Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 26. května 2021 07:06

Pinot Noirto je mi ľúto. Inak ak mladší nemôže v noci spať kvôli nádche, ja nedám dopustiť na cibuľu na noc do postele

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 26. května 2021 07:06

konečne som prestala kojiť

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 26. května 2021 08:14

Evaeva dcera od 5 chodila do Helen Doron. Vzniklo to vtipně, o angličtinu mi vůbec nešlo, ale potřebovala jsem pro ni kroužek.. Ale ukázalo se to skvělé, v těch prvních letech se naučila strašně moc a odposlechla správný přízvuk, intonaci a správné gramatické struktury a hlavně si spojila, že angličtina je super zábava, tohle moto si přenesla i do školy, kde už to bylo horší, ale stejně ji ten jazyk pořád hodně baví.

Myslím si, že to není o zázračné metodě, spíš tam měli skvělé lektorky, vymakané pomůcky a metody pro malé děti - vlastně si tam chodila hrát, ale tak mimochodem to bylo v angličtině. 

Teď tu zním jako jejich agentka.. Ne, nejsem, ale nám se to osvědčilo. A ať už budeš vybírat kurz jakýkoliv, vždycky se vnuť na (nejlíp nejednu) náslechovou hodinu - to ti řekne nejvíc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 08:24

Pavlena díky za zkušenost. Zní to pozitivně. Jak často tam chodila? Syn bude mít ještě sportovky + půjde do "velké" školky, tak si myslím, že víc než jednou týdně by už nezvládal.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 26. května 2021 08:27

Pinot Noir chudák ty a soucítím! Jednak okrasné česneky miluju u našich na záhonu i ve váze. A úplně stejnej moribundus přinesla velká a od víkendu jsme jak sanatorium. Nevstáváme teda ve 4, ale až v 5, celý noci se kašle, popotahuje ucpaným nosem a přes den se fňuká o bolavých nosech a maže mastičkama. Mořská voda do nosu už teče po schodech až k sousedům- v každý místnosti stojí jedna lahvička a před časem předimenzovaná objednávka papírových kapesníků z dmka se teď jeví jako sotva dostačující. Navíc moje máti si obě po dlouhých měsících vzala na pár hodin k sobě domů o víkendu a zdálo se, že by v tom ještě párkrát pokračovala, což bych na nadcházející víkend, kdy je muž oba dny v práci, doopravdy ocenila a teď mám smůlu. Navíc přes den samá přeháňka, mokro a všude po městě přerostlá tráva nebo bláto (park, lesopark, cyklostezka), vůbec nikam se nedá... Chudák já taky!

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 26. května 2021 08:47

marieu chudák ty taky, nejen Pinot Noir ..! 

A jen dotaz: máte nosní konvičku? U nás mnohem lepší, než ty mořské šplíchače. Dcera se ji brzy naučila používat a už ji vyžadovala, vždycky se jí hrozně ulevilo. A Sinupret..! (aneb největší vynález na poli farmacie od dob penicilinu).

Evaeva Chodila 1x týdně, ale vyfasovali jsme CD s pohádkama a písničkama, měli jsme denně pouštět - trochu jsme to lajdali no...

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 26. května 2021 08:48
Reakce na betsey:

​gratuluji!

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 26. května 2021 08:48
Reakce na betsey:

​gratuluji!

Online Tabea
8225 příspěvků moje polička 26. května 2021 08:50

betsey já taky. Jen se mi děťátka trochu nezdají, hned dostanou na spaní pokrájenou cibuli .

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 26. května 2021 08:54

U nás pozitiva:

Mladší sice pěkně prudí s jídlem, ale začal aspoň občas jist jídlo s námi a nevyžaduje urputně jen ty mimini mišmaše. Sláva! 

Taky natáhl slipy a je děsně  velký kluk jde mu to fakt dobře, jsem moc ráda. 

Plus jsme vyzkoušeli večer systém přečíst pohádku, opusinkovat a odejít středem a ono to funguje už tři večery jsme je v pokojíčku nechali svému osudu a klaplo to bez problémů. 

Starší je k tomu ve školce a je tam šťastný jak blecha. 

Nakažte  se někdo

Online Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 26. května 2021 08:55

marieu Fakt, chudáci. To pošmourné počasí taky nepřidá, no.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 26. května 2021 08:57
Online Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 26. května 2021 08:58

Musím se přiznat, že na ty léčebné postupy jsem strašný flákač. Při horečce jen něco na snížení teploty, ale jinak nepoužívám žádné spreje, kapky, léky, cibule, konvičky, byliny, prostě nic. Oba ale umějí smrkat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 09:05

Jak tu cibuli používáte? Doufám teda, že dlouho nebude příležitost vyzkoušet.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 09:11

Malenge to je super.

U nás se po sestěhování spaní spíš zhoršilo. Institut čtení pohádky mladší nechápe, takže celou dobu zlobí a pak nemůže usnout. První dvě noci se navíc vždycky nad ránem vzbudil a musela jsem tam třeba hodinu sedět než znovu zabral. Včera teda spali krásně až do půl osmé, ale dnes se mladší vzbudil před šestou, to jsem ho teda vzala k nám, ale trvalo hodinu než znovu usnul. Vyspával pak teda do půl deváté. Ale včera bylo super, jak si ráno povídali, když se vzbudilia dneska, když ho starší nenašel v postýlce, tak chodil po bytě a volal na něj místo na rodiče.

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 26. května 2021 09:17

Evaeva já mám kamaráda Australana, toho přemluvili, aby takovou angličtinu učil pro děti 4 až 5tileté, a říká: no, co chceš učit jednou za týden? Já tam sedím a produkuju zvuky a oni je buď opakují anebo se smějí...

Jinak je to velice vyhledávaný lektor, má výborné postupy, ale s takhle malýma dětma říká, že buď intenzivnější kurz anebo fakt instituci (jako ta H.D.), co se na mrňata specializují - a teda víckrát než 45 mins

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 26. května 2021 09:22

Evaeva to mi nepřijde zase tak hrozné.  Myslím, že máte pozitivní  vývoj a bude to jen lepší.  Náš malý taky u pohádky skáče a ječí, občas zvrhne i většího. A to spaní, zpočátku malý tak 3-4 noci v týdnu dorazil k nám. Někdy o půl 5, někdy v 1. Já s nim nesedim  u nich, to bych nedala, radši jsem si ho vzala k sobe. No a vrchol vyspavani  u nás je půl 7 a to se povede jen velmi velmi zřídka. Malej  vstává tak v 5 blbe je, že často vzbudí i bráchu, který by ještě potřeboval spát  a to pak není hezké ráno... ale Vidím  pokroky, tak jsem.optimisticka.

Online Tabea
8225 příspěvků moje polička 26. května 2021 09:24

Evaeva nakrájet a v misce k hlavě. Nebo do ponožky a pověsit na postýlku. Dost často pak ani opravdická rýma nezačne, resp. se v noci nebudí ucpaným nosem. Používám to i u kašle.  

Online Tabea
8225 příspěvků moje polička 26. května 2021 09:28

Já teda potřebuju, aby děti vůbec neonemocněly, protože jsem s nima sama, nemám hlídání a musím chodit do práce. Proto ta cibule už při podezření na začínající nemoc.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 26. května 2021 09:30

Pavlena sinupret included! Konvičku nemáme, bohužel jsem- zcela mimo svůj obor- narazila na jednu příšernou kasuistiku, která zahrnovala konvičku a amébu a ačkoliv věřím, že by se to u nás nestalo, tak mám prostě zábrany. U nás od miminek frčí inhalace vincentkou- v prvním těhotenství jsem prodělala příšernou a vleklou bronchitidu a od té doby máme ultrazvukový inhalátor, jeden z nejjednodušších, ale slouží dobře. Ono je to už na dobrý cestě, velká začla smrkat v neděli a na dnešek se v noci už nebudila, ale malá má holt o den zpoždění...

Pinot Noir na spreje do nosu jsem obě navykla od kojeneckého věku jako na nosní hygienu. Od září do jara stříkáme prakticky denně, je to nejúčinější prevence zánětů středouší a toho jsem se vždycky bála. Malá měla zase 3x infekci močových cest včetně pyelonefritidy před 1. rokem, tam jsme zase nucení dávat manózu jako prevenci...takže my jsme v tomhle bohužel vyučení. Jinak bych na tom byla nejspíš podobně.