam takí dvaja jeho rovesníci, o číslo väčši, a v podstate ho vyprovokovali k naháňačke, s tým, že sa predierali v takom tuneli medzi plotom a živým plotom. Tí dvaja sú fyzicky zdatnejší, boli rýchlejší a strašne sa smiali, že kde je syn. Potom pred ním začali utekať na kolobežkách. kým si on nasadil prilbu, už boli kus ďaleko. tak si to vyhodnotil a vybral sa im oproti z opačného smeru. Zas mali záchvaty smiechu, že ako ich naháňa. Potom zmizli za panelák, kde už chodia autá, našťastie syn nevidel, kam išli, lebo to teda určite nechcem, aby tam išiel. Neviem, či to má hlavu a pätu, ale mala som zlý pocit z celej tzv. hry. 

Offline dzizisketa
9008 příspěvků moje polička 29. března 2021 23:43

Tak to Rosťa bude spíš ten agresor. Dnes si vyklepal písek z autíčka do vlasů jedné holčičce. 

Offline dzizisketa
9008 příspěvků moje polička 29. března 2021 23:48

Ale doufám, že nedoroste kvalit jednoho asi desetiltého, kterého jsme dnes potkali, a jehož slovní projev se skládal výhradně z kurev a prdelí. Sjížděl na kole schody v parku a ostatní lidi mu tam vyloženě vadili, úplně arogantně mi řekl, jestli nemůžu Rosťu dát někam pryč Nedelam si iluze o dětech v tomhle věku, ale tenhle kluk už pil krev i mě. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 29. března 2021 23:48

dzizisketa zas nemôžeš batoľa porovnávať s takmer predskolakmi. 

Mňa na jednej strane teší, že sa syn konečne hrá aj s deťmi, ale na druhej vidieť ho, ako sa z neho smejú, mi nerobí dobre.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. března 2021 23:53

letfenixa mne sa stalo raz čosi podobné na ihrisku, trochu väčšie deti, syn sa s nimi chcel hrať, on sa nikoho nebojí. Ale oni sa mu trochu posmievali. On to síce nevnímal ale mne to bolo strašne ľúto. Nevedela som ako reagovať, či do toho vstupovať. Až sa jeden chlapec nejak skaredsie vysmial synovi, tak som mu (tak aby to syn nepočul) s vražedným pohľadom povedala: Nesmej sa mu. Musela som vyzerať ako vrah lebo prestal a potom boli celkom v pohode. Ale neviem čo ma to popadlo toto povedat 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2021 23:54

letfenixa to byli nějací divní kluci, ne? Ale chápu, i s takovými se setká. My jsme měli obavu o tu malou ségru, ale už ve školce se ukázalo, že je to zřejmě zbytečné. Sice se nechala předběhnout, vždycky radši počkala,... Ale když se tam objevil agresivní kluk (do všech kopal, kousal), tak mu k našemu překvapení řekla, ať jí nekope, že se jí to nelíbí. A on jí fakt nechal. Zatím se obětí šikany nestala, snad to vydrží.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2021 23:58

Mrakoplas syn taky občas dolejzá za staršími dětmi, holky se ho většinou ujmou, klukům to naopak vadí, tak ho různě odhání nebo se mu trochu smějí. Já do toho zatím nijak nezasahuju, synovi to, zdá se, nevadí. Samozřejmě, až nastane něco nepřiměřeného, zasáhnu. On nějak nechápe, že si s ním nechtějí hrát, dokonce, když mu to řeknu, odpoví, že chtějí.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 29. března 2021 23:59

Evaeva s jedným z tých chlapcov je dokonca v triede v škôlke pre mňa je zvláštne aj to, že tento jeho spolužiak s ml.bratom stále kričia, behajú, skáču, bijú sa, aj s tým ďalším kamarátom a do toho na striedačku nariekaju a plačú na celé kolo, keď sa im stane nejaká mini krivda alebo úraz (z tých bitiek). Môj syn v jeden deň vypadol z kolotoča a spadol z hojdačky, ani nemrnkol. 

No nič, budem mu naďalej vysvetľovať a poskytovať oporu.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 30. března 2021 00:02

Mrakoplas tak bránila si si syna

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2021 00:03

letfenixa takové děti/styl hry taky nemám ráda, jsem zvědavá, co nás po prázdninách čeká ve školce. Jediná šance podle mě je vybudovat v nich zdravé sebevědomí. Čímž netvrdím, že vím, jak na to. A samozřejmě to, co píšeš ty.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 30. března 2021 02:19
Reakce na rasaNori:

Potrefenáhusa ona uz ma 2 tydny po, tak az na ty teploty v patek a sobotu dobry, zadny otok a tak, ale ta zmena je tak razantni, ze mi z toho neni dobre no... A co teprve ji, ze

​no prave, asi ji není dobře, má horečku, je jí špatně, tak ji netrhej jak hada

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 30. března 2021 07:21

letfenixa

Ja si taky trochu myslim, ze za to muze trochu ten maly vzrust, ze do syna obcas nekdo vandruje. On je nastesti hodne samostatny, umi si vymyslet vlastni hru a ostatni deti do ni pritahnout, takze ve skolce problem nema a mam dojem, ze ho deti maji rady. Jen ted pozoruji, ze na nej kazdou chvili nekdo neco zkousi,  testuje fyzickou prevahu nebo jak to popsat, a syn to neumi ustat, zacne utikat, zakopne a tak. Taky je mi ho lito a chtelo by to nejak posilit sebeduveru.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 30. března 2021 07:23

Gatita keby nebola táto pandémia, už by som išla k psychologicke. Zatiaľ nás chcem do poradne objednať, ale tiež robia online a to nechcem.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 30. března 2021 07:28

Já jsem obvykle ráda, že si svý sny nepamatuju. Mívala jsem opakující se katastrofické scénáře, jak jde někomu, nebo mně o život. V době, kdy jsem nechte

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 30. března 2021 07:31

Já jsem nejspokojenější, když si svý sny nepamatuju. Mívala jsem opakující se katastrofické scénáře, jak jde někomu, nebo mně o život. V době, kdy jsem nechtěla děti, se mi pravidelně zdálo, jak mám miminko a nestarám se o ně- vezu ho neoblečený v kočáru/nechám ho neopatřený na velké posteli atd., to byly opravdové nočn můry. Včera před budíkem do práce se mi zdálo, že jsem zpátky ve škole- stážujeme oční a já se v novém Motole nemůžu vyznat. A k tomu mám miminko, které nosím v batohu