A je to bída s nouzí ve smyslu nedomluví se nebo má špatné známky? To může být rozdíl.
Vše o těhotenství a dětech
dynda no podle toho, co říkali, tak bych řekla, že se nedomluví. Ale mluvilo se o škole, tak nevím.
Evaeva Aha, tak 5 je dost málo. Pokud na to navázala až ve 3.třídě pouze školní angličtina.
Mela bych dotaz na obyvatelky Prahy a uzivatelky mhd. Chtela bych ted parkrat vyuzit mhd i s kocarkem, ale nevim jak to je s jizdnym. Snad se neplati, ale dite pochopitelne nema ani prukazku ani pas. Tak jestli si mam klasicke jizdne koupit sama a dite v kocaru nebude revizor resit? Prukazku zarizovat asi nebudu, jedna se o par jizd a nastupni stanici mame dost v prdelakove. Jinak ja mam na revizory opravdu kliku a kontroluji me snad pokazde. Dekuji
Jos Nemá dítě třeba občanku? Tou se taky šlo prokázat, abys mohla jet jako doprovod dítěte do tří let zdarma. Jinak bys pro sebe teoreticky měla mít lístek, když dítě nemá průkaz totožnosti na prokázání věku, ale mám zkušenost, že s kočárem mě nikdy žádný revizor o jízdní doklad nepožádal.
A podívej se, jestli náhodou ten průkaz pro dítě na vaší nástupní stanici nevydávají, je to fakt záležitost na pár minut.
Jos oficiálně máš mít pro dítě buď průkazku nebo občanku/pas. Ale musím říct, že mě s kočárkem nikdy nikdo nekontroloval. Když tak bych zkusila kartičku pojišťovny.
Sweet Potato já si říkám, že být ten návrat třeba v deseti, bylo by to jiné.
Evaevatyjo to jsem nevedela ze se jeste nekde muze zacinat az ve 3.tride
Tabea tak to máme stejně. A to doma mluvíme jen česky, takže děti mají jen dva jazyky. Ale ta čeština pokulhává. Cizi slova do věty v češtině, skladba věty prevzana z holandstiny. Ze by se naučily ř , to jsem úplně vzdala, ani r neumí české.
DruI Mam jen karticku pojistovny ev ofoceny rodny list. Zatim jsme nikam mimo cr necestovali, tak nema ani OP. Za nami uz je jen preskrtnuta cedule Prahy, mozna nekde v Letnanech vydavaji, nevim.
Jos Tady se můžeš podívat, kde průkazky dělají https://pid.cz/kontakty/prodejni-mista/?filter=prukazkypid
Na ten dětský stačí rodný list a fotka, udělají ho na počkání.
Jos tu kartičku vydávají snad ve všech okýnkach v metru, kde prodávají kupony. Potřebuješ s sebou jen fotku. Ani nemusi být pasova, já jsem vytiskla jen v Rossmannu jednu fotku a paní mi na místě vystrihla hlavu v potřebné velikosti :)
Edit: jinak teda pokud si ty koupíš jízdenku pro sebe, tak dítě řešit nemusíš, jede zadarmo automaticky a nemusí mít žádný průkaz
Jos já myslím, že stačí i kopie rodného listu, koukni na stránky dopravního podniku. Jde o prokázání věku dítěte. Jinak ten op má platnost pět let, zatímco průkazka jen rok.
Ach jo. Nemam ani fotku ani drogerii pobliz. Asi to proste risknu a kdyz po ceste potkam neco k vyfoceni, tak to do budoucna spacham. Dik
711990 U nás mají AJ až od třetí třídy, do té doby jen formou kroužku. Zas ředitel to umí docela dobře zdůvodnit (stručně - mají hodinu češtiny, ne gramatiky, ale čtení a porozumění textu, navíc).
žluťásek Aha. Tak to mi staci, to preziju
Bože přestane někdy to období kdy je všechno špatně, jakýkoliv můj požadavek je problém, pořád jen kvílení a řev? ![]()
Do toho krtkovi asi rostou zuby nebo co, protože je protivný, teplý a věčně na mě visící.
Dneska už jsem vypěnila tak, že jsem na ně ječela způsobem za který bych si ty děti odebrala ![]()
Takže ne, nevychova nefunguje, kdyby se někdo ptal.
Ono je docela fajn ten doklad pro dítě mít, protože s ním pak kdokoliv do těch 3 let cestuje zdarma jako doprovod. U nás jsme to ocenili, že syna mohla kdykoliv vzít babička a svézt se s ním tramvají jen tak a nemusela řešit lístek pro sebe. Ono nejde o ty peníze, ale shánění, když to neumí telefonem. Záleží, jak moc takové situace u vás nastanou.
Jos psala jsi o Letnanech, v OC Letnany je DM, Teta i fotolab.
brrr jako jo no, to dava smysl. Je to teda tezky rozhodovani, treti trida uz muze bejt pro spoustu odkladovejch deti pozde, ve smyslu toho idealniho nacasovani.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY