Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 14. července 2021 11:54

711990 oni to v tomhle věku strašně zkouší, kolik jako vydržíš. Tohle znám, sekne se a skučí kvůli nesmyslu, to opuštění postele "maaaamiiiii, pomoz mi z posteeeeleee" je úplně typické. Dvacetkrát to vydržíš a po jednadvacáté se ti zrovna někdo zvoní u dveří, mladší se bouchl do hlavy, tobě se chce čůrat a prostě to bouchne. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 14. července 2021 11:57

rasaNori Já jenom upozorňuju, že třezalka neblaze ovlivňuje působení antikoncepce, tak aby to nebylo ještě horší ;o)

711990 No u mě je to podráždění vyloženě únavou. On je sice malej spavej a v noci se budí většinou jenom dvakrát, ale jinak se na mě děti spikly, přes den nikdy neusnou obě najednou, vždycky alespoň jedno usne až v deset večer a ráno mě dcera chodí budit v šest s veselým pokřikem: "Vstávej ospalče!"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 11:58

Pinot Noir já se naopak takovéhle vymýšlení snažím zarazit v zárodku. Proč to najednou nejde, když před tím to šlo. Takže to v klidu (víceméně) vysvětlím a odcházím. Nebo najdeme nějaký kompromis a na tom pak trvám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 12:01

DruI to je naprd, když nespí najednou. U nás vždycky aspoň chvilku spali oba, ale oni spali dost, tak nebyl problém to zkoordinovat. I když to byla třeba jen půlhodina, bylo to sakra znát. 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:05

DruI uz jen ten pokřik by mě stačil k proměnu v tyrannosaura. 

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:07

Evaeva no však jo, já nemyslím mu otročit a přistoupit na každou blbost, ale že dvacetkrát to vyřešíš v klidu, ale pak jednou ne. To není na terapii podle mě, ale normální u každého, kdo není svatý.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:11

continuity Já teda takhle po ránu nemám energii ani na toho tyranosaura. A ona u toho vždycky září jako sluníčko. Ona se teda, když o tom přemýšlím, nejlíbezněji usmívá vždycky, když provádí nějaký potenciální tyranosauří spouštěč :o)

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:24

711990 hele vcera vecer u uspavani si starsi rekla, ze chce malou v posteli, ja jsem vedela ze to je blbost, ale tak dlouho mrcela, ze teda ok. No a po 5 minutach starsi prohlasila, ze ji mladsi rusi, a at si ji vezmu do jeji postele. Takze mala hysterak, z toho zacala natahovat i starsi, coz v 9 vecer fakt chces. Po 10 minutach boje s miminem, coz teda nechapu kde 11 kilove dite bere takovou silu, marneho uklidnovani dvou brecicich deti, jsem se sebrala a sla se vydychat do loznice. Jenze starsi spustila jekot jak kdybych ji rvala nohu. Jako mam dost. A pritom pres den jsou zlate, zacina s nema byt domluva, v nedeli jsem s nema absolvovala 5 hodinou cestu autem sama, taky uplne v klidu. A jak pise Pinot, 20x to ukecas, hysterak rozmluvis, odvedes pozornost, a po 21 ne. A antikoncepci neberu, takze trezalku sem:D

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:26

Evaeva a dite tve vysvetleni v klidu pobere a zacne fungovat? Jestli jo, tak chapu ze ti to funguje. U nas pokus o klidne vysvetleni funguje stylem ze starsi se hodi do hysterickeho oblouku a stejne se celkem niceho nedoberem.

Offline dzizisketa
9025 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:30

Evaeva

AAle ty děcka jsou malé a mají taky nárok na to nějaké situace zvládat hůř, ať pravidelně nebo jen občas, když jsou unavené, není jim dobře a tak. Tohle trvání na něčem, "co vždy jde a proč teď najednou ne", mi přijde často tvrdý, že po těch dětech chceme něco, čeho sami nejsme schopni. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:32

rasaNori No to je ta frustrace, já už jsem taky přemýšlela o psychoterapeutovi, ale já jsem fakt mentálně zdravá, takže jedinej přínos by bylo, že bych si od nich na chvili odpočinula. Na netu radili dávat si hodně magnézia, ale hodně, fakt pořádně nadavkovat ty tabletky. Rozpustný prej nefunguje. Ono je taky naprd, že teď to nervy drasajici období je krat2. Starší už se teda odvztekava, ale občas chytne nějakej ještě pozůstalej projev manyrysmu, a do toho malamala to je vztekloun největší, ta má denně několik revu vztekani. Ale ono asi zvlášť u těch menších nic nezabere, než se obalit nějakou zvláštní aurou trpělivost.

Plus další radu na vztek vlastní jsem našla, že vztek a rozladenost má určitý fyzicky projevy, jakože máš zatnuty zuby a seš taková nasupena, nahrbená, tak máš ty fyzicky projevy hned změnit, jakože i když bys to doma zapálila, tak máš povolit a uvolnit svaly, pousmát se a tak, fakt to funguje....

A to si myslím, že vy ještě máte doma jakžtakž disciplínu, nám to tady litá hlava nehlava všechno, protože já taková jsem:-D 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:35

#rasaNori Jo to uspávání, no tak to je přesný, přesný. Ale u toho si vždycky řeknu, že jednou usnou a dám si nějakej časovej bod ke kterýmu se dost upínám, jakože pak budu mít klid:-D

Jo a to klidný probrání, tak to u nás funguje až zpětně. A to dcera všemu rozumí a to je hned ,,ano,omlouvám se mami, bylo to nedorozumění....... Takže má ten hysak, kterej nějak úspěšně,neúspěšně řeším a pak to jako v klidném stavu chápe. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:38

Karja ony nastesti chodi obe do skolky:D mala zacina byt slusne vyzivna, kdyz ji neco zakazu nebo seberu, tak po me vriska, rozmachuje se, hazi vecma...Ty jo ale ted je mela tchyne na noc, a pry ze bychom meli zapracovat na vyjadrovani starsi. Jsem to nejak presla, prece jen Ostrava, kamaradi taky nejsou zrovna slusnaci, me taky ve vzteku obcas neco uleti. Ale o vikendu ze starsi vypadla p..a, tak jsem ji ulovila a kdepak ze to vzala. Tak to pry rika Adelka (jeji kamaradka ve skolce) a hodne se tomu smeje. Tak jsem s ni probrala vhodnost vyjadrovani a snad to pobrala. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:41

Karja jo vcera me je predali ve skolce, mala spala do 3 odpoledne, normalne v hernicce, deti tam po ni ruzne lezly a pry s ni nic nehnulo. Proto sly do postele az v tech 9. Normalne je zenu uz o pul 8...

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:41

rasaNori A jo, ony chodej do školky:-D. Velkoumalou zatím tato slova vubec nezajímají. Ona mluví líp než já:-D Říká třeba ,,květina,, a tak:-D. To jsem snad v životě neřekla. Má to z televize:-D 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:43

Karja vcera me zlila hadici se studenou vodou a kdyz jsem vyjekla, tak pry nemusim kricet, ze je to jenom osvezujici

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:45

rasaNori to je jak kdybys popisovala naše ráno. Sama nic neudělá, já to podle ní dělám špatně , takže následuje scéna že jsem nakřivo oblékla ponožku (nehledě na to že se mi fakt nechce oblékat tříleté dítě, které se umí komplet převléci už víc jak rok), odejít dolů taky nemůžu Chvilku mi fungovala jedna taktika z nevýchovy "co by ti pomohlo aby ses sama převlékla" vetšinou bylo odpovědí, že jí pomůže medvěd, takže to oblékání trvalo asi hodinu protože s tím plyšákem v rukách se fakt blbě obléká, ale aspoň to udělala sama a já mohla v mezičase obstarat sebe i krtka. Pak přestalo fungovat i to a od té doby je to občas o nervy.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:48

Karja moje dcera říká "mléko", vůbec nevím, kde to sebrala. Doma jistě ne. 

Tuhle řekla "pudel" a čekala, co my na to, a my nic, tak nám sdělila, že to říká chlapeček ve školce, ale tím to haslo.

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:49

Sairon ty bydlis u nas? Doma sedi na stolicce v chodbe, culi se na sebe do zrcadla, jednu sandalu nekde zakoplou, jednu pravou na leve a mami pomoc. Zajimave je, ze kdyz v obuvi uvidela sandalky s maslickama, tak ji jeji zout a ty druhe nazout a zapnout trvalo presne 15 vterin

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:50

Mohučanka hele a umi R? Ona je starsi nez Bara, vid?