Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 09:47
Reakce na žluťásek:

mnum nenech se zneklidnit, dnešní kafe je jeden z deseti případů, na ten zbytek připadá to fňukání, zvyšování hlasu, mezitím moje zbytečný kecy že teda nikam nejdeme a v závěru to omílání, jak mě nebaví všechno říkat stokrat a vypravovat se ven půl hodiny

​doslova ako u nás

Online continuity
43428 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 09:56

Gatita děti na klíšťovku naočkované nemám, mají prý v drtivé většině lehký průběh, asi jako chřipka. Ten zánět mozkových blan je hlavne komplikace dospělých. 

To mi vsichni doporučovali naočkovat radši rodiče a detem ty meningokoky. 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 10:01

Gatita continuity diky, jdu volat dr. 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 10:05

continuity takze holky klistovku nemaji, jo? Vy jste sportaci a jezdite kempovat, tak jsem si rikala, ze ji budou mit. Vaham uz dlouho zda ano ci ne. Na tabory nejezdi a my je poctive kontrolujeme. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 10:06

Karja ale to je fajn, že keď velkamala na "nemusíš ísť s nami, môžeš ostať doma sama" sa začne chystať. U nás po tejto vete nastane hystéria a krik "mama, mama, nie, ja chcem ísť s tebou", plač a prestane úplne sa prezliekať. Takže sa tejto vete snažím vyhnúť. 

A od pondelka znova nástup na pracovisko o 7,30. To bude Mordor.

Online continuity
43428 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 10:09

Lamicka já je učím se hlavne prohlížet, ale my klíšťata vyndavame i na cestě v lese, když si ho najdou. Prostě hned. Ony jsou i jiné nemoci než klistovka, tak to zas vše neřeší. Muž se nechal naočkovat až teď, po mém natlaku, a to je venku celé léto a hlavně hodně mimo cest, v různých houštinách. klíšťat každej rok desitky. Ten už možná protilátky i má. 

Online Pinot Noir
29987 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 10:10

continuity moje máma měla klíšťovou encefalitidu v deseti letech a má doživotní následky, včetně celoživotní ztráty čichu. Je to pro mě docela strašák.

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 10:10

continuity presne tak mi to radila doktorka, kliszovku ne, meningokoky ano.

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 10:27

continuity My prave taky vyndavame hned, s tim neni zadny problem, ale vloni jsme jich vytahali opravdu hodne, tak me to trochu vydesilo a ted jsem si na s tim klistetem na zahrade to vzpomnela. Budu to muset promyslet i vzhledem k tomu co pise Pinot Noir 

Online continuity
43428 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 10:40

Pinot Noir jako já nepopírám, že se to nemůže stát,jen to prostě neřeší ta klíšťata, protože pořád zůstávají minimálně borelie, navíc je potřeba docela často preockovani. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 11:03

Gatita ano, naší doktorce ty meningokoky přijdou hodně důležité. My jsme teď ve stavu, kdy jeden má ninmerix a druhý bexero:) Staršímu ten ninmerix asi doplním brzo, s bexerem u mladšího počkám až na druhé narozeniny.

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 11:18

Evaeva u nas maji dneskem obe naockovane bexero, nimenrix je ceka po prazdninach:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 11:44

rasaNori já ten ninmerix dávala vlastně jen proto, že mladší ho měl hrazený. Ale teď je to takové divné, když jeden má to a druhý to;) 

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 11:45

Lamicka Encefalitida je jedno z mála nepovinných očkování, co jsem dala. Ale děti jezdí na tábory a klíšťata máme i na zahradě. Navíc mám tu hroznou zkušenost s neuroboreliozou u dcery, ochrnula jí polovina obličeje, skončila v nemocnici a i teď, po dvou letech, je při nějakých grimasách vidět nesouměrnost. Takže pochopitelně jsem nějak ovlivněná. Očkovala se v dubnu, po měsíci přeočkování, na léto by měla být chráněná, znovu po roce, další potom myslím po 3-4 letech, teď přesně nevím. 

Jinak ten lehčí průběh (záruka není) bývá u dětí do 7 let. 

Mně třeba zas přijde zbytečná ta meningitida, kolik lidí onemocní ročně, to se pohybuje max. v desítkách? Zatímco encefalitida ve stovkách.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 11:46

Já jsem meningokoka prošvihla (ano, matka roku), a ve čtyřech letech už to očkování doktorka konkrétně pro mou dceru nedoporučila s tím, ať počkáme na 12 let. 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 11:57

Garfie dekuju :) meningitidu taky nemaji - kdyz byli mali, tak jsem to vypustila a pak mi ji doporucily detska i nase osobni farmaceutka az kolem tech 12 let, ze riziko je nejvetsi, kdyz jsou deti malinke a pak v puberte 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 12:03
Reakce na Garfie:

Mně třeba zas přijde zbytečná ta meningitida, kolik lidí onemocní ročně, to se pohybuje max. v desítkách? Zatímco encefalitida ve stovkách.

​v desítkách, jenže většinou konečná

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 12:12

Potrefenáhusa Já to nechci zlehčovat, ale život je sám o sobě riskantní, všechna možná očkování dát nechceš, tak prostě musíš vybírat podle svých vlastních preferencí. Loňský rok neberu, díky covidu se meningitida šířila minimálně, ale v roce 19 zemřeli 3 lidé, z celkového počtu 49 nakažených, rok před tím 3 z 56. Já vím, že můžu mít smůlu, ale jsem ochotna to riziko podstoupit. Pochopitelně, kdyby se stal nějaký případ v mém okolí, určitě to přehodnotím, to je jako s tou encefalitidou. 

Chci říct, že se rozhodně nedívám na žádnou matku, která vhodnou dobu prošvihne ( Mohučanka ), jako na vraha-což se stalo mě, když jsem nenechala očkovat dítě, maminka mojí kamarádky, profesí dětská lékařka, se mě zeptala, jestli chci své dítě zavraždit....

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 12:16

Garfie ehm ja teda davam uplne vsechny dostupny ockovani....jakoze brisni tyfus ne, ale proste maximum co jde. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 12:21

Garfie u klistovky jsou to tisice, ale malokdy to ma fatalni konec nebo tezke postizeni. U meningokoka je to kolem 100pripadu cca, ale ty prubehy jsou vzdy velmi velmi tezke. Muj spoluzak asi rok pred maturitou prezil dokonce bez nasledku, ale asi dva tydny byl v umelem spanku, to fakt clovek nechce. Potrefenáhusa tat tak