711990 Aha, tak já to pochopila blbě. Myslela jsem, že se dává hned pevná strava a nekrmí se lžičkou. A že se to dává právě na břiše, aby se dítě neudusilo. To co píšeš mi přijde úplně normální postup. Taky jsem to tak dělala. Akorát jsem nečekala, až si řekne. To dokázala snad až jako předskolacka identifikovat pocit hladu.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir určite čím skôr! Držte sa
notna no já si prave ani nemyslim, ze by to mělo souvislost s tím, ze dite na zemi sežere kde co. Protože naše na brise nikdy nejedla jídlo, ale strcila do pusy fakt leccos, na co narazila.
já prave dostala od tchyně vynadano kvůli nakrajenymu hroznovymu vinu na zemi na prkynku (který nakonec vůbec nedala do pusy, jen ho rozmatlala po zemi), ať se nedivime, až nám bude jist z misky granule pro psy....no fakt si nemyslim, ze by na tom předkládání příboru u stolu (což delame) něco změnilo :-)
Pinot Noir Ach jo. Drzim palce. Potrefenáhusa Tak ja mu treba pribor ani nenabizim, to nema cenu zatim. A taky doufam, ze kdyz mu dam treba jahodu a on s ni korzuje po mistnosti a sni ji treba pod stolem, tak nebude v budoucnu stolovat jako dalsi pes
. Ja jsem hlavne rada, ze mu chutna. Vcetne veci jako varena brokolice, coz nejim ani ja. Pribor se casem nejak podda.
No, dcera když se začínala krmit, tak jedla krásně lžičkou, i ten bordel se dal snést. Ale teď, ve čtyřech letech, ji chytlo období, že by nejradši všechno jedla rukou. Což jsem teda včera u rizota jedeného po zrníčkách rýže už psychicky nevydržela (pak nemá mít to dítě záchvaty vzteku, když má za vzor cholerickou matku
)
Jos však jo. Naše zacala brát lžičku do ruky teď, ale nestrci ji do pusy sobě, ale nanda rucickou a chce krmit mě
notna kdo chce, praktikuje to od zacatku a hlavni zasada bezpecnosti je, aby dite sedelo samo. Kdyz nesedi, je to bricho lepsi. Ale nema to nic spolecnyho s tim, co pak kde sezerou. Tonda sice ji vidlickou, ale je hrozny prase a sezere a vypije vselicos:D
Karja hm, to je škoda, přitom by se tam dobrá babyfriendly restaurace určitě uživila. Z Prahy to není daleko, tak my tam zajedeme někdy na den nebo na víkend, třeba na podzim hotely nezavřou.
Tak vidim ze nejsme sami s nemoci na dovolene. U nas tedy (zatim) jen starsi dcera, zato vydatne- horecky, ryma jako prase, unava a ted jsem ji videla i nejake povlacky na mandlich... uz jsem zjistovala moznosti v okoli a zitra kdyz se to nezlepsi (coz neocekavam), budeme muset do nejblizsi nemocnice na detskou ambulanci at ji udelaji aspon crp.
Nase dovolena po 2 letech, kam se pul roku tesila na bazen... ale aspon jsme vsichni pospolu a mame z chaloupky krasny vyhled
Pinot Noir No teda, snad uz jste si to vybrali a zbytek dovolene bude ok. Minuly rok na dovolene mel synovec taky takovy flek, byli jsme v detske ambulanci v nejblizsi nemocnici. Napsali mu antibiotika, ktera zacal hned brat a na krev byl az u svoji detske lekarky, kdyz jsme se vratili domu.
Evaeva Ja myslím, že to přinejhorším půjde i na otocku, je to kousek;-)
Jos já musela mladšímu dávat lžičku skoro od začátku, jinak nejedl. Bylo fakt super ho krmit, hlídat, aby tou svou lžičkou nerozstřikoval to pyré všude kolem a ještě uhýbat před šermující druhou rukou. Z toho období máme pěkně vyzdobenou zeď, nejsem chobotnice
Je ale pravda, že teď se v podstatě nají sám, což starší odmítal ještě ve dvou letech.
Karja jojo, je to blízko.
Jos na toho psa bacha, dcera se mne jednu dobu snažila ukecat, ať jí jídlo dávám do kočičí misky na zem a že bude "papat jako kocourek" ![]()
No ale u nás se jí trapně u stolu, no.
711990 Potrefenáhusa Díky za vysvětlení.
DruI u me dnes rano zmena z matky v tyranosaura po vzbuzeni starsi nastala po 50 vterinach. Jsem za sebou praskla dverma a sla si venku kopnout do stodoly. To se proste neda, ja si fakt zajdu nekam pro prasky uz asi. Nebo ta trezalka?
rasaNori co provedly?:D
711990 starsi se uz dlouho rano budi s mrcenim, a i kdyz si vecer reknu ze na ni kvuli tomu nebudu protivna, tak to fakt nejde. A vsechno,ale opravdu vse je problem. Jit dolu jen s mladsi? Jekot. Zaroven se nechce hnout z pokoje a vyzaduje asistenci treba na slezeni z postele
ja rano taky nebyvam zrovna ready, kor ted po ockovani, a tak jsem uz vyletela jak raketa. Zajimave je, ze kdyz ji zpucuju, tak mam najednou doma hodne a spolupracujici dite...
rasaNori no a nejsi fakt podrazdena a unavena ty? Ja kdyz se spatne vyspim, taky me snadno vytoci jakakoliv drobnost...mozna bych preci jen na tvym miste pouvazovala o nejaky terapii:)
711990 ja to znám, to je spíš frustrace. Ono to není na terapii, většinou totiz pomůže, když si jedna vorazi.
rasaNori já jsem od vzteky breciciho ditete normálně odcházela. Nejsi povinná vydržet všechno. A ten efekt, že jsem ji vynadala a najednou všechno šlo bez řečí a řevu znám taky. Ať ti to vydrží ce nejdéle - u nás někdy i celý den. Na mladsi to tak dobře nefungovalo, ta chytla hysak, takže jsme kolem ní našlapovali po špičkách - ideál respektující vychovy.
Efekt po několika letech je tento:
Ze starší vyrostl flegmatik, kterého rozhodí jen máloco, ani prijimacky je. Zato mladší je pořád hotová z každého testu ve škole. Podobných příkladů tady vysypu 20.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY