Evaeva my byli i na pohotovosti, angína to nejspíš není. Ale zítra taky půjdeme k naší doktorce.
Vše o těhotenství a dětech
betsey nás limituje akorát schůdnost cest, jinak se mi to ani nezdá o moc horší. Nejlepší to samozřejmě bylo, když byl starší mimino v kočárku, pak už je to dost stejné, se mi zdá. Oni jsou od sebe jen dva roky, takže zas tak odlišné potřeby nemají.
INCOM1 no ty horečky u mimin nejsou žádná legrace, dobře si udělala. Ty ještě kojíš, ne? Já už ne, ale malý naštěstí pije dost.
Evaeva kojím, což je štěstí, protože dnes nechce pít a jíst nic jiného.
711990 jj, starší jí měl taky a přesně touhle dobou. Akorát on měl jen lehce zvýšenou teplotu a pak tu vyrážku. To by bylo nejlepší, nejspíš by to nikdo jiný nechytil a není to až tak těžká nemoc. Ale ta angína to taky být může, mamka říkala, že to na mě taky jinak nepoznala, akorát jsem mívala horečky.
Evaevatak mu osahej uzliny a mrkni do krku? To bys poznala, navic poznas, kdyby se mu hur polykalo
711990 mrkni do krku
ne, to fakt nejde. Mamka právě říkala, že já jedla normálně takhle malá. Já na to hodně trpěla, tak máme celkem zkušenosti. Uvidím, jaká bude dnešní noc, a zítra zavolám doktorce.
Evaeva kdyz kricej, jde to dobre
ale drzim palce, at je to co nejdriv pryc
711990 já to zkoušela, on se nenechá, akorát cení zuby:) A díky.
711990 já to zkoušela, on se nenechá, akorát cení zuby:) A díky.
A kam jste dnes vylezli vy? Fakt vyšlapal všechny schody nahoru a pak i dolů! 

Mrakoplas tak to je dobře, že oči má v pořádku
INCOM1 pediatři mají můj obdiv, absolutně nechápu, jak u těch malých dětí dokáží poznat, co jim je. Když nic nepoví a celé vyšetření prořvou.
dzizisketa hezké, taky mám takové průzkumníky. Kde to je?
Evaeva vždy nepoznají, nám jednou soupla antibiotika právě na šestou nemoc. Ona rvala pořád, ale prý se jí zdálo, že víc, když ji sáhla na uši. na ORL vůbec nic nenašli.
continuity jo, to je jasné. Dneska už snad všude dělají crp, když to není průkazné. Já před těmi třiceti lety dostala ATB na šestou nemoc, následná vyrážka byla vyhodnocena jako alergie na penicilin. Ta doktorka je prý tenkrát dávala prakticky od stolu na vše.
continuity jo, to je jasné. Dneska už snad všude dělají crp, když to není průkazné. Já před těmi třiceti lety dostala ATB na šestou nemoc, následná vyrážka byla vyhodnocena jako alergie na penicilin. Ta doktorka je prý tenkrát dávala prakticky od stolu na vše.
to je uplne typicke pozadi vetsiny ,,alergii" na penicilin v nasi generaci, kdy se ten pnc daval snad na vse. Jsem si cetla ve svoji detske zdravotni karte a ve veku cca 2-5 let jsem tam mela asi 8x napsano ze pharyngitis (angina) - terapie penicilin. Zajimave ze po prestehovani se a zmene pediatra jsem uz anginu nikdy nemela a dalsi antibiotika uzivala pak uz do dospelosti mozna jednou :)
a ne, nepozname vsechno, ale tak nejak clovek jde po tech nejvic pravdepodobnych vecech- koukne do pusy na dasne (herpeticky zanet dasni), do krku ( virovy ci bakterialni zanet hltanu), zkontroluje moc ( pyelonefritida), poslechne dychani ( zanet průdušek/plic), sahne na ucho ci koukne do zvukovodu ( zanet stredniho ucha), sleduje zda na tele neni nejaka vyrazka (spala nebo jine detske vyrazkove onemocneni). Vetsinou neco z toho tomu diteti je :) pri vysetreni se musi vyloucit znamky tezkeho onemocneni, (septickeho stavu, drazdeni mozkovyhc plen, pobrisnice, dehydratace, poruchy vedomi, krvacive projevy na kuzi, ztizene dychani atd...) jinak temer vzdy se jedna o virozu ktera se leci symptomaticky a do tri dnu horecka odezni, pri delsim trvani ci nereagovani na antipyretika je potreba patrat podrobneji. Ambulantni crp ci streptest jsou velci pomocnici ( jedna pani docentka z infekcniho odd. opakovane na prednaskach rikala ze ani ona s vice nez 30- letou praxi nekdy nevi zda je to co vidi na mandlich viroveho nebo bakterialniho puvodu a casto davala obrazky publiku k uhodnuti a výsledky hlasovani byly vtipne ruznorode... takze dost horovala za to aby si ambulantni pediatri tyhle testy poridili do ordinaci)
mnum stejně je to obdivuhodné, vždyť to dítě ti často dopřeje kouknout do krku tak na tři vteřiny a přitom nechceš nic zanedbat.
Já na ty angíny opravdu trpěla, akorát tahle první byla šestá nemoc. Nová doktorka pak ten penicilín zkusila a ejhle, žádná alergie se nekonala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY