Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
9025 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:41

Evaeva

Pak nechápu, kde máš problém. Že se nedá něco splnit vždycky je přece normální, stejně jako je normální být kvůli tomu smutný nebo naštvaný, ať už matka nebo dítě. Myslela jsem, že tě děsí každé vybočení ze zajetého rytmu. Navíc i ty starší děti mají období jakýchsi regresí, když procházejí nějakým novým náročným obdobím třeba. U nás se třeba teď přestal používat příbor, a to už se i snažil krájet, a jí buď rukama nebo rovnou pusou z talíře jak pes. Už usínal sám ve své posteli, ale teď zase večer usíná u mě ve velké. Takových věcí je sto za den, navíc teď prochází tím slavným obdobím vzdoru, ale mně se nějak nechce dělat si z takových blbin větší problémy, když je to jen období. Jasně, mám jen jedno malé dítě, ale není to žádný nesmělý tichošlápek.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:42

Sairon jo tak dcera má i ve školce kamarádku, která ji obléká ale tuhle mi říkala hustou věc: prý šla na záchod s touhle kamarádkou, a vběhla tam jiná holčička (nejméně o rok mladší) a začala dceru bít! Ta kamarádka prý agresorku odtáhla a řekla to paní učitelce. Tak jsem si říkala, bitka na záchodě, to začíná brzy...

Ta holčička má nějaký problém, bije jiné děti a trhá jim vlasy, o den později jsem slyšela, že rodiče kvůli tomu mají schůzku s ředitelkou a učitelkou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 13:52

dzizisketa já nemám problém, ani nevím, jak vznikl ten dojemTeda jako ne že by nebylo, co vylepšovat, jako všude. Já trvám fakt na pár věcech, aby sám jedl, oblékal si to, co umí a večer pomáhal s úklidem, to je asi v podstatě vše. To mluvím o tom skoro čtyřletém. Právě si myslím, že spousta scén ani nezačne, protože se u mě nedočkají odezvy.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:54

Tak moje malé miminko se dnes, týden před 6 měsíci, ráno posadilo a teď postavilo

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. července 2021 14:08

MPLee Pani, to je rychlik! No preju pevne nervy. Syn ted v 10m zacal chodit. Jeste vic leze, ale deset a vic kroku da. Ale vypada jak opily korab

Offline notna
9525 příspěvků moje polička 14. července 2021 14:58
Reakce na Pinot Noir:

Tak ty fleky jsou dnes už téměř neviditelné. Podle naší MUDr. by skvrny od boreliózy nebyly viditelné jen jeden den. Mám synka pozorovat, případně vyhledat lékaře tady, aby to posoudil, ale dnes už téměř není co posuzovat.

​To je super. Tak už jen poklidnou dovolenou.

Offline notna
9525 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:05

MPLee To je šikulka! Ještě může v tom stojí obcházet nábytek. Dcera to zvládla vše v jednom dni. V sedmi měsících si sedla, stoupla a dokud se měla čeho držet, šla. A ke všemu se jí to podařilo na lakovaných parketách jen v ponozkach. Ale samostatně bez přidržování se odvážila vykročit až za dalsich 6 měsíců. Mělo to výhodu, že pak vůbec nepadala. Asi měla dostatečně natrenovano :-)

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:11

MPLee náš spratelenej stejně starej chlapeček se taky postavil chvilku po půl roce, ale taky ještě nechodi, je jim cerstve rok, oproti našemu diteti, který si sedlo, stouplo a začalo lézt až v 11 měsících, je celej takovej hodně zpevnenej a svalnatej - četla jsem někde, ze by měli optimálně prolezt cca 5 měsíců a ze to tak cca od toho prvního postavení trva 

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:12

dzizisketa souhlasím s tebou, ale vim prd, mám jen jedno

Offline continuity
43548 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:23

Potrefenáhusa tak ono totiž začne být problém se dvěma. U toho jednoho si vždy muzes říct, o nic nejde, přizpůsobím se mu. Jenže ty dvě mají vlastnost, že každé potřebuje něco jiného a to obvykle tak 18 a víc hodin denně. Takže už najednou nelze vyhovět oboum a to nemluvím o matce. 

A když je potřeba občas něco stihnout a to po čtyřech letech doma už většinou potřebuješ, tak se nedaji brát ohledy na všechny možné nálady a rozmary. To není, že by člověk neměl ty děti rád, prostě to už není fyzicky možné, takže těch konfliktu je nutně víc.

Ale jak píšu, mnohem míň v pohodě je to dítě, kolem kterého jsme první roky našlapovali po špičkách, furt kolem něj někdo byl, kdo ho nějak bavil. Takže ten vliv je hodně otazny. 

Online žluťásek
8878 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:25

dzizisketa já s tebou dneska taky souhlasím, se vším a do posledního puntíku. Mám jen jedno, ale už větší. Tak třeba přihodím aspoň pár gramů na váhy

A netvrdím, že mám na to vždycky náladu a že mě to někdy neštve. Ale nebudu se za to na něj zlobit, chápu, že prostě nemá náladu nebo to v tu chvíli vidí jako nepřekonatelnej problém.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:29

žluťásek ja si myslim, ze je normalni, ze te dite vytoci. Stava se mi to casteji, nez bych si prala. Ale pokud neadekvatne reaguju uz pri probuzeni, vidim problem v sobe a ve svym zvladani vzteku, ne v diteti, ktery se spatne vyspalo. A to mluvim ted o sobe, zacalo se mi to stavat az moc casto a musim na tom jeste zapracovat.

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:31

Potrefenáhusa jenomže se dvěma je prostě nutné, aby si to starší uvědomilo, že už není jenom ono středem pozornosti a všeho dění a veškeré péče. Což, co si budeme nalhávat, jedináček prostě je. A to bez ohledu na jeho věk. žluťásek 

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:38

Pinot Noir continuity já to ale nepotrebuju vysvětlit, chápu to moc dobře, ale ve shodě s 711990 a hlavně v kontextu toho, co tady řasa dlouhodobě píše, si myslim, ze by bylo fajn nějak na těch vlastních emocich zapracovat a vzít v potaz, ze i ta starší je porad ještě fakt mrňavej človíček

Offline continuity
43548 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:45

Potrefenáhusa

ja by se těchto psychologickych soudu přes internet fakt varovala. Pokud rasaNori zvládne odejít a nakopnout radši stodolu, myslim, že má svůj vztek docela pod kontrolou a spíš by ji pomohlo děti na týden někam udat a odpočinout si. 

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:53

Tak jsem po skoro měsíci konečně schopná zase psát na počítači a tímto vám představuju nového parfumaniaka Vikiho ;-) Viníček je skvělý starší brácha a opravdový nanny dog ;-)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:54

JanieB jezis ten je nadhernej

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:58

JanieB moc gratuluju!

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 14. července 2021 15:59

JanieB miminko  vinicek vypadá starostlive

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. července 2021 16:00

JanieB jeej, ten je nádherný. Gratulujem