Myrtila já jsem na hrocení bot zvyklá, mamka to taky dost řešila, akorát tenkrát se kladl důraz na jiné věci. I ty ceny byly stejné - vzhledem k dospělým botám třeba.
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila no a naše dite se na tyhle aktivity vůbec nechyta, zkoušeli jsme mejt v bazénku zablaceny schleichy a nic
Pinot Noir Len no a člověk fakt nemůže hrotit všechno, já si to rikala teď na jedny akci s příbuznými, hodně jim vyrostla třináctileta dcera a příšerně se hrbí, takže je tam za zady drbala (bezdětná) teta a (bezdětná) prateta, jak by s tím měli něco dělat a donutit ji cvicit atd., místo úplně zbytečných kroužků jako vytvarka .... jenže mě ta její mama chvíli před tím rikala, ze teď chodej na vytvarku a jak je to úplně super a jak je to všechny baví a holkam moc psychicky pomaha....druhou holcicku měli před 4 rokama s onkologickou diagnozou (všechno už je ok, až na psychiku) a myslím to celou rodinu uplne vycerpalo a dovedlo na hranici možností
takze taky bych si myslela, ze bych dbala na to, aby dite nebylo hrbatý, ale tihle proste delaj, co můžou
Evaeva Viktor taky přesypává. Ale hlavně na kuchyňské váze rýži váží tak, aby váha postupně ukazovala čísla autobusů, kterými jezdíme. ![]()
Bílá by mu taky klidně stačila. Tehdy ale ta čerstvě nabarvená trochu barvila prsty, což u něj nebylo vůbec na škodu, potřeboval překonat i toto.
Pinot Noir my o vlku![]()

Od té doby, co si Šárka umí dotlačit učicí věž k lince a vylézt na ni, už si v klidu ani čaj ráno neuvařím, všude jsou všetečné ručičky.
Pinot Noir ten je boží! Váží čísla ![]()
Myrtila prosím mohla bys mi dát pár tipů na IG profily, kde najdu tipy jako je ten umývat kartáčkem autíčka od bahna? Já hledám něco podobného (jako babička tedy) a chtěla bych i nějaké další inspirace. Nejlépe tedy takové, do kterých se rodiče nebudou pouštět. Z důvodu zachování zdravého rozumu, my si potom tu spoušt uklidíme a budeme mít na rozdíl od rodičů zase chvíli klid že..![]()
Kammila tak jestli ti jde o spoušť, tak přesýpání rýže můžu doporučit ![]()
Evaeva no já myslela klidně ještě i větší spoušť
ale už jsem se dívala do špajzu a materiál na odpoledne připraven![]()
Kammila jo, člověk to jen vyluxuje.
Kinetický písek, jestli máte nějaký velký lavor, kila kinetického písku! Nejlíp funguje samozřejmě originál Kinetic Sand.
Rosťu teď baví rozpouštění soli ve vodě, různě si s tím volně experimentuje.
A na zimu jsou super zábavy s ledem - nechat přes noc v mrazu v nějaké formičce zamrazit nějaké menší věci (figurky, angličáky, kuličky...) a druhý den je dolovat ven - nástroji, polevanim teplou vodou apod.
Ja jsem v tydnu hlidala dva mladsi kousky, delala jsem jim k obedu livance a porad mi chteli pomahat. Tak jsem jim dala na zem plech a nasypala trochu mouky, at si kresli prstama. Petiletej to chtel prisolit a dopadlo to tak, ze on si vetsinu nahrabal do rohu plechu a neco si tam strachal, zatimco Adela si vzdycky olizla ruku, placla ji do ty slany mouky a ozirala to, co se ji nalepilo. Tvorilka nase ![]()
Kammila na ig profilech s Tuff tray je sppusta nápadů. Tuff tray je takový obří tác, co ten nepořádek má eliminovat.
Senzoricky svet ma hromadu inspirace, Kapka v mori ma ve vyberech aktivity podle veku, nebo treba Nejen Mayin svet. ze zahranicnich treba the.little.learn.
dcera miluje modelinu (uplne nejvic nejlepsi je Formela) a lektvary - ruzne michani sody s octen a barvami, vyrobu tech hrabacich materialu - barveni ryze nebo cizrny, vyrobu snehu nebo domaciho pisku... a pak ke vsemu potrebuje zviratka a ruzny lzicky a naberacky... naopak vsemi oblibene vodni perly ji moc nezaujaly a jsem rada, protoze uhlidat mimino, aby to nesezralo by neslo.
Kammila Tady je pár tipů na profily:
matka.ucitelka (dává to hlavně do stories)
hrava_mama (různé aktivity, připravuje k tomu i něco na vytisknutí)
senzoricky_svet (co příspěvek, to aktivita, hodně nadupané)
danstribrny (sem tam něco mezi spíš vzdělávacím obsahem)
sikovne_miminko (propaguje hlavně svoje výrobky, ale má dost tipů na aktivity)
detsky_ergoterapeut (hodně různorodé aktivity)
kartonovamama (tvoření hlavně z kartonů)
pardon, neumím to zmenšit
Jinak už tu padlo dost tipů, na těch profilech je dobrý, že si to můžeš prohlédnout, co všechno se s tím dá dělat, obvykle to mají pěkně nafocené. Sousta těch věcí se dá dělat normálně s věcma, co najdeš doma v kuchyni, různé násypky, sítka, mističky, k tomu kilo rýže a je to ![]()
Myrtila MPLee dzizisketa moc děkuji! to je přesně co si představuji, jste zlaté
Mají vaše děti na zimu něco jiného než zimní goratex boty? Já mám pro holky klasika superfity, vždycky ještě měly ty demar zateplené holiny, ale muž mě odrazuje, že je to zbytečné, že když je teplo a hodně břečka, tak stačí holiny s teplou ponožkou, že ta vložka je až moc teplá do těch plusových teplot (on má ty demary taky:-D).
Karja kluci mají sněhule, což bych řekla, že je ekvivalent těch demar s vložkou, ale nosí je i na sáňky. Gumáky a teplá ponožka mi přijdou ok tak do +5 a to ne na delší dobu.
Karja moje ne, měly každá jedny superfity a šlus. Pak jsem zjistila, že někteří kamarádi potřebuji na víkend tolik náhradních bot, kolik mi nemáme ani ve skříni.
Ale měly k tomu dobré a funkční návleky a na hory nosíme teplouse na vysouseni lyzaku. Takže jim nic nenapadlo do bot zhora.
A nikdy se mi nestalo, že by nemohly ven kvůli mokrým botám a to jsme tou dobou na horách trávili tak 30 dní za zimu ( takže to nebylo jen na pražskou zimu).
Evaeva Hele dneska v listopadu, byla dcera od 9 na boso v holinách, do půl 1. Takže my jsme asi jinde. Ale radost z toho teda nemám. Nám se právě na sánky ty demary vůbec neosvědčily, ty superfity mi přijdou na tyhle zimní radovánky mnohem víc fajn.
continuity Ty jo díky za tip, ty teplouše koupim normálně na doma, ted nemáme žádný přímý zdroj tepla, to by nám kolikrát boty neuschnuly.
Karja no kluci mají ty bf, sice s membránou, ale vyloženě na radovánky na sněhu to není. Proto ty sněhule.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články