Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 15:53

Mne asi pred rokem usnul starsi vnuk v aute, kdyz jsem ho po hlidani asi v 5 odpoledne vezla domu. Mame to autem ani ne 10 minut a vytuhnul tak, ze nesel vubec vzbudit. Takze jsem ho do toho 4.patra bez vytahu vynesla hozenyho pres rameno, protoze snacha byla tehotna a tatinka meli nekde pryc. Jeste ted mi busi srdce, kdyz si na to vzpomenu. Hodili jsme ho na gauc a pry se pak vzbudil za 5 minut po mym odchodu. A jednou vytuhnul u nas na koberci a ten hysterak a rev, kdyz jsem ho budila, ze tata uz pro nej jede, si taky pamatuju dodnes.

Mladsi po obede vetsinou uz nespi, jen vyjimecne si zdrimne na sedacce v obyvaku. Ale dneska pry se sebral a sel s plysakem do pokojiku, dlouho bylo podezrele ticho, tak se na nej sla dcera podivat a on spal! Bohuzel zalezl bez pliny a blbe to dopadlo.

A kdyz se ho po prohuzeni a prevleceni ptala, jestli nechce taky kakat, tak povidal Nechci, dekuju za pozvanku!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 15:59

DruI Jj, jenže když vím, ze mám za půl hodiny přednášet 30 lidem, tak se mi tý nervozitě těžko odolává   Jinak nemam pocit, ze by to mělo velkej vliv, i když nic nemam, nedaří se mi stejně. Respektive po hodině marnyho uspavani bejvam nerudná už z podstaty věci 

Garfie To mě prekvapujes teda  já tohohle asi nejsem vůbec schopna, jde to úplně proti mymu světonázoru a přesvědčeni, nebo jak to říct. Proto já se většinou o to uspavani ani nepokoušim, popr. oznamim, ze já si jdu lehnout a ostatní ať se zaridej podle sebe, popr. poustim to audio ... já mám tu výchovu (nebo se snažím) takovou svobodomyslnou hodne. Ale po par mrzkejch odpoledních s vyrizenym dítětem vždycky vymeknu, jestli je to správně a snažím se mu teda ten polední klid zajistit víc aktivně ... a pak to dopadá, jak to dopadá, a tak pořad dokola, taková rodičovská klasika

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 16:24

Jinak tydenni trenink ve skalach ma za nasledek to, ze mala vyleze na mista, kam se pred dovolenou nezvladla dostat... Tak ted to dava s prehledem. 

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 16:26

MP Meri No ode mě právě takovou výchovu každej čekal, asi i já sama  Ale nakonec jsem fakt zjistila, že režim mi zaručí paradoxně víc svobody pro mě osobně. A taky to nebylo hned, ale byl to boj a postupně si to sedalo, metoda pokus-omyl, to je jasný! 

Online Myrtila
5376 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 16:50

Evaeva To Bexsero je teď nějak nově taky hrazené, pokud se začne očkovat do 6. měsíce. Ale i tak ho asi moc rodičů nedává. Jinak naše doktorka je taková nevnucovací, při registraci mi dala letáčky, ale nic nenutila, ani úplně aktivně nenabízela. Když jsem pak při další návštěvě sama začala o očkování, připadalo mi, že si oddychla, když zjistila, že očkovat chci - a i něco navíc k těm povinným. 

711990 Ježiš, to mě doteď vůbec nenapadlo jak je malej ještě fakt malej, že by to mohlo nastat, kdyby byl třeba u babičky (kde je nejbližší dětská pohotovost 50 km, ehm, ehm).

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 16:50

DruI se starsim synem jsem castecne pracovala uz od miminka, byly to pekelne nervy, kdyz jsem vedela, ze do vecera musim neco poslat a ze pokud syn po obede neusne, nebudu mit kdy to udelat. Zive si pamatuju to zoufale drncani kocarem pred barakem a syceni:"spi!delej!". Ale mne ty deti proste pres den moc nespej ani kdyz jsem v pohode a to jejich spani pro me neni alfa omega. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 16:58

MP Meri Gatita Jako ta moje je taky od mala potvora nespavá :o) ale fakt ten pocit, že vycítí, kdy se mi nejvíc nehodí uspávat dvě hodiny, mám dlouhodobě. Hlavně když si gratuluju, jak se mi přes den podařilo ji krásně unavit, že určitě usne rychle ;o)

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 17:50

Kokoska no oni spi nejtvrdším spánkem 10-15 minut po usnuti, já si na to normálně nařizuju minutku, když usne na mne a já ji pak odkladam, tuhle jsem u toho při vstavani z gauce šlápla na nejakej hlasitej hrací bazmek a nevzbudila se 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 18:13
Reakce na Evaeva:

žluťásek starší by snad sám doma i klidně zůstal:) Já se snažím řídit tím, že vyhrožuju jen tím, co jsem ochotná splnit. Ne že bych to vždycky dodržela, ale to je přesně ta věc, o které si zpětně říkám, jako co to bylo

​ja by som ho v stave rozculenia do biela tiež nechala doma, ale nielen že to nejde, ale syn by nezvládol ani tú predstavu

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 18:36

Potrefenáhusa áno, to je fakt. Vedela som, že keď Alica zaspí v aute, mam max 15 minút, aby som ju bez zo budenia preložila do kocara a vy viezla výťahom hore do bytu 

Online žluťásek
8870 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 18:56

Ženy! Já sem přestávám chodit asi. Syn mi dneska usnul v tramvaji. To se naposledy stalo tak možná v jeho roce. Spal pár minut, očekávám večerku posunutou o pár hodin

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 18:56

Dnes na výlete v okrese!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 19:01

letfenixa ale krásny snehuliak. Ja sa priznám, že aj keď som vonkajší typ, toto počasie mi už tak lezie na nervy, že posledné tri dni som aj výlety s malou vypustila. Dnes som s nou vonku vydržala asi 40 minut

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 19:10
Reakce na MP Meri:

Nejhorší jsou ty situace, kdy lezim vedle toho červícího se děcka a vím, ze mi vedle za 45 minut začíná porada nebo konci termín a čas beziiii. Nemá to moc řešení, jen ty otevřeny školky  

​A toto mě zaujalo, tu bych viděla problém. Vůbec nejsem ezo založená, ale tohle napojení dítěte na matku fungovalo dokonce i u nás. Jakkoliv jsem to dusila, tak vnitřně nervózní jsem dceru nikdy neuspala. Ale teda řešení nemám, "uklidnit" jsem se taky nedokázala.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 19:11

Poznámka k očkování- konkrétně Bexsero- my jsme bohužek zažili u blízkých známých v rodině případ se špatným koncem u meningokoka. Celé se do odehrálo ani ne za 24hodin, chlapeček měl druhé narozeniny- doma ho čekal dort a dárky. Pak se navíc zjistilo, že Byli jsme tím opravdu otřesení, 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 19:12

Poznámka k očkování- konkrétně Bexsero- my jsme bohužek zažili u blízkých známých v rodině případ se špatným koncem u meningokoka v podstatě v přímém přenosu. Celé se do odehrálo ani ne za 24hodin, chlapeček měl druhé narozeniny- doma ho čekal dort a dárky. Pak se navíc zjistilo, že byl tatínek bezpříznakový přenašeč. Doteď je tím strašně moc zasažený, mají už dvě další děti. Byli jsme tím opravdu otřesení, naše velká byla o 2 měsíce mladší...

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 19:17

marieu to je hrůza tedy.. 

Ale když se tu o tom bavíme, můžu se, prosím ještě zeptat? Uvažuju meningokoka dát dceři před pubertou (má čerstvě 12), ale tak uvažuju, že asi vyčkám, až se vše vrátí do normálních kolejí, teď ho ještě pěkně dlouho nebude mít jak chytit. Nebo se pletu?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 19:28

Myrtila ano, to hrazené bexero mladší prošvihl o jeden měsíc:)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 19:32

Garfie já jsem hodně režimová, tebe bych taky netipla. Ale právě mi přijde, že když se něco dělá každý den, tak odpadá část diskuze, proč zrovna teď jo. Dítě prostě ví, že se po obědě jde spát a není důvod odporovat. Myslím si, že ve dvou letech není schopné domyslet, co nespaní přinese. Mám pocit, že volnost by mohlo dostat v případě, že by mě to moc neovlivňovalo.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 19:34

Pavlena principiálně je to kapénková infekce, takže jestli nemá kontakty, tak by to asi dávalo smysl. Nicméně nejsem infekcionista- ten by nejspíš řekl očkovat kdykoliv. Já vlastně ani nikde nenašla, jak dlouho poskytuje to očkování ochranu. Naše dětská mě nenápadně tlačí, abychom doočkovali i tu tetravakcínu už teď, ale  asi si ještě zavolám někde na infekci a poinformuju se..