notna tomu rozumím, taky mi přijde, že bych tu případnou aplikaci asi taky těžko snášela... na ty spreje do nosu jsou holky zvyké úplně od malinka, takže to jde hladce, naštěstí
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva hele, jakmile se ti dostane potomek do virtuální hráčské komunity - a ta je mezinárodní, tak se začne učit sám a máš to. Vyzkoušeno na dětech. Certifikáty už si udělal sám a už nehraje, nebaví ho to, mise splněna... Jenom bych teda trvala na umístění správných přízvuků ve slovech (jako stress) a dlabala na přízvuk (jako akcent) - na to by byly ty kurzy (mimoškolní) dobré
Evaeva no tak to je fakt pozitivní vývoj! Ještě chvilku a máte krásnou klidnou noc. Já si to pamatuju, takové blaho ta první v klidu prospaná noc. I když už se mi stalo i to, že jsem se ráno probrala,malý na mě nalepený a přitom jsem vůbec netušila, že v noci přišel ![]()
A k tématu nos: u nás se používá sprej aquamare od Muller pharma. Momentalne dáváme ráno jako prevenci a jsem spokojena.
Malenge už teď hodnotím pozitivně, že si můžu dojít pro pyžamo, kdykoliv se mi zachce, a můžeme používat druhou koupelnu, i když děti spí
mladší k nám sám nepřijde, zatím spí v miminkovské postýlce, ze které nevyleze, a navíc to máme přes celý byt. Popravdě myslím, že na takový úkon vůbec mentálně nemá![]()
Evaevarozumím. Já si zase musela zvykat, že už můžu v ložnici normálně rozsvítit
a jít si třeba čist.
Pavlena senzitivni perioda na vyuku jazyku je cca do 13 let. Ale nejlepsi a nejprirozenejsi je to v tom predskolnim veku, to jde uplne samo.
Malenge zrovna světlo u nás problém není. Ale já v posteli akorát spím, v té pololežící poloze okamžitě usnu;)
Naši sú tiež už od piatka soplavi (pardon za výraz, u nás na to lepšie slovo nie je). Ale ja im dám večer pred spaním nasivin a spia jak dudci. ![]()
711990 a proto starsi pofici do aj skolky:D protoze je cela ja a co do ni nenamlatim ted, no skoda mluvit...
711990 No ale musíš tím jazykem být asi obklopená? Nějaký kroužek jednou týdně to podle mě moc nevytrhne.
Garfie no ja vlastne nevim, podle me to tomu diteti aspon neco da treba...ja mam zkusenost s timhle prirozenym ucenim jen v chorvatstinou a tam mi bohate stacily 2 mesice v lete a umim doted. Stejne tak umi bratrankova dcera cesky, ackoliv s ni mluvi jen v lete moje mama. Tak treba aspon ta hodina tydne, ale celej rok by mohla stacit? Ja na to nemam moc nazor vlastne zatim asi:)
711990 Hodina týdně je spíš nic než moc. Ale pokud ta hodina bude zábavná, fajn kroužek, ničemu to neuškodí.
711990 Já si pochopitelně nemyslím, že je špatný hodinu týdně nějaký kroužek, ale ani si zároveň nemyslím, že by to dítěti nějak extra dalo, pokud to omezíš na tu hodinu. Jak už jsem psala výš, prostě se za rok naučí to, co později za týden. Ale určitě je fajn se s tím jazykem nějak potkávat, to nerozporuju, jen že někdo může být překvapený, že to zase tak moc dítěti nedá. Pokud na to třeba někdo nemá peníze (protože občas ty lekce můžou být docela pálka), tak se tím nemusí trápit. Myslím, že ten tvůj chorvatský příklad je spíš právě to "obklopení", sice na kratší čas, ale úplné.
711990 my máme známé, kteří nějaký čas žili v Anglii, jejich dcera tam chodila do školky, mluvila anglicky. Dneska je jí asi 13 a angličtina je prý bída s nouzí. Jakmile ten jazyk přestaneš používat, jde to do háje.
Evaeva já to vidím u vlastních dětí. Loni byli celkem asi 2 měsíce v ČR, čeština se jim hodně zlepšila. Od srpna tam nebyli, mluví jen se mnou a s prarodiči přes videohovory (několikrát týdně) a sleduju, jak se zhoršili. Minulý týden chtěli na těstoviny Käse, když jsem trvala na tom, že nerozumím, tak začli vyžadovat cheese a když jsem pořád "nerozuměla", tak vzteklí dotlačili k lednicce židli a obsloužili se sami. Dřív jsem byla hodně důsledná, teď už na ně za přítomnosti cizích lidí mluvím i německy nebo anglicky, oni teda (naštěstí) odpovídají česky. Často ale použijou německé slovo v české větě (já jsem träumnul - zdálo se mi), spoustu slov, která jejich čeští vrstevníci ovládají, vůbec neznají.
Evaeva to je teda fakt divny, to bych necekala.
711990 já právě taky ne, čekala bych, že to bude mít někde v sobě. Že se sice bude učit jakoby od nuly, ale půjde jí to snadno. No tak prý ne.
Evaeva no ale vzdyt ze skolky sla hned do 1.tridy a tam uz anglictinu deti maj, ne...treba je to pripad extremniho netalentu?:D
Evaeva To je ale spíš výjimka, řekla bych. Většinou to pak znovunaskakuje snadno.
711990 hele já nevím, my se zas tolik nestýkáme. Podle mě se vrátili v jejích pěti, angličtinu mohla mít až od třetí třídy. Žádné anglicky mluvící příbuzné nemají. Je to škoda, asi to trochu podcenili, měli jí dát asi na nějaký kurz, aby si tu znalost udržovala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY