Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
9009 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 20:53

No jo, my ošklivé líné feministky holt po mužích chceme, aby se uměli postarat sami.

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 20:54

Garfie to je jako u nas. Muz v sedm vypne pocitac a deti se na nej povesi. On nema pojem o case, tak treba zacnou stavet nejaky velky model z lega, nebo se pusti do podobneho ambiciozniho projektu. A konci to strasnym placem nekdy v deset...Me to desne stve, protoze vecery mame ted zas zabite. Ale uz to nechavam byt, pri soucasnem stupidnim usporadani s tim asi moc nenadelam, zas chapu, ze chteji byt chvili spolu. Spis mi vadi, ze me se to šoprdání protahuje az do desiti, misto sklenicky a filmu. Nedokazdu se nejak odriznout, dokud obe deti nejsou ulozene.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2021 20:58

Karja ty jo, super! Já měla dneska takovou malou dovolenou. Mladší měl blbou noc, tak mě muž nechal ráno dospat, potom vzal kluky ven. A protože jsme včera objednali nákup moc pozdě a nestihla bych uvařit, oběd byl z restaurace. 

Online Karja
44828 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:00

Evaeva No to zní úplně výborné taky!;).

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:01

Sairon ja si ted nechavam z satku sit zumbucca xxl, ta je od velikosti 80 do 104, maji i hotove, vlastni satek na siti netreba. Pak mi bylo doporucovano jeste rischino flexi xcross, to je od 68 do 98. Pripadne jeste kavka multi-age plus, to je od cca 80 do 92, ale pry malokomu sedi, je trochu pevnejsi, trochu jako krosna. Ale uvidim, za tri tydny mi ma prave kavka prijit testovaci a uz budu mit snad tu zumbuccu doma, tak pak porovnam

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:03

dzizisketa muzem si za to samy

Online Karja
44828 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:04

711990 Přesně, nemáte vubec odpovídat! Jako chlapi:-D

Online viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:07

dzizisketa postarat sami se ale chlapi zjevně umí, ale po svém. která zastaralá příznivkyně starých pořádků trvá na tom, že se dítě má oblékat po jejím / chodit spát v dobu, která vyhovuje matce / jíst zeleninu a ne jen bonbony/ atdatd, může se buď furt přetahovat a dohadovat, nebo si to prostě takhle po svém taky udělat. sama. protože jestli je feminismus o tom, že to chlap udělá tak, jak chceš ty, aniž by se tě musel ptát co vlastně přesně chceš... tak to neni dvakrát šťastný.

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:11
Reakce na dzizisketa:

No jo, my ošklivé líné feministky holt po mužích chceme, aby se uměli postarat sami.

​nemam docteny vsechny stranky, tak nevim, jak presne to myslis, ale prijde mi, ze se vetsina chlapu umi o deti nejak postarat. Spis se staraji jinak, nez bychom si predstavovaly. Jako u nas - kdyz jsem v dobach minulych, kdy jeste bylo kam chodit, nekam sama vypadla, tak se muz 100% postaral - syna nejak obleknul, dal mu neco k jidlu, dohlizel na nej, vetsinou se nejak popelili na zahrade, takze zadny odstav pred televizi. Ja bych si samozrejme predstavovala, ze mu da to spravne obleceni a spravne jidlo ( vetsinou vyluxovali zeleznou zasobu kupovanych presnidavek, zatimco zrale ovoce na domaci prikrm tise hnilo v kuchyni) a ze s nim odcvici nejakou pakarnu z rehabilitace, ale uz mi to prislo trochu jako prudeni.

Offline dzizisketa
9009 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:12

viktorka_od splavu

Prosím tě, meleš úplné blbosti. A schopnost dítě samostatně obléct adekvátně počasí, uložit včas a vědět, že strava má být vyvážená jsou úplně základní věci péče o dítě. 

Online Karja
44828 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:16

dzizisketa A tak to asi každej umí, ne? Ono, že se tě muž zepta, neznamená, že to neumí, ale že to chce udělat třeba nejlíp jak to jde a nebo je to čistě jen taková ta vata k mluvení. Já se třeba dost často ptám, i na to, co si mám vzít já:-D. Dneska jsme se třeba ráno vypravovaly, cestou jsem potkala dědu a taky jsem se ho ptala, jak tam dneska je, a jestli tyhle bundy nám budou stačit.

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:19

dzizisketa

Ale to co pise viktorka_od splavu nejsou uplne blbosti, zalezi na te mire. Jasne ze je blby, kdyz da tatik diteti rano pytlik bonbonu jako proviant na cely den, ale to nebude zas tak casty pripad. Spis je to o tom, ze namaze rohlik, misto aby se piplal s domaci omackou...

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:26

A ted si tady postesknu, treba to nejak zafunguje - uz bych si moc prala, aby mensi syn zacal chodit. Uz ma cas. Beha tu uz jakou dobu jako fretka kolem nabytku, uz i chvili postoji bez opory, ale ne a ne vykrocit. Obcas teda udela takove dva tri kroky, ale to je spis takovy rizeny pad nez chuze. Nebo to je ono? Prvorozeny syn do 18m ani naznak, jenom lezl, ale pak se ze drepu postavil a udelal tech kroku asi 20, bez jakehokoli zavravorani, a hned druhy den jsme sli pesky na hriste

Offline continuity
43399 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:26

Gatita přesně!

Jako muž obstará oběd nám všem. Jenže jeden den udělá špagety, tak že sesype do jednoho hrnce zbytky ze trech balení ( co na tom, že jedny byly express a dvě 10 minutové), čímž se vyčerpá a další den vezme auto a zajede radsi do okýnka. Nebo koupi pizzu a je happy jak dva grepy, jak to parádně vymyslel. 

Offline continuity
43399 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:28

Gatita jo, tak to normálně vypadá, už to bude brzo, neboj. Naše starší začla chodit brzo, ale odvahu nakonec nabrala ve chvíli, když v ty ručce něco držela. Třeba se takto držela rohlíku.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:31

dzizisketa taky si myslím, že tohle každý umí. Vždycky když bylo potřeba, bylo o syny postaráno. Akorát já jsem si představovala, že si jeden vezme bundu A, protože se víc hodí ke kalhotám, které jsou čisté a podobně. Navíc ty sféry vlivu má doma každý rozdělený jinak, já rozhoduju o tom, co si děti oblečou a naopak netuším nic o pojistkách, tom, že auto musí do servisu. Důležité je, že nám to vyhovuje, ne?

Online viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:33

Evaeva jo, tak nějak. asi kdyby si tvůj muž stěžoval, jak seš uplně blbá, protože místo aby sis sama vyměnila v autě pojistku, která je přece dávno koupená a nachystaná ve třetí polici vlevo v dílně, dáváš to do servisu

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:33

continuity jo jo, oběd-checked, uf, uleva!

Offline continuity
43399 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:34

dzizisketa to ale není o feminizmu, zkus si to někdy obráceně. Třeba řídíš a ten druhý ti do toho keca.

Jednou(!) mi chlap vytknul nějaké pavučiny, ktere zůstaly nad oknem, které jsem zrovna myla. Jak jsem stála na ty židli nad ním, normálně dostal tím hadrem po hlavě. A to jsem fakt kliďas, jen tak mě něco nevytočí. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:35

Gatita já ti tak rozumím. A to už máš aspoň naději na hezké počasí, já se takhle o chůzi modlila v lednu:) Syn udělal pár kroků na vánoce, ale o chůzi se pořádně dalo mluvit až někdy začátkem února. Kolik je mladšímu? Snad už se brzo rozchodí.