Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:02

Aranel jo a svacina se musela jist na tajnaka pod stolem, ale taky to slo:D no uz se tesim, az tam budu ted chodit psat diplomku

Online Aranel
6678 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:04

711990 Jo, já myslím, že on to ten personál vlastně od toho mírně vyvýšeného stolu viděl, ale... prostě někdy se ti chce jít někoho prudit kvůli müsli tyčince a někdy ne

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:06

Evaeva řekla bych, že dítě MP Meri je trochu jiný materiál, moje dcera se musela aktivně zahánět do postele mnohem dřív, než začla jevit známky únavy, jinak vzniklo "přetažené miminko" se strašným hysterákem a neuspatelné třeba další 2 hodiny, pak se z toho léčila i dva dny. A toto se nezměnilo až asi do 6 let. Teď jsem se zamyslela a uvědomila si situaci na dovolené, kdy jsem se na večerní šichtu vykašlala a dítko si samo ustlalo a usnulo a mě to hrozně udivilo, že super, že "období" je konečně pryč. Bylo to o prázdninách před 1.třídou... Na obhajobu: spala už od porodnice opravdu hodně, víc než říkají tabulky. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:09

Aranel presne:D jako vajickovej salat bych tam nevytahovala, ale nejaka tycka se dala v pohode:)

Offline Sweet Potato
40610 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:23

Ignis Potvrzuju, to léto jsme jezdili po řeckých ostrovech, bylo tam skvěle. Akorát byl nějaký velký zlý požár v podstatě v Athénách, ujeli jsme mu těsně. Jinak si z toho léta nepamatuju nic speciálního. 

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:33

Milujem teplo, aj keď sa potim a riešim suchajuce sa stehná, všetko lepšie než zima.

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:38

Já jsem teď tak vděčná, že se ochladilo, malej byl v noci klidný, jeho nadměrně dlouhý nohy nekopaly a já se po několika dnech trochu vyspala, krása

Offline 999
19882 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:40

Len Je to fakt nějaká vrozená dispozice.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:41

Zarinya no přesně, člověk se obleče, takže mu tedy není zima, ale není to ono, tomu pocitu mít na sobě jen lehké letní šaty se nic nevyrovná.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2021 12:43

MP Meri starší syn je poměrně samostatný. Ale stejně musíš hlídat, aby se v té vaně neutopil, pak mu pomoct ven, dát pyžamo, něco k jídlu,... Prostě dokud nespí, nedokážu mít pocit, že máme padla. Je to teda jen teoretická diskuze, protože on je v osm už úplně hotový.

Online Garfie
28612 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:48

Ignis To mi připomnělo, jak jsme byli uprostřed léta na homeexchange s Izraelci. Červenec v centru Jeruzaléma nekomentuju, kamarádka, co tam žije, mi řekla, že jsem blázen, že ona lítá na celé prázdniny do Čech...ale tak to jsme čekali a vyráželi jen ráno a večer. Ale chudáci Izraelci, ti se těšili, že se v malé středoevropské zemi trochu ochladí...a pak je tady chytla obrovská vlna veder, v noci se nedalo pomalu ani dýchat, natož spát. A na rozdíl od těch pouštních oblastí se tady neochladí ani v noci! Byli úplně vyřízení a pořád nás bombardovali zoufalými sms. Ale to už je delší dobu, synovi byl rok. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:48

Aranel Já pak už chodila do bufetu a na chodbu;-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2021 12:58

Ignis letní šaty nosím ráda, ale na to stačí 25 stupňů. Mě teda ani nepřijde, že je tu deset měsíců zima, opravdová zima je tak možná tři, taky máme jaro a podzim, což mi vyhovuje. 35 stupňů je pro mě stejný extrém jako mínus 15 a to taky nemáme dva měsíce v kuse.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. června 2021 12:58

Zarinya tu fakt nie je zima desať mesiacov v roku. A nie, nemáme to jednoduchšie. Lebo je rozdiel zimu neznášať  alebo v lete kolabovat. Ver mi, ja zimu tiež neznášam ale tento výpek pre mňa znamená komplet mokré telo a keď píšem komplet, tak myslím komplet, vrátane rozmazané ho make upu, mokrých vlasov, pocitu na omdlenie a nejeden krát som si musela sadnút, aby sa to nestalo. Ten stav, to je presne to, čo si predstavujem pod začínajúcim infarktom.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2021 12:59

Mrakoplas 35 stupňů je prostě pro střední Evropu extrém.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. června 2021 13:04

Evaeva U koupání už dlouho nedozoruju, večeři se obslouží sám z toho, co mu pripravim na stůl, pyzamo si taky sám vytáhne i navleče ...  Ne jasne, já to chápu, není to ten cistej volnej čas, kdy už mas padla, ale za mě je to mnohem lepší, než přemlouvat ho, ať už jde z vody, pak ho tahat od hraček, kde si tiše kutá nějaký koleje, rychle do nej cpát večeři a pak nervózně ležet vedle třičtvrtě hodiny se prevalujiciho dítěte, kterymu se nechce spát a navíc je mrzutý, že sem ho vyhnala od zábavy ... Ve výsledku takhle za ten večer stihnu víc relaxu a stejně mam pocit, ze jendou se to proste zlomí a děti tráví ten večer s rodiči vzhůru, tak to jen asi u nás nastalo dřív. Ale za mě je to taky trochu teoretická diskuze, protože v 8 nebyl syn vyrizenej nikdy

Pavlena Ze mám jinej model jsem pochopila už minule, ale vlastně až ta poslední diskuze mě nakopla zrušit ten poslední pokus o nejakej řád, na kterým jsem celkem nesmyslně lpěla, i když se do naší rodinný konstelace vůbec nehodil. Zpětně si říkám, že jsem byla fakt pitomá a měla jsem se odhodlat mnohem dřív 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2021 13:09

MP Meri já ho právě večer ani moc od ničeho netahám, určitě už si sám nehraje, akorát v té vaně, ale max 20 minut. My tam taky nesedíme, ale úplně z doslechu být nechci. On teda usně asi deset minut po dočtení pohádky, co po obědě nespí, ale hlavně od dvou let usíná sám, teď tam čekáme jen kvůli mladšímu. Ale hlavně je to můj pocit, nedokážu si to úplně užít, dokud nespí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. června 2021 13:14

MP Meri a ráno ti vstane v pohode? Ja som nad týmto čo píšeš už tiež uvažovala, lebo ma nebaví pri staršom aj hodinu ležať, len som potom nervozna a zlá. Lenže unho je problém, že do postele sa sám nevypyta nikdy, ani keď je smrteľne unavený. A najmä, keď večer zaspí neskoro, ráno tu máme strašnú scénu, lebo je nevyspaty a musí do škôlky. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. června 2021 13:18

Evaeva Tak 10 minut je skvělý skóre, to bych taky brala. Já se prave snažím už se naučit "si to užit" i když je vzhůru, protože prostě je to další obyvatel bytu a má právo na svoji zábavu a brzo nastane fáze, kdy proste večer bude vzhůru. 
Na denní aktivity jsem se to učila poslední rok a půl, tak teď jen musím ve svojí hlavne zapracovat na těch vyzenovanejch večerech. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. června 2021 13:22

Mrakoplas Ono to vlastně vzniklo jeden večer, kdy už jsem proste totálně zbytecne uhoněná a vynervovaná, že zase nemůže zabrat odešla z ložnice, že teda ať si dělá večer co chce a ze mu to třeba ráno dojde, až ho budu budit do školky ... no a ráno se nestalo vůbec nic. Ani další ráno a další ráno ... 

A fakt ten večer dostal úplně novej rozměr. Mám pocit, ze jsem tím regulérně získala dvě hodiny navíc a ušetřila si kýbl nervů.