Odmítnout se oblíkat na procházku, ačkoliv bylo dítě od rána připraveno jít, to je prd a maličkost. U nás už potřetí tatáž situace - starší chce jít odpoledne k babičce, celé dopoledne otravuje, kdy už ho odvedu... Když k tomu má dojít, zasekne se a řekne, že nepůjde, že má přijít babička k nám. Takže místo odpoledne s jedním dítětem mám odpoledne s oběma a k tomu s oběma tchány navrch! A to je teprve hardcore, kterej umí člověka rozladit ![]()
Vše o těhotenství a dětech
On fakt někdy prudí, podle mě je líný se teď převlíkat, asi to bude dost i ovlivněný únavou, protože přes den nechce spát. Když mu odešel ven táta se ségrou, tak ani nebyl doma sám, já jsem tu byla taky a pracovala. Podle mě je u dětí i celkem běžné, že se jim něco nechce dělat, ale když nakonec začnou, nevědí, kdy přestat - nemůžu ho dostat ven, když už ho tam dostanu, zase nebude chtít nikdy domů. Akorát já nemám tu nekonečnou trpělivost, tak neváhám vyhrožovat dost radikálně a jsem připravená tu výhrůžku uskutečnit. Ono nám to ve finále ušetří čas i dost pláče. Buď řve jeden, že nechce ven, nebo druhý, že ven chce. Jak se to začne natahovat, řvou oba. Tak se holt musím rozhodnout, co budeme dělat a pak na tom trvat. A jít ven je lepší ![]()
Pinot Noir náš sa zas stále pýta s babkou na záhradku. Ale keď k tomu má prísť, nechce sa obliekať atď a zrazu nechce. Tak mu poviem že dobre, tak pôjde do mnou a mladším spať. V tu chvíľu sa začne obliekať
. On je tam strašne rád, mama ho aj rada berie aj keď pri tom dosť trpí lebo robí samu zlobinu :)
Pinot Noir a teda tlapkam moc! Neskúsis mu dať na výber, buď pôjde on tam alebo bude s vami doma (bez svokrovcov?)
Mrakoplas no příště už nejspíš ano. Ale on je s nimi rád a říct, buď půjdeš tam, nebo nic, mi připadalo, jako když se ho chci zbavit. Což samozřejmě chci, ale nechci mu to tak natvrdo říkat
. Ale asi budu muset, protože já vlastně udělám ještě míň práce a těch mikrochvilek pro sebe mám takhle ještě míň, než když jsem s kluky sama.
mnum
Tak to se přiznám, že v takových případech beru druhé dítě, pakujeme se a vyhrožuju, že odcházím. Zatím to k mobilizaci stačí a s tím oblékáním se pak musíme stejně ještě poprat. On už někdy zkouší, že nechce ven, ale pak se mu připomene nějaké venkovní lákadlo a jde. Já bych teda neměla moc problém z těch dveří odejít na zahradu
a fakt ho doma nechat. Aspoň na malou chviličku. Já nějak nedávám ty dny, když se začnou moc rozplizávat. Manžel tuhle taky už zabouchnul a syn začal hrozně řvát a najednou se teda oblíkat šel. Ale to je jednoduchý, když mám dům se zahradou a ven to je od místa oblékání asi 2 metry.
to zni lakave, ale nechci to delat, jednak proto ze ji strasit nechci a taky se bojim ze mi rekne ze tedy zustane doma sama a co pak ja?
spis se snazim nalakat ![]()
Odmítnout se oblíkat na procházku, ačkoliv bylo dítě od rána připraveno jít, to je prd a maličkost. U nás už potřetí tatáž situace - starší chce jít odpoledne k babičce, celé dopoledne otravuje, kdy už ho odvedu... Když k tomu má dojít, zasekne se a řekne, že nepůjde, že má přijít babička k nám. Takže místo odpoledne s jedním dítětem mám odpoledne s oběma a k tomu s oběma tchány navrch! A to je teprve hardcore, kterej umí člověka rozladit
tak to je horsi, mas pravdu. Uz si nestezuji ![]()
Pinot Noir aj matky majú právo na deň aspoň trocha podľa ich predstáv :)
Keď vysvetlis, že ste sa dohodli a ty si s tým počítala a potrebuješ niečo spraviť, tak ak nechce, môže to pomáhať atd..tak snad neodhalí, že sa ho chces zbaviť ![]()
Pinot Noir já bych to taky tak udělala. Zaprvé už jste nějak domluvení s babičkou a zadruhé si chceš odpočinout/uklidit/co já vím. Takhle bych mu to klidně řekla. Ten problém bude stejný jako u ostatních, nechce se jim přerušit tu činnost a věnovat se té nudě okolo vypravování.
Pinot Noir tyhle situace znam, je to des. Ale jsem staromodni matka a mam za to, ze kdyz se na necem domluvime (obzvlast tehdy, kdyz je do toho zapojenych vic lidi, kteri uz s necim pocitaji), tak by se melo postupovat podle domluvy. Je teda pravda, ze jsou to nekdy zbytecne nervy a syn se vzteka, ale povazuju to za spravne. Navic je syn pak vetsinou spokojeny, ze se j te babicce/na navstevu slo.
continuity prosim, ty to budes vedet, klistovku uz ockujou celorocne? Ze bych je jeste nechala naockovat. My je vzdycky vecer prohlizime, ale vcera mi rikala znama, ze si prinesla ze spolecne zahrady kliste :( a to tam pry nikdy klistata nebyvala.
Lamicka ja doufam, ze jo. Potrebuju preockovat, mela jsem jit v zari, ale zrovna jsem chytla kliste, tak se to posunovalo a v zime jsem to nezvladla.
Lamicka jo ted už celoročně. Ta jedna vakcína je na to nějak vhodnější,nevím už která, a druhou dávku pak dávají dřív než by dali normálně, ať je ochrana co nejdriv. Ale vliv to na nic nemá, ten třetí booster jde normálně po roce vždy.
Gatita tak na přeočkování jsem byla uprostřed léta, muž tam nedorazil vůbec. ![]()
Gatita jenomže tchánům to takhle velmi vyhovuje, takže odvolávat se na to, že s babičkou to bylo domluveno jinak, není moc relevantní, jelikož oni s nadšením přiběhnou a ujišťují ho, že klidně za ním můžou chodit sem. I když jde k nim, tak když ho pak dovedou, zůstanou tu klidně dvě hodiny. Na to už jsem ovšem psychicky připravená, na pět hodin ale ne ![]()
U Ríši jde hlavu o potřebu být pořád v opozici. Na dnešek jsem už dlouhou dobu domluvená, že opravdu přijdou k nám, v době, kdy mladší spí, aby je neměli na krku oba, a já dostanu propustku na dvě hodinky, abych si SAMA zajela do zahradnictví. Samozřejmě tu od rána kňučí, že nechce, aby přišli, protože zrovna dnes chtěl být u nich ![]()
Koukám na předpověď počasí, že má celý den pršet.
Syn: "cože? To si aspoň stihneme zahrát hooodně her. Chceš si zahrát už teď?" ![]()
Dnes na me padla totalni chandra z nedostupne skolky. Deti od rana nenalozene, od sedmi si tu syn vynucuje sladkosti a televizi, je desne hlucny, ruzne tu hyka a otlouka hracky. Jsem na nej akorat protivna a na mladsiho nejak nemam poradne cas. Ve snaze ho nejak usmernit jsem mu podstrcila nejaky predskolni sesit a zjistila jsem, ze chape slabiky a spoustu veci, ktere jsem mu nikdy nevysvetlovala. Pry to delali ve skolce, ten asi tak jeden tyden, co tam za posledni rok absolvoval. Tak je mi z toho nejak smutno.
Lamicka my se teď nechávali naočkovat s mužem a druhou dávku máme už za 14 dní, je to nějaká zrychlená varianta právě, aby se to stihlo do léta. Nevím, jestli to jde i u dětí.
continuity no musim se nejak hecnout, uz mam tech davek tolik, ze by bylo skoda to nechat vysumet. Ale nechce se mi, trochu lituju, ze jsem se na to dala, ja z tech ockovani mam obecne dost respekt. Detem klistovku nedavam vubec, ale ony nejsou jeste v "taborovem" veku, tak verim, ze to zatim doma ohlidam.
Pinot Noir já bych se neodvolávala na to, že babička nechce přijít. Ale na to, že je nějaká dohoda a dohody se mají dodržovat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí