Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 14:07

Myrtila presne, nebo ze by ho treba nekdo hlidal a nedokazal to vcas rozpoznat. Ja pri horecce vzdycky kontroluju i sebemam z toho hroznej strach, sama jsem taky ockovana

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 14:10

dzizisketa Je to jen období si opakuju furt, ale jak dlouhy jesteeeeee ? Je to fakt na palici, já potrebuju do těch 3-4 sedět víceméně u PC a pak bych rada někam vypadla, aspoň na blbej nákup. Od neděle jsem nebyla prakticky venku, já fakt nemít ten balkon, je ze mě totální krysa.

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 14:16

MP Meri hmm a co driv vstavat?;-)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 14:20

​Uznávám, ze to je varianta, která mě opravdu nenapadla  V čem bych si pomohla? Já v poledne teda usínám bez problému

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 14:20

Dvakrát 

Online continuity
43429 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 14:20

MP Meri Tlapkam, doba, kdy děti přes den přestávají spát a zároveň jim to chybí, je pekelná. Je možné, že by ve školce ještě usnul, kdyby tam chodil. 

nezkoušela si uspat ho později odpoledne jen v kočárku a nechat spát jenom chvíli? Mě se teda starší jinak než v kočárku nespala, já ji vozila po balkoně. 

Jinak ještě bych se s ním domluvila, že bude chvilku ležet sám, pustila mu třeba audiopohadku a odešla. Některým dětem to stačí, když si takto odpočinou, nebo zjistí, že je unavenej a usne. 

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 14:35

MP Meri co mam starsi doma bez skolky, tak taky v poledne neusne, me se teda osvedcilo ji odpoledne klidne v aute nechat usnuout, ale fakt na chvili. Jinak nasledoval hysterak jak vino. Ja teda mela a mam holky v poledne naucene, ze je zalehnu nohou. Jinak presne cestovaly, vyskakovaly z postele a tak. Takze ted kdyz jdu uspat malou, tak starsi je v baraku treba pul hodiny bez dozoru... Obcas se nestacim divit, kdyz se s ni potkam:D

Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 14:40

MP Meri Hmm no škoda, že nemůžeš pracovat kdykoliv během dne, tím by se asi hodně vyřešilo. My tuhle fázi mělo pres podzim/zimu, teď to ještě doznívá a fakt se musel hodně přizpůsobit režim. Ještě teď kdyz někam jedem autem a hrozí že klimne, tak člověk neví, co za zvíře se z toho dítěte probudí;-). 

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 14:43

MP Meri Chtěla jsem ti napsat to samé, co continuity . Nevím teď, kolik mu je, je to pekelné období. U nás nakonec padla dohoda, že prostě po obědě odpočinek, pouštěla jsem audio, dítě si zvyklo, občas u toho usnulo. A jinak se mi strašně osvědčil režim, pro člověka mého typu fakt poprava, ale vlastně mi to funguje do dnes.Takže děti jsem budila, nikdy je nenechala vyspat se třeba o hodinu dýl, než bylo obvyklé, odpoledne vůbec, takže možná i to dřívější ranní vstávání by pomohlo. 

Online žluťásek
8870 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 14:53

MP Meri já tě hrozně lituju, vím jaká seš sova. Vstávat ráno na budík, aby dítě šlo spát v poledne, to bych asi nezvládla

My dnes teprv obědváme, ehm. Nějak to nevyšlo, ve dvě jsem si všimla, kolik je hodin a jen rychle hodila do trouby brambory a hotový kuličky mletýho masa, co mám pohotovostně v mrazáku. Malej fňukal, že chce polívku (polívku! Nikdy ji doma nejí, jen u babičky) a maso s omáčkou. Přemluvila jsem ho, že k tomu dostane kečup a že omáčku bych vařila dlouho, zatímco brambory se pečou samy a můžeme u toho hrát prší

Online mnum
2141 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 14:55
Reakce na rasaNori:

Jos me kdysi kamaradka co dela na detskem v nemocnici rikala, ze pul hospitalizovanych deti ma rotaviry ockovanr a pul ne. A ze ona by to kvuli tomi nedala... 

​kdyz jsem delala na detskem, par z hospitalizovanych deti pro rotaviry bylo po ockovani, ale polovina rozhodne ne, rekla bch tak 10-20%. Je to ale uz 8-9 let zpatky, tehdy jeste to ockovani nebylo tak caste, tak to muze taky hrat roli. Ono kazdy lekar ma svoje vlastni zkusenosti a tak se doporuceni u ruznych lekaru lisi. Ja jsem treba starsi dceri rotaky nedala, rikala jsem si ze dokazu vyhodnotit stav hydratace a ani ze to nema vlastne kde chytnout. U mladsi uz ale pocitam s tim ze to muze starsi prinest z kolektivu, tak ona ockovani dostala. 

49396 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 15:01

Garfie jj presne tak jsem to myslela.. i kdyz vim ze to je nepopularni, ostatne sama jsem spac, asi bych nekoho prastila kdyby mi to tehdy poradil;-))

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 15:07

viktorka_od splavu No ono to totiž svádí, je to tak super, když spí dítě dlouho!  

49396 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 15:09

Garfie prave:-) ale ty nasledky no

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 15:17

continuity Garfie S tím audiem ho občas musím zahnat, ale moc dlouho ti nevydrží, pořád vylejza a prosí, aby si mohl hrát. Jinak ve školce usinal mezi prvnima (ale už je to skoro dva měsíce, ze jo ) a s tatínkem usne vždycky!do deseti minut! To jenom já jsem nějaká neschopna

Karja Zitra mám třeba dopo volno, tak půjdeme hned po snídani, ale nejde to tak často, navíc mě taky nebavi to napracovavat po večerech. Nejhorší jsou ty situace, kdy lezim vedle toho červícího se děcka a vím, ze mi vedle za 45 minut začíná porada nebo konci termín a čas beziiii. Nemá to moc řešení, jen ty otevřeny školky  
žluťásek viktorka_od splavu Vstavame kolem půl osmý, jako varianta, ze ho budu budit (kdy jako, před sedmou ?), přičemž výsledek není zarucenej ... na to jsem asi málo zoufalá  To si snad spis dovedu představit, ze bych vstala dřív sama a udělala si v klidu práci, jenže můj problém jsou videocally a urgenty přes den, takže to nic neřeší.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 15:35

Garfie já mám syna taky naučeného na odpolední odpočinek, dokonce si dlouho myslel, že spím taky. Ale u něj nikdy nebyl se spánkem problém, někdy jsem na tom musela trvat, ale za chvíli usnul. Já teda ani nepřipouštím jiné možnosti než spánek tam, co vždycky, takže žádné chceš spát tady nebo ne a s mlíkem nebo pohádkou.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 15:37

MP Meri syn už je docela velký, co mu k té pohádce nastavit minutku. Až zazvoní, může vstát. Nebo ho holt upíchnout k televizi, to si taky odpočine.

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 15:38

Evaeva Jo, ten režim je fakt důležitý. Já tím dodržování překvapila všechny svoje kamarádky, ale nakonec to bylo nejjednodušší pro mě samotnou. A teda se spavým dítětem se to frajeří.  Syn byl taky spáč, ale dcera přestala spát dost brzy, navíc ji ani nevzali do školky na celý den, první rok chodila jen dopoledne, takže jsem si dost užila. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 15:39

Garfie úplně souhlasím, s režimem i se spavým dítětem. Já si myslím, že ta neoblomnost je v některých věcech důležitá.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 15:40

MP Meri Mně třeba na dceru buzení nikdy nefungovalo, že by potom šla spát dřív. Akorát je unavená, protivnější, ale usíná furt plusmínus ve svůj čas.

Ale hlavně si myslím, že největším problémem při uspávání je ta nervózní matka, co potřebuje, aby dítě usnulo, aby se sama mohla pustit do práce. To mám vypozorované, že jakmile mám nějaký takový plán, tak se dítě prostě uspat ne a nenechá :o)