Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 30. března 2021 10:17

Gatita no obavam se ze s telesnou konstituci nenadelas nic:-( me to u syna mrzelo moc a mrzi stale, prubojny je ted azaz, i kdyz jako maly byl jak popisujes.. no ale maly chlap bude mit vzdy handicap. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. března 2021 10:17

Mrakoplas áno, pozrela som aj bazáre, našla som aj tú mini micro v bazári za 45 eur v našom meste.

No mne je práve jasné, že tie lacné kolobežky sú úplne naprd, mne dala kamoška nejakú lacnú z lidlu, na ktorej sa vozilo už jej dieťa a to je v podstate na vyhodenie, na tom to Alicu baví fakt len tých päť minút. A tá má ešte aj kolieska vzadu, takže poobrážané členky included

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 30. března 2021 10:26

betsey my sme kúpili v Sportisime za 20€, že či ho to bude baviť. Zdá sa, že áno, plus je, že je ružová a má blikotajuce kolieska. Ale nedá sa meniť výška rúčky, takže budeme na rok kupovať novú. 

Offline Kokoska
35107 příspěvků moje polička 30. března 2021 10:35

Gatita tak ho fakt musíš učit, že to, co mu není příjemné, není dobré a ať se to nebojí říkat tak, jak to cítí, ne mile a se smíchem. Že ani od kamarádů si nemusí nechat líbit úplně všechno.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 30. března 2021 10:44

betsey syn ma kolobezku z decathlonu. Nastavitelna vyska madla a pogumovane svietiace kolieska. Stala cca 40€. Mali aj lacnejsie

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. března 2021 10:51

eless pekná. No ja nemám problém investovať, len keby som vedela, že sa tá investícia vyplatí. Len na to by som potrebovala veštiacu guľu, že

Pri týchto malých deťoch je to ťažké, aspoň pri mojom teda, pretože ona chce všetko, čo zbadá, že má niekto iný. Teraz som si spomenula, že už niekoľko dní mi spomína aj kolieskové korčule

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 30. března 2021 10:57

viktorka_od splavu v čem handicap? Měla jsem kolegu a že je "malý" jsem si všimla, až když o tom sám začal mluvit. 

49396 příspěvků moje polička 30. března 2021 10:58

INCOM1 dobry argument az budes mit syna, vsimnes si

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 30. března 2021 11:01

INCOM1 já myslím, že to handicap je. Svým synům bych alespoň průměrnou výšku přála. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 30. března 2021 11:03

viktorka_od splavu u dítěte to chápu, umím si představit situace jak píše Gatita ,ale u dospělého muže si nemyslím, že to musí být handicap. To je vše. 

Online continuity
43369 příspěvků moje polička 30. března 2021 11:06

Gatita já bych ho teda učila jeho jak má reagovat, ale spíš bych s ním tu situaci rozebrala. Co se mu líbilo a proč reagoval jak reagoval. A hlavně bych ho nechala, ať si ty situace vyřeší pokud možno sám. 

Sice s malým vzrůstem nenaděláš nic, ale v životě jsem poznala dost vzrůstem malých za to extrémně úspěšných chlapů a opravdu to tím není. Pokud mají malí lidé traumata z výšky je to často kvůli nejbližšímu okolí, které jim to omílá. 

Moje děti jsou taky malinke a ta starší se v první třídě dost prala, rozhodně si prostor dovedla vymezit. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 30. března 2021 11:13
Reakce na continuity:

Pokud mají malí lidé traumata z výšky je to často kvůli nejbližšímu okolí, které jim to omílá.

​S tím souhlasím.

Online Tabea
8195 příspěvků moje polička 30. března 2021 11:14

Gatita já myslela spíš fakt nějaký "zaklínadlo" (nevím, jak to nazvat), co by znaly všechny děti a věděly, že teď už fakt dost. Asi je nešikovný, že syn říká "nech mě", ale výraz tváře (směje se) s tím nekoresponduje. Jenže co s tím, že... Ta taktika s řikáním nahlas, že si to nemusí nechat líbit, mi přijde dobrá, ale nevím, jestli projde i u předškoláka. 
Můj syn je na druhý straně, provokuje a zlobí děti. Taky už mu to pár let vysvětluju, že takhle teda ne... Stejně si ale nenechá ujít příležitost někomu vzít čepici a utéct s ní a podobně. 

Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 30. března 2021 11:17

Gatita Chystala jsem se ti napsat něco podobného, jako continuity. :-)  Hlavně pokud tě to trápí spíš do budoucna, tak se tím netrap, ty děti i jejich vztahy se různě vyvíjí a za rok to může být úplně jinak. Podle toho, co říkáš, se mi nezdá nějak uťápnutý, zdravé sebevědomí má a myslím, že se naučí se prosadit sám. Myslím, že děti by si většinu problémů měly vyřešit samy mezi sebou, pokud to jen trochu jde a dospělí by do toho neměli příliš zasahovat (haha, takhle mluví matky dětí-sígrů, co? ). Jinak můj syn byl šikanovaný v první třídě, zasedl si na něj třídní "kápo" a svezli se s ním ostatní kluci. Pořád se synovi kvůli něčemu smáli. Já to ani nevěděla, on si nestěžoval, řekla mi to až dcera. Syn mi to přiznal, ale nijak se tím (prý) netrápil. Domluvila jsem si schůzku s učitelkou a než k ní došlo, tak se kluci v družitě skamarádili. Zůstali tam sami dva a "zjistili jeden o druhém že jsou vlastně docela fajn" (konec citátu). Od té doby je klid. A já jsem dost hrdá, že to tak dopadlo. 

Online continuity
43369 příspěvků moje polička 30. března 2021 11:18

INCOM1 tato diskuze tady jede už asi po padesátce. Ženy, co preferují vysoké chlapy, to takto vnímají. Občas mám pocit, že tím vzrůstem menším klukům můžou zadelat na pěkný malér.

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 30. března 2021 11:46
Reakce na continuity:

INCOM1 tato diskuze tady jede už asi po padesátce. Ženy, co preferují vysoké chlapy, to takto vnímají. Občas mám pocit, že tím vzrůstem menším klukům můžou zadelat na pěkný malér.

​Jo, to jsi na to kápla. Ale protože je (nás) takových většina, byla bych ráda, kdyby se s tím nemuseli moji kluci potýkat. Samozřejmě, že se svět nezboří, když to tak nebude, ale zkrátka bych přála svým dětem život co nejpříjemnější. Ale to už je taková klasika, že ten, koho se daný problém netýká, je vždycky strašně uvědomělý. 

Online continuity
43369 příspěvků moje polička 30. března 2021 11:53

Pinot Noir no ja si spíš myslim, že tady si můžeš něco akorát přát, ale stejně to neovlivnís ( pokud není dítko nemocný, to je tak jediné, co řešit lze). 

Mě se to teda týká celkem dost, starší má ve 12 letech necelych 140 cm a to nám teď celkem vyrostla. je dost možné, že se nedohrabe ani k těm 150 cm, které považuji za takové praktické minimum. Buď si řekneme, že to nevadí a nějak doufat, že se s tím naučí žít, nebo ji to furt mlátit o hlavu a doufat, že se nejak vzpamatuje a nakonec vyroste?  

Vyšetření dopadla tak, že jí nic není, akorát je drobná. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 30. března 2021 11:53

Nechtěla jsem vyvolat nic, původně jsem se ptala proč je to handicap v dospělosti, odpověď jsem nedostala. Nesnižuju tím starosti nikoho, ani nehodnotím řešení, naopak se mi zdá, že zdejší matky to řeší citlivě. Svým dětem pochopitelně každý přeje to nejlepší.

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 30. března 2021 12:05

continuity no však o ničem jiném než o přání jsem nemluvila.

49396 příspěvků moje polička 30. března 2021 12:07

INCOM1 takze a) telesny=nedosahnou, atd. tam kde ostatni b) psychicky, protoze na ne ostatni "shlizeji shora". staci? 

continuity nechapu proc to obracis k nejakym vycitkam apod, proste to dite/clovek takovy je, ze ma handicap neovlivnis, ale predstirat ze to neexistuje nema smysl. sveho zajemce do paru si nakonec najde kazdy o tom nepochybuju, ostatne proto taky to male dite mam

Pinot Noir