Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2021 10:21

Gatita zkus blatničku, je to na Praze 13, zaparkovat se podle mě dá u radnice nebo polikliniky na nějakou dobu zadarmo nebo normálně v sídlišti. Paní majitelka je moc milá, můžeš se s ní poradit i po fb. Poblíž jsou ještě dva obchody s dětskou obuví.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:21

Mne hodně pomohlo, když jsem rekla, že umělé nepije nebo můžete třeba říkat, že umělé nesmí a hotovo. Ono těmhle lidem je nejlepší něco nakecat, nebo ne nejlepší ale pro mě nejjednodušší. Já maloumalou kojím ještě teď v roce a půl, jentak na usnutí. Už chudák ani nechce, já ji kolikrát nutim, protože většinou potom hned usne:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2021 10:22

Myrtila to byl menšinový způsob výchovy před minimálně třiceti lety. Vůbec to neřeš.

Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:22

Myrtila moja mama sa urputne drží všetkých pravidiel funkčných v čase, keď som bola ja bábätko, režim nadovšetko, ale kojenie, to si tak sama povzdychla, že škoda, že nebola väčšia podpora.

Offline Potrefenáhusa
38970 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:24

Myrtila mne přijde strašná otrocina ta flaska, vždyť to kojení je tak strašně pohodlný 

Online barbucha blogger
36063 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:25

Jak si tady stěžujete, že děti chtějí sladký... já si na sebe upletla bič v podobě toho kulatýho babybellu. Párkrát jsem jim ho přinesla a haranti se rozhodli že je to prostě tradice... ne že by jim ho snacha nemohla koupit, ale pravila že mi tu tradici teda "nechá"

Takže Adéla občas chodí a vzdychá. Co ti je Adélko? Dítko bolestně fňukne: Já bych si tak dala kulatý sýr - kdy přijde babi?

A včera jsem jim ho nestihla koupit! Pročež koukali jak puci a skoro natahovali... Adéla lstivě pravila že mi případně pomůže nakoupit (čti: když jsem sama úplně nemožná), takže jsem je musela vzít do Alberta, usadit do houpacího auta a mazat mezi regály. Za setrvalýho řevu Olivera, kterej pozdě zjistil že si doma zapomněl hasičák. Přisvištěla jsem s babybellem, mizerovi názorně předvedla jak se trhá had, čímž se poněkud rozveselil... a mazali jsme domů sežrat zakoupené zboží (a najít ten blbej hasičák). Vycházka

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:28

Myrtila A dávat pít z flašky není otročení? Vždyť ta příprava dá mnohem víc práce! Nebo mají příbuzní představu, že se půlroční dítě obstará samo?

Online Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:28

Potrefenáhusa hele, není. Vyzkoušela jsem si obojí, představovala jsem si to s tou flaškou jako hroznou bojovku,, ale pro mě to nakonec bylo mnohem pohodlnější a zpětně si říkám, že já blbec s ní nezačala i u prvního hned po šestinedělí. Každý to má holt jinak. Ale flaška otročina opravdu není.

Online Gatita
8668 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:29

Evaeva dekuju, uz jsem si zamluvila termin ve vesele tkanicce v kbelich, mam to bliz a spojim to s prochazkou v lesoparku a obedem do krabicky:) tak ted jeste aby tam meli nejake boty

Online Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:33

Gatita zrovna jsem ti chtěla napsat o Veselé tkaničce, ale mám k nim teda výhrady. Boty mají, to se neboj, ale připadá mi, že dost tlačí vždycky do té nejdražší varianty, plus na můj vkus s malým nadměrkem, aby člověk přišel brzy zas. Podle ohlasů jsou lidi spokojení až nadšení, ale můj dojem je tento.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:33

barbucha Jako ten předřazenéj babybell bych taky nechala kupovat babičku. Ale dobrej tip na změnu nákupních stereotypu, ten u nás v coopu mají, tam to za jahody či borůvky nevymenim.

Offline Potrefenáhusa
38970 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:40

Pinot Noir mne to přišlo děsný, vstavat, míchat, správná teplota, mejt to, vyvařovat...byla to hrozná úleva, když jsme se toho zbavili (ale nestihli jsme najet do nějaký rutiny)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2021 10:40

DruI to byla moje hrůza, že nebudu moct kojit. Ne kvůli dítěti, ale kvůli té přípravě mlíka za zvuku řvoucího dítěte:)

Online Gatita
8668 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:42

Pinot Noir dik, zatlacit se nenecham, syn ted zacal chodit a ta noha mu roste (nebo se mu spis rozplacava), tak ty boty mame tak na mesic. Uz z jednech vyrostl, po mesici! Ceny jsou teda desne, uz jsem koukala na eshop. Ja starsimu kupuju dobre boty, ale lovim je na zalandu za outletove ceny, tak ted dost hledim. Jenze u starsiho mam tu jeho nohu uz "nakoukanou" a vim, jake znacky mu sedi. U mladsiho si bez vyzkouseni netroufnu.

PS doporucila bys nekde pobliz restauraci? Tam naproti je ten pivovar, ne? Dekuju

Online barbucha blogger
36063 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:42

Karja 

Tak jahody (preferuje Adéla) a borůvky (pro Olivera) nosím vždycky taky, ovoce je jediná "sladkost" kterou mají rádi... jinak podporovat je v konzumaci sýrů není nic špatnýho přece. Cenově vyjdou všechny zhruba stejně bych řekla Jo, kdyby byli haranti po mně a přešli na chroustání parmezánu apod. jen tak cvičně po půlkilech... tak to už bych se asi zamyslela

Ale nevím kde to vzali. Jednou jsme je vzali na zmrzlinu a tvářili se že je chceme snad votrávit, museli jsme ji sežrat sami

Online Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:43

Potrefenáhusa jenomže novorozenec je s jídlem úplně jinde než třeba dvouměsíční dítě, nemluvím o půlročním. Oni z těch flašek navíc vydrží déle, takže počet jídel to výrazně redukuje. Druhého jsem kojila 5 měsíců, od dvou už s dokrmem a bylo to úplně super. 

Offline Potrefenáhusa
38970 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:43

Evaeva tak ono zalejes vodou z termosky odmerku ve flasce a zatrepes, ale mne to taky přijde jako spousta zbytečných procesu okolo, oproti vyhrnuti tricka 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2021 10:47

Potrefenáhusa to je jasné, že nakonec najedeš na nějakou rutinu.

Pinot Noir to máš dítě od dítěte, moje děti se kojily v pravidelných intervalech po třech až čtyřech hodinách od narození, sami od sebe. To by ten sunar asi dostávaly stejně často. Výhoda teda je, že vidíš, kolik vypily.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:48

Pinot Noir Tak třeba dcera se v podstatě nikdy nenaučila pořádně pít z flašky, kdybych nemohla kojit, tak myslím, že bychom doma byli všichni delší dobu upřímně nešťastní.

Online Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 23. května 2021 10:49

Gatita ten pivovar je dobrý, taková klasika, vezmi i pivo na doma ;) Jinak to tu s jídlem není nic moc. Za rohem je takové náměstíčko s pár obchody a Billou a vedle květinářství je bistro Sushi & café, sushi, nějaké sendviče, dezerty, zmrzka, jsou tam zvyklí na děti. To je fajn. Klasický oběd v tom pivovaru. A zastavte se u nás na kafe