Teď vůbec nevím, co to o čem vypovídá, ale já jsem na HO, muž se stará o děti. Někdy vůbec nejdu ven, takže ztrácím přehled, jaké je pocitově počasí. Když jdu s dětmi ven já, ptám se ho, co teď nosí. Přitom všechno oblečení jim pořizuju já a vím přesně, kde ho mají. V čem chodí na zahradu, mají uložené v chodbě, takže je potřeba z toho vybrat míň nebo víc vrstev, různě tlusté. Mám teda problém obléknout i sebe. Něco je na teploměru, venku vidím sluníčko, ve stínu je kosa, když foukne vítr, je kosa... S botama problém nemám, tam je to celkem jasný, ale hadry, tam je těch možností tolik!
Vše o těhotenství a dětech
dynda teď je to oblékání obzvlášť peklo, když každé dva dny je teplota o patnáct stupňů jinde.
Evaeva Jo, teď mám doma v předsíň namixované letní a zimní věci dohromady. Peklo. Dva fusaky, dvě deky, dvě kombinézy. A tech bund co může být...do zimy, do deste, do větru, kdyby náhodou pršelo:-D. Ale zas je dobrý, že jsem měla problém velkoumalou oblékat podle svých představ, vždycky si oblíbila jednu věc, a tu chtěla. Od té doby, co jsem jednoznačně pojmenovala bundy, na jakou příležitost se nosí, je to lepsi. Třeba taková fashion parka na parádu je ,,kdyby náhodou pršelo,, tak si ji nechá obléct! Samozřejmě u mikin mám velký problém je nějak pojmenovat nebo ji vysvětlit, proč chci aby si vzala tu (pro mě) lepsi, takže nosí jednu a peru ji večer:-D.
Syn má taky jednu oblíbenou funkční mikinu a uvědomila jsem si, že jí nosil do školky celou zimu jako vrstvu pod bundu. On spoustu mikin odmítá, nevím proč. Když ji večer vyperu, do rána je suchá, tak mě to moc netrápilo, jen nevím, jak moc je to trapný
Asi není, beru to jako zimní kousek, stejně jako zimní bunda (ty má asi tři, haha).
dynda Jj tahle je taky funkci, z pračky to vyleze téměř suchý a vyjma těch nejstudenějších dní ji nosila fakt denně.
dynda syn střídá dvě oblíbený mikiny, já je už úplně nesnáším. Občas se snažím nanápadně propašovat jinou, ale hned mě odhalí a začne pištět chci-tu-modrou-proužkovanou-tuhle-mi-nedávej-tu-nechci-já-mám-rád-tu-modrou. Teď chce nosit pořád košile a hezký kalhoty, tak jsem ho včera přesvědčila, že ke košili se fleecová mikina na zip vůbec nehodí a vzal na milost svetr. Ale díval se na něj trochu znechuceně a myslím, že ho měl na sobě naposled ![]()
Kde jsou ty časy, kdy mu bylo úplně fuk, co jsem na něj navlíkla. To bylo tak hezký.
žluťásek Přesně já říkám, zlatý mimino, který se caplo, člověk tomu obliknul co chtěl a normálně s tebou odešlo, kam jsi ty chtěla!
Ignis tú záhradku sme kúpili len kvôli tým narcisov ![]()
žluťásek jaj ja som tento týždeň triedila detské veci a nostalgicky zaspomínala na časy, keď bol starší ochotný nosiť svetre (také krásne!). Teraz len mikiny a aj to len fleece, košeľu nikdy (lebo gombíky). Sveter som sa mu snažila nanútiť pred dvomi týždňami keď mal narodeniny a šli sme k mame na oslavu, nevydržal v ňom ani minútu, tak som sa na to vykaslala. Kebyže máme ísť na svadbu, ide v tričku, fleece mikine a softshellke
.![]()
Karja my si tohle říkáme občas doma taky, ale myslím že to je vzpomínkovej optimismus. Nikdy se neoblíklo a šlo, dycky do toho vlezlo kojení, plína, řev, zpocená z instalace řvoucího dítěte do šátku až na zadku. Ty hadry dle mého výběru to nezachrání ![]()
Hele to moje dítě je tak boží. Začíná hrozně moc používat různý vtipný dospělácký slovní obraty a spoustu toho umí a ví a zároveň mi řekne "já jsem se nebojel" nebo si na nočníku zakryje oči, když kaká a já mu omylem vlezu do soukromí, jakože abych ho neviděla. ![]()
Jo dcera k tomu má ještě hlášku ,,tak tohle ani nechci,,.
žluťásek Jo máš pravdu, že teď se dcera aspoň už umí oblíknout sama. Kromě věci na zapínání si dá všechno;-)
žluťásek Karja u nás to teda s miminkem bylo obléklo se a šlo. Já totiž kojila po probuzení, pak si hrál a když začal být unavený, tak se šlo. Mladší dokonce vyspával v kočárku napůl oblečený třeba hodinu před odchodem.
Jsem teda dost ráda, že synovi je jedno, co mu obléknu. Ještě toho trochu:) Akorát jedno tričko odmítl nosit. Má třeba nějaká trička radši, ale nijak je nevyžaduje, akorát má radost, když mu ho dám. Hromady různých bund pro různé příležitosti máme taky. Už jsem chtěla vyprat a uklidit zimní, no naštěstí došlo jen na ty do sněhu. A fusak jsem taky slavnostně vyprala, ale pořád z něj padá písek. Už se mi nechce ho instalovat, takže mladší dostal deku.
Karja to je dcera dobrá, syn neumí mikiny a bundy.
Evaeva ani náš nevedel (čítaj odmietal to vôbec skúsiť). Ale ako bol teraz pár dní v škôlke, záhadne sa to naučil ![]()
Sairon Ted mam na ceste nositko Moisha Grow, mela jsem ho na tyden pujcene a bylo dost variabilne nastavitelne jak pro dite (pisou 3-20 kg, syn mel v te dobe pujceni asi 63 cm a 6 kg), tak pro nosice. Z toho, co se da za tak kratkou dobu vyzkouset, bych ho doporucila, zkousela jsem i Manducu, a ta mi oproti tomu prisla dost tvrda a tezko prizpusobitelna mne i diteti.
Myrtila kamaradka nějakou moishu má (nevim, jakou, ale má ji asi od 4 měsíců) a moc se mi to nositko líbí
Sairon a vy už navlíkáte kroužky a lezete po schodech? ![]()
nase dite se začalo teprve nedavno plazit a teď trénuje na čtyři, doktorka mi minule rikala, ať se s nikým nesrovnavam, ale když mi včera kamaradka se stejně starym chlapeckem poslala fotku s jejich ditetem, stojícím na piklerove trojúhelníku, dost jsem znejistela
ale zase si uplne strasne roztomile ukazuje v knížkách prstíčkem
Potrefenáhusa v klidu, syn od kamosky o dva tydny starsi nez nase mala chodil od 9 mesice...
Dlho som tu nebola, tak spätne docitavam, ale potichucky sa zaradujem. Vysiel mi pozitívny tehotensky test, už mam aj nejake tie vesele priznaky tehotenstva. Tak len, ze ak by sa chcel niekto pridat k druhemu kolu, budem to vitat :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí