Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:03

Evaeva Takhle to nevypadá, ale je to jinak chytrá holčička!  Minulý týden se teda zasekla v trojůhelníku - židle - konferenční stůl - parapet a neuměla se vymotat aniž by se praštila do hlavy nebo se někde zasekla rukou... Ale je skvělá. Začla si různě žvatlat a hýkat a je hrozně usměvavá a komunikativní.

A teď má teda taky výborný spací kreace:

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:04
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:07

MPLee 

Ale ona je hrozně šikovná na to, jak je mladá! To je pak těžký, když tělo může, ale hlava ho ještě neumí řídit. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:08
Online Tabea
8236 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:24

MPLee skvělý fotky

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:56

MPLee Já to neřešila nijak. V noci jsem spala u nej a ve dne jsem tam holt šla s prvním zvukem z chuvicky. Jo a asi dvakrát z postele teda spadnul, ze má na kraji zastavit pak pochopil rychle

Online letfenixa
10931 příspěvků moje polička 07. července 2021 01:14

MPLee

Syn je pohyblivý tak nejak ako u zlutasek, ale istý čas bolo okolo postele: čelo, stena, detská postieľka a ja

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 07. července 2021 07:38

MPLee  to je brouček! 
nam se dite rozpohybovalo taky pozde, posadila se/zacala lézt po čtyřech a postavila se až v 11 měsících, ve veku vaši holcicky se max otočila na bricho 

my máme postel taky vysokou, naštěstí už teda jak má trochu rozum, tak se boji a ucime tím zadkem napřed, ale boji se zatím i to. 

a to bouchani hlavou dela taky a podeziram ji, ze schválně, když varim nebo meju nadobi, doleze k lince, buch do hlavy a uaaaaaa, já jsem se praštila!!!!!

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 07. července 2021 09:13

Tabea já jsem do Mirakula určitě jezdila se skolkovyma dětma. Koukám, že se mnoho věcí změnilo, ale myslím, že takové průzkumnicke děti si to užijí i menší než šest.

Já jsem tam měla spíš problém, že vběhly do tunelu a vylezli úplně jinde. To se pak těžko ohlídá. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 07. července 2021 09:59

continuity třeba všechny ty lanové prolézačky a hrady a mosty, to pro Ríši vůbec nebylo, má nohu menší než ta oka v sítích, projela mu tam až po koleno a než se vyprostil, už po něm šlapali čtyřicetikiloví řízci. To, že východ je někde, kam nevidíš, a těch východů je hned několik a okolo tisíc lidí, to mně nepřipadá úsměvné, ale spíš na infarkt. Jsem možná úzkostlivá, ale do toho čtyřleté dítě nepustím. 

Třeba to hřiště Bororo v pražské zoo je pro tenhle věk mnohem lepší, a přitom je to taky pořádná výška.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:38

Pinot Noir my tam jezdili s kamarádkou se stejně starou holčičkou a o rok mladším klukem, dokonce ještě na MP někdo psal, že tam vozí skolkove děti na vylet. Spíš jsem chtěla, aby tady zazněl i jiný názor, jinak každý ať si to dělá, jak mu vyhovuje. 

My třeba deti v lezení kamkoliv od mala spíš podporujeme. Ale ty je taky v devíti letech asi nepotahnes na ferraty. Po všech těch lanových drahách lezli i když ještě neměli tu správnou výšku. Muž vždy překecal obsluhu, vytáhl náš

úvazek a prošel to s nima.

Jsem akorát uklízela fotky. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:40

continuity a já jsem řekla, že ho v lezení nepodporuju?

A "školkové" je teda docela široký pojem.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:45

Pinot Noir mne Bororo prijde hrozne nebezpecny od pohledu:D a to sem si myslela kdovijak nejsem otrla!

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:56

711990 A to se Ríšovi hrozně líbilo, vlastně návštěvu zoo strávil tam, muž dozoroval od kafe. Tam je fajn, že i když to má víc východů, je to oplocené, takže máš přehled. 

V Mirakulu je takových Bororo nejmíň deset a všechny jsou propojené dlouhými mosty, tam jak dítě jednou vleze, vůbec nevíš, kde skončí.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. července 2021 11:00

Pinot Noir uf, tak to asi jeste chvili vynechame:D 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 07. července 2021 11:02

Pinot Noir ja jsem se do této diskuze vůbec pouštět nechtela, proto jsem reagovala na Tabea a ne na tebe. 

Psala si od šesti let a já jsem si jistá, že tam mladší byla poprve mnohem dřív, protože starší tam byla v šesti naposled. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 07. července 2021 11:04

711990 pro prcky je ideální ten Krtkův svět. Loni jsme tam byli dvakrát a paráda. Ale pak jsem si o tom něco přečetla a s tím vznikem a kauzami okolo mám morální problém. A tudíž velké dilema

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 07. července 2021 11:05

Moje mamka vzala 4letyho synovce do Mirakula a taky rikaka, že z toho byla dost na nervy. On chtěl být hlavně v tom vodním světě, ale jak někam zalezl a nevěděla kudy vyleze, tak prej znovu leda až bude větší nebo ať si tam jede s tatínkem :)

Pinot Noir to hřiště u Rokytky s velkým hradem asi znáte? Syn se odvážil jen do prvního patra a i to mi stačilo :-)) 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. července 2021 11:05

Pinot Noirjako ja obecne moc nemusim tyhle mista s atrakcema, tak ted mam aspon vic nobl duvod, proc tam nejezdit:D 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 07. července 2021 11:08

711990 no já taky, bohužel Ríša je miluje, celý lockdown básní o atrakcích a "atrakcovém parku"

Tak občas musím udělat ústupek. 

Jsem zvědavá, jestli mi skočí na to, že návštěva ve vinařství je taky atrakce