Karja mě právě přijde, že už jseš ze všeho hodně vyčerpaná. Ale samozřejmě chápu, že tady píšeš spíš to horší.
Vše o těhotenství a dětech
Karja Aha, já pochopila, že ty pitíčka. Promiň. Osobně si myslím, že by v jejich věku (malamala je fakt malá) stačily piškoty, lipánek, připadně buchta. Mám pocit, že jí dost ovoce a to je taky samo o sobě dost sladké.
Karja to se ti zda, veceri treba kasi s marmeladou anebo palacinky k obedu kdyz se mi nechce varit. Jen se snazim aby pily cistou vodu, max caj s medem. Ale obcas pecu buchty, nebo koupim makovy zavin a tak. Hlavne obe toho sni jak polsky zajezd, takze se snazim spis hlidat slozeni jidla no.
Evaeva Jo, tak je fakt, teď mám blbej tejden:-D. Jinak jsou i marieudny;-)
Karja já to nemyslela špatně. Hlavně tím, že už si tam byla, dokážeš poznat, kdy to není potřeba.
Karja ja jsem si myslela, ze budu striktnejsi, ale nakonec to dopadlo nsledovne: piti jen cista voda, vyjimecne vymackany pomerance/fresh dzus. Domaci peceni mu nabidnu vsecko co mame, co chce, si vezme, ale spis to neji, pecu normalne s cukrem. Bonbony, lizatka fakt ne, obcas mu nabidnu cokoladu kdyz na me kouka, zatim mu to nechutna. Susenky kupuju takovy ty lisovany ovocny tycky a obcas nejaky spaldovy bio hnusny. Tak 3x tydne mame ke snidani vafle nebo palacinky, ale tam je jen lzice cukru na velou varku a ji to s bilym jogurtem a ovocem. No a prijde mi to, ze ma sladkyho docela dost, pres den sni hodne ovoce. Takze ja bych treba na tvym miste fakt nekupovala lizatka nebo piticka, ale zas ted uz je pozde:D
Evaeva vďaka za odkaz na tú stránku. Tak seacamp cnx sú stredne široké a newport h2 sú široké. Skúsim objednať každému od jednoho a doma im vyskúšam. Snáď budú daktore sedieť.
Karja mne to príde v pohode. Aj keď lizatka považujem za zlo, ale nemôžem ani pipnúť, lebo naši ich majú minimálne dva krát za týždeň
(odo mňa teda nie ale to je fuk:)) Plus starší každý deň dostane v škôlke k obedu nejakú sladkosť, väčšinou úplne hnusnu najlacnejšiu napolitanku a furt tam má niekto narodeniny alebo meniny a to si rozdávajú lizatka, cukríky, čokoládky..a to mu nemôžem tajné zhabať
.
Tak mu to aspoň davkujem. K tomu pije ochutené acidko, každý deň nejaký koláč čo mama donesie.. Len na tej čistej vode sa snažím trvať, maximálne slabý sirup zo stopercentnej koncentrovanej ovocnej šťavy bez cukru. No, predsavzatia som mala kedysi iné, čo si budeme :)) ale keďže som z tej rodiny, kde nám nedávali žiadne sladkosti a kde sme prišli, tak sme sa na ne vrhli jak kobylky a celé vreckové šlo na ne, tak im asi chcem trocha dopriať, čo nebolo dopriate mne :)
711990 no, u prvního jsem to měla stejně. Bohužel teď už mladší chápe, že to co jí starší je dobré:) Akorát to pití ještě nechápe, to dostane vodu nebo mléko;)
711990 dá se limitovat to množství. Starší třeba chce po obědě dva kousky čokolády, tak mu ten, co jsem mu chtěla dát, rozpůlím:) Když už jsou na něco zvyklý, tak se to fakt blbě mění, bohužel. Syn je teda ještě jako protřelý, v obchodě chce vždycky rohlík, i když tam mají mnohem lepší věci, že jo.
Mrakoplas není zač. A jaký máš na to zalando kód, já mám jen těch deset procent?
Evaeva toto hneď na úvodnej stránke..ale neviem či aj v Čechách funguje :/ A teda nieže mi ich vykupite! :)) Ešte nemám zaplatené!

Mrakoplas dík. V appce to není. Ale u nás za -10% stejně skoro žádné nemají.
Já docela koukám, doteď jsem myslela, že moje děti, hlavně mladší ji sladkého moc.
u nás to teda pokazila až skolka. Takže starší neměla bonbony a podobně kraviny do tří a půl a mladší do těch 1,5 půl.
Nejsem žádnej ras na sladké, sama to jim, ale třeba lízátka a tvrdé bonbóny nerada vidím i ted, i když se to samozřejmě stává a z pusy jim to nervu. A obecně trvám na pití čisté vody. Sladké je u nás pití na oslavy nebo na výlete.
Pinot Noir a není mu ta sedačka široká? Když jsem na ně koukala, tak mi přišlo že ty sedačky "roustou" pouze v tom že vyměníš 5 bodový pás za pás v autě a vytahuješ ochranu hlavy, ale to tělo sedačky zůstává pořád stejné a když se tam má vejít 36kg dítě, tak mi přijde že v tom musí příšerka mít moc zbytečného prostoru.
Karja nedokáži ti dát jednoznačnou odpověď. V něčem mi to určitě pomohlo, pár věcí mi sekcvaklo, často to nebyly ani tak věci které jsou přímo obsahem kurzu, ale nějak mě to myšlenkově přivedlo jinam a tam to sepnulo. Ale pořád mi tam zůstává u některých věcí problém co jsem měla už u těch webinářů zdarma, a to, že je mi všechno jasné, používám ten princip, ale nefunguje to a nevím co s tím mám dělat.
Ta témata mají všechna stejnou strukturu "takto je to špatně-prožijte si jak se dítě cítí u špatného-správné nevýchovné postupy a principy-procvičte si ten správný postup" ale mě osobně tam chybí ještě něco ve smyslu "pokud vám daná věc nefunguje tak je to asi z těchto důvodů, zachovejte se takto a zkuste se příště zaměřit ještě na toto a toto". Všude je tam ten předpoklad že když ty to uděláš správně, tak dítě zareaguje požadovaným způsobem, maximálně Katka řekne že je potřeba to pořád zkoušet, ale už se nedozvíš jak pak vyřešit tu situaci kdy jsi použila nevýchovný princip, ale dítě se ti na to vykašlalo.
Rozhodně se nám zlepšila komunikace v situacích kde nemám problém dát příšerce určitou míru autonomie, to jsem se díky tomu kurzu naučila jak to dělat efektivně. V situacích kdy z nějakého důvodu potřebuji aby to bylo po mém, je to pořád nefunkční. Množství konfliktů se v tomto směru snížilo jen díky tomu že víc přemýšlím nad tím, na čem potřebuji si trvat. Pokud je to ale věc u které si trvám na svém tak to stejně většinou končí mým křikem a výhrůžkami nebo zákazy.
Na dovychovat jsem koukala na pár webinářů zadarmo a přijde mi že to jádro je vlastně stejné/dost podobné. Jen teda musím říct že se stalo nemožné a ten chlap je mi ještě víc nesympatický než ta Katka Králová ![]()
Jinak kdyby sis tu nevýchovu kupovala, tak se vykašli na balíček pro mrňata, protože je úplně o ničem. ![]()
Evaeva našťastie v číslach čo som potrebovala boli aj vo vhodných farbách. Pre mladšieho vyšli na necelých 30€ a pre staršieho cca 40€. Toľko by ma vyšli aj protetiky, ibaže tie by zas za dva týždne zničil
. Tak fakt dúfam, že im budú dobre lebo ma to už nebaví.
Mrakoplas já už právě sandále nakoupila, nakonec pro oba ddstep, ty sezónu vydrží:) Tyhle by měli jen do terénu.
Mrakoplas newport jsou sirsi, ale o dost tvrdší. Cnx mají krásně měkkou ohebnoz podrážkou (teda mezi normálníma botama, nesrovnavam s bf :)
My kupujeme seacamp cnx, mám je i já. Jsou pohodlný, kdyby s takovou podrážkou dělali i boty do města, hned bych si je koupila.
žluťásek ja som objednala každému aj seacamp cnx aj newport :)) Uvidím, ktorá komu sadne. Škoda tej tvrdšej podrážky u newport, pretože podľa tvaru vsadzam skôr na tie.
Evaeva no zistila som, že starší môže nosiť výhradne topánky do terénu. Tenisky za dva týždne zničil
. On aj na betóne jazdí s autami po kolenách a stále dakde v blate namočený. A cez leto máme v pláne už štyri horské dovolenky, tak takýto typ využije. Pôvodne som chcela protetiky Berg pre mladšieho ale to by na záhrade za deň zničil.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY