Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:37

viktorka_od splavu můj by mohl třeba remcat, že ani neřídím:) Podle mě je výhodnější mít ty povinnosti rozdělené než, aby oba řešili oboje.

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:40

Evaeva

Naciname 16.mesic. Nejsem ve stresu, v nasi rodine se chodi pozde. Ale uz bych nam to taaak prala. Aby se nam otevrely nejake moznosti. Po navstevach zrovna moc nechodime, takze to detatko je jako tatar, zna jen obyvak a z kocaru toho venku taky zas tak moc nevidi (chodime na spani). Ted jsem ho vylozila parkrat nekde v pleneru, ale prijde mi to trochu nesikovny, jak tema rukama vymete kazdy plivanec a rozedre si vsechny kalhoty...navic zem je jeste studena.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:41

viktorka_od splavu tak pokud bych tu pojistku měla měnit 3x týdně a pořád nevěděla že je v dílně na té polici, tak bych se mu ani nedivila že nadává že jsem blbá....

dzizisketa není to jen o hnusných líných feministkách, ale i o počtu dětí. Dokud byla jen příšerka, tak jsem taky neměla potřebu muži pomáhat s vypravováním (max třeba v zimě aby se jeden z nich nemusel potit a čekat na druhého než bude oblečený). Co máme dvě, tak pomáhám při každém odchodu, ale zároveň když s nimi odcházím já a muž je doma, tak zas pomáhá on.

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:41

Evaeva no ano, k tomu jsem taky dospěla. rozdělit podle toho kdo co umí líp/líp mu to vyhovuje a s důvěrou v dostatečné kompetence partnera nechat tu jeho část prostě na něm. a to stejné teda musí udělat on.. continuity uplně to vidím

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:43

Gatita já ho vypouštěla i v tom lednu, třeba na konci procházky, kdyby se moc zmáčel. Ale v té zimě nevydržel déle jak půl hodiny. On od šesti měsíců v kočárku moc nespí a koukat na hřišti na syna nevydržel, tak to jinak nešlo.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:49

dzizisketa INCOM1 711990 ok, tulu a sestrici ne, díky :)

rasaNori díky, to Kibi by mohlo být ono, žluťásek díky, ale jsem od Brna, takže by to bylo asi zbytečně složité.

Zuzuli oh, hodila jsem do googlu tu zumbuccu a jako první na mě vyskočila taková krásná, žlutá..... ale hned jsem to zavřela, protože vzhledem k tomu jak jsem líná nosit, by to byly vyhozené peníze .

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 21:53

K te diskuzi o deleni uloh jeste dodam, ze me na te moji "zenske uloze" nejvic vycerpaval tzv. mental load (kdysi sem nekdo daval dost vystizny komiks), jak musime myslet na milion veci.

Ale paradoxne ted v tech lockdownech se uz soustredim jen na ty blbe obedy a abychom nejak preplacali den. Deti chodi v odrbanych teplakach, slusne kalhoty jsem ani nekupovala, neresim zasobu pyzam do skolky, neresim krouzky, neplanuju dovolenou, vypustila jsem pulku doktoru, neresim, ze dite neumi to a ono, protoze jak se nemame s kym srovnavat, tak mi to vubec neprijde. Jak ja bych zas chtela resit!

Offline žluťásek
8870 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:00

Sairon myslím, že na příležitostný nošení je to kibi úplně dostačující. Já nosila hodně, teď zpětně si říkám, že jsem klidně mohla investovat i do lepšího. Ale mě to vybírání nebaví, nechtělo se mi zkoušet iks ruznych a řešit kterej šátek a vzor a značku a materiál... Kibi měli v obchodě dvě stanice tramvají, prodavačka mi pomohla dítě naštelovat, na výběr byly tři vzory, vystacila jsem si s ním bohatě

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:04

Gatita já sama sebe udržuji ve střehu abych měla co řešit, teď jsem například koukala na videa co všechno v krtečkovým věku už příšerka uměla, abych se mohla deptat jak se mu chudákovi vůbec nevěnuji ale zas se říkám že u přijímaček na VŠ se ho asi nebudou ptát od kdy navléká kroužky na kolík a kdy se naučil lozit po schodech.

Ale najela jsem do mužského módu a na většinu provozních věcí co se mě muž ptá, tak odpovídám jednoduše že "nevím" místo toho abych se snažila si vzpomenout co kde je, nebo co by se mělo dělat a je to tak strašně moc úlevné, že jsem zcela pochopila proč to ti chlapi dělají

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:08

Sairon 

Hlavně nesrovnávej chlapečka s holčičkou. Mně ty holky přišly vždycky šikovnější než syn a moje holčička to taky potvrzuje. Plus je to kus od kusu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:10

Sairon mladší si hraje úplně jinak než starší, dělá takové ty věci, co děti obvykle dělají, ale staršího to ani nenapadlo. Na písku mi vaří jídlo, staví věž z kostek, na povel dělá kutálí se brambora,... Když řeknu, že jdu na záchod, tak mi důležitě ukáže, kde je, odejde a ještě se pokusí zavřít dveře:) Samozřejmě se mu věnuju míň než, když jsem měla jen jednoho. Jasný důkaz, že děti se ty věci učí bez našeho přičinění;)

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:13
Reakce na Sairon:

Ale najela jsem do mužského módu a na většinu provozních věcí co se mě muž ptá, tak odpovídám jednoduše že "nevím" místo toho abych se snažila si vzpomenout co kde je, nebo co by se mělo dělat a je to tak strašně moc úlevné, že jsem zcela pochopila proč to ti chlapi dělají

Online Karja
44828 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:17

Gatita Neboj, naše je jen asi o 10 dni starší a taky nechodí, ani se k tomu nemá;-(. Udělá třeba dva tři krucky na gauči nebo na matraci. Ani neobchazi moc, nebaví ji to. Zjistila že lezením a kolenovanim se dostane daleko a rychle všude. Na to obcházení musí mít motivaci, což za provozu nejak nezvládám vymyslet, navíc ji víc lákají výšky. Ale už by to chtělo, v kočárku je děsně zpruzela, po čtvrthodince breci, že chce ven, takže ji tam dopuju různými pochutinami. Já ji teda lézt nechávám venku, má softshell kombinézu a nechávala jsem ji chvilku i v zimní. Ale jak bylo teď teplo, tak klidně i dvě hodiny ať se někde batoli po venku. Tak jsem na ni zvědavá. Samozřejmě dneska táta říkal, že s ní mám chodit za ruce a máma dodala, že nechodí kvůli mně, protože ji nedávám bačkůrky!:-D. 

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:18

Karja jojo, backurky a vodeni za ruce:D 

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:18

Sairon ja k zumbucce prisla tak, ze jsem zjistila, ze se mi zadne hotove nositko nelibi, tak jsem zacala zjistovat, kdo mi ho usije z satku. A jeste umi tu spravnou velikost pro moji zizalu. A nechavam s ni sit jeste stejne mini nositko pro panenky. Nicmene me dite je nosenec, konecne akceptuje kocar, ovsem jen vestoje, pripadne pri pokusech z nej vyskocit po hlave a trenovat tak moji pohotovost, a v zadnem pripade v nem nespi. Muzou se ji uz zavirat ocka, protoze se dve hodiny honila v trave s kamaradem, ale ne, nelehne si a neusne. Na to ji stejne musim prahazovat do satku nebo odpadne az doma. A na nakup s kocarem rozhodne nejdu, nemam nervy chytat toho meho akrobata pri vyberu potravin. Takze doufam, ze to nositko dost vyuzijem a vyplati se, a konecne zacne nosit i tatinek, co satek vazat nechtel

A tip pro prazske zajemce o nositko, zkusnositko dela na zizkove konzultace s vyberem a vyzkousenim nositka, bez nutnosti si ho u nich koupit nebo pujcit, a na letne v dite v satku jich maj taky dost. 

Online Karja
44828 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:22

Sairon Jj, já se nechci tady dopouštět toho faulu, ,,že se dvěma je to jiný,,. Ale ono je to fakt jiný. Když jsem měla velkoumalou jen, taky jsem tak nějak očekávala to fifty/fifty. Ale s tou náročnou maloumalou jsem vyhodnotila, že je to jen pro silné povahy a to jsem já:-D.Sambo ať dělá ty pojistky a sambový věci. On se mě občas na něco i zeptá z toho ,,mužského světa,,. A já řeknu ,,aha, a co si myslíš ty?No já si to taky myslim,, a nějak vůbec nevím ani co říkal, já to třeba nepochopím ani kolikrát,. Ale není kapacita o tom přemýšlet. Ale ať si to každej dělá jak chce, někde může měnit pojistky sambova a sambo dělat večeře, ale že nevidím nic špatnýho, když má každej jinej svět a když chce proniknout do toho druhýho, tak se chce radši zeptat;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:24

Karja to kolenování, to jakoby leze po kolenou se vzpřímeným trupem? To dělala neteř, vůbec nechtěla chodit. Nakonec nejvíc pomohlo, když se vodila za ruku třeba za pásek. Ale ona byla hlavně bázlivá.

Online Karja
44828 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:25

Evaeva jj, přesně. Ono se tomu třeba říká jinak. No tahle bázlivá není. Včera vylezla na tak 1,80 skluzavku a sama ji sjela a líbilo se jí to. Ona prostě není asi zpevněná, plus asi tu jednu stranu má silnější a to není pro start chůze dobrý. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:31

Karja já nevím, jak se tomu říká. Ale je to blbý (což jistě víš;)), protože má volné ruce, tak jí chůze nenabídne nic nového, takže nemá motivaci. Já si myslím, že neteř skluzavku taky sjížděla, ale při prvním pokusu o chůzi spadla následující dva nebo tři měsíce to vůbec nezkusila:) Rozešla se, až když si byla jistá. Vaše ale taková asi není.

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 22:32

Sairon

Tak ja se nedrasam a nesrovnavam jenom proto, ze jsem byla lempl uz tenkrat s prvnim a nevedla si na nej zaznamy:) Ale je pravda, ze jsem do nej tenkrat hucela vsechny ty paci paci a jak delaji zviratka, takze vsechmo umel a ve dvou letech se celkem slusne domluvil. Mladsi neumi nic, zviratka nedela, neukazuje, nic. Kdyz to takhle napisu, zni to jako diagnoza, ale mam z nej dobry pocit, prijde mi, ze rozumi a hezky si hraje, spis se mu moc nezvladam venovat. Proste cely den jen zdrzuju starsiho nena.raneho.