Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:50

Sairon buď v klidu, my dodneška oblékáme čtyřleté dítě, protože nahatý do školky jít nemůže ovšem když je třeba, klidně si sama oblékne věci jako rolák nebo šaty s dlouhým rukávem...

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:50

Sairon Včera mi velkamala po dlooouuuhe době udělala scénu ve městě, a jako bylo to překvapující, jsem to ustala úplně zenove. Do toho začala scenovat malamala, takže chvíli mi problesklo hlavou, jak se s nima odtamtud dostanu pryč, obe dvě vriskajici v podpazdi a kočárek vezme náhodný kolemjdouci?? Nicméně ustala jsem to, vyvztekala se, důvod vzteku byl, že nemůže mít velký vozík, jen maly, pochopila to, a šla si pak pro ten malej a nějaký blby důchodci to okomentovali ,,no vidíš tak si prosadila svoje,, (mysleli, že chci jít do obchodu a já ne). Ty mě tak nasrali:-D. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:52

Karja zasada č. 1. Na okoli se vykasli!!!

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:55

rasaNori Jo, to já to taky neřeším pri těch scénách, ale teď jsem měla ze sebe takovou radost a oni mi to úplně zkazili

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:55

Tak ty fleky jsou dnes už téměř neviditelné. Podle naší MUDr. by skvrny od boreliózy nebyly viditelné jen jeden den. Mám synka pozorovat, případně vyhledat lékaře tady, aby to posoudil, ale dnes už téměř není co posuzovat.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:55

rasaNori neumí, ale na to má čas. Starší asi bude, v dubnu jí byly 4. Začala mluvit hrozně pozdě, zato teď pusu nezavře a umí všechna písmenka kromě R a Ř. 

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:59

dzizisketa myslím, že Evaeva to myslela jinak - jakože ty nemáš dělat činnost, kterou pak nechceš opakovat vždycky. Takže nepřistoupit na to, že budeš čtyřletému vstávat z postele, protože jak pak vysvětlíš, že už tě to obtěžuje, že na to nemáš čas...

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:03

Mohučanka rasaNori mě pomohlo se samostatným oblékáním zavedení pravidla "kdo obléká, ten vybírá oblečení " ,nefunguje to vždy ale dost často trvá na nějakým konkrétním oblečení, tak se radši oblece sama. Teda funguje to jindy než ráno 

Jinak ve školce kromě sebe obléká ještě další 2 děti

Offline dzizisketa
9025 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:06

Pinot Noir

Jasně, ale copak ty jsi třeba nikdy nepřišla hotová z práce, nesvalila se rovnou na gauč a nepožádala muže, ať ti uvaří kafe, i když si ho samozřejmě umíš uvařit sama a většinou to tak i děláš? I ty malé děcka mají na takové vrtochy nárok a nemyslím si, že pro jednou by se svět Zbořil, když jim člověk vyjde vstříc. 

Offline dzizisketa
9025 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:08

rasaNori

Ježíši já teď budu znít jako dokonalá matka kráva, co hovno ví o vaší rodinné situaci a cituje moudra z příruček, ale mám opakovaně silný pocit, že holky jen dělají to, co znají a vidí od tebe. 

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:09

dzizisketa jasně, jednou mu pomůžu, ale když s tím přijde druhý den ráno zas a skučí, že mu máš jít pomocí, tak je podle mě ten správný čas tomu učinit přítrž. Protože pak už z toho bude zvyk.

Offline dzizisketa
9025 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:13

Pinot Noir

Nebo nestane. V těch dětech se taky odehrává plno věcí, se kterými si neumějí poradit a často je ventilují právě takovými způsoby. Což mě přivádí k myšlence, kterou ale nijak neimplikuji na tvou ani Evinu situaci, že se u dětí zbytečně zaměřujeme na to, aby něco nedělaly, než na to, abychom jim ukazovali, jak se věci dělají. A tím nemyslím oblékání, ale komunikaci, respekt, jednání s ostatními lidmi. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:16

Pinot Noir ja prave uznavam, za ma taky narok, takze nekdy oblecu, pomuzu, vynesu z postele, ale kdyz si to zacne jecenim vynucovat, tak konecna.

dzizisketa kdyby to tak bylo, tak aspon vim, s cim pracovat. Bohuzel neni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 13:17

rasaNori tak samozřejmě, že se taky rozčiluje. Ale já vím, že ten důvod chápe, akorát se mu to nelíbí. Mluvím o starším.dzizisketa dobře, ale já třeba taky něco potřebuju. Když se mi chce čůrat nebo přivezli balík nebo někde řve mladší, tak holt nejdřív naplním tyhle potřeby a až pak se vrátím ke staršímu, který najednou nechce sám vylézt z postele. Obvykle to teda ani není potřeba, tu činnost obvykle dávno vykonal.

Mladší teď zlobí s usínáním, co jsme se vrátili z chalupy. Když mě večer začal tahat za vlasy, řekla jsem, ať teda spí sám a šla pryč. Spustil strašný ryk a následně mi starší řekl "Já myslím, že má praví být naštvaný"

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:17

dzizisketa no, trochu v tom slyším člověka, který má zatím jen jedno maličké dítě.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:24

DruI Evaeva mě přišlo teda lepší, když spali na střídačku. Jednak jsem měla čas se každému aspoň chvilku věnovat a zároveň jsem zvládla s jedním bdělým dítětem aspoň uvařit, základní úklid a podobně. Jako jo, neměla jsem ani 5min pro sebe, ale ten den plynul lépe. Když jsou oba vzhůru tak jakákoliv práce je na 3x tak dlouho, pořád je jen kontroluji a řeším konflikty a ani si nemůžu se žádným z nich hrát, protože ted druhý se do toho vždycky nacpe a celý to pokazí.

Krtek si teď posouvá ten jeden denní spánek už na později, takže mám teď za sebou jedno jeho neúspěšné upávání před oběděm, kdy příšerka dole kvílela že už má hlad. Pak jsem nás šla teda obě nakrmit zatímco malý mi visel u nohy a řval, pak další uspávání obou v různých pokojích, kdy už jsem teda řvala na oba já. A teď mám teda "pro sebe" asi 40min než budu muset jít vzbudit starší , v rámci kterých ale potřebuji dohnat všechno co jsem za dopo nestihla. A to jsme poprvé po skoro 2 týdnech sami doma my tři bez muže a celý dopo jsem si pochvalovala, jak to jde a jak je to tu bez něj opravdu víc v klidu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 13:29

dzizisketa to mi nepřijde, já právě vím, že se učí nápodobou. Moje máma ho třeba nutí prosit, když chce třeba donést pití, já ne, pamatuju si, že mě to jako malou tak štvalo, že jsem to nedělala naschvál. Já si myslím, že poznám, že je unavený/naštvaný, a pak klidně povolím, a kdy jen vymýšlí. V první situaci ho nakrmím, převléknu, ale řeknu mu, že je to výjimečně, proto vidím, že je unavený nebo něco. Když vyžaduje pomoct s něčím, co já vůbec nepotřebuju, co dělá bez problémů a podobně, tak může počkat. Mimochodem moje okolí mě vnímá spíš jako měkkou matku:)

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:33

dzizisketa Podle mě to nemůžeš zcela pochopit a být na straně rasaNori tak se mě to dotkne. Ona je ale v pohodě, takže komunikaci a jednání s lidmi má asi v cajku;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 13:36

Sairon já si nedávala moc vysoké cíle na ten denve dvou letech staršího jsem potřebovala, aby aspoň chvíli spali oba, abych měla tu chvíli pro sebe (kdy jsem žádné resty nedoháňela) Za začátku spal mladší 3x dvě hodiny, starší 1x 2h, takže jsem měla čas na každého zvlášť i na sebe.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 13:40

Pinot Noir já právě vím, že zvyk je z toho raz dva. Takže když nevidím žádný důvod, proč by to mohl požadovat a je to něco, co by mě v budoucnu vadilo dělat, tak to nedělám. A jak si psala, samozřejmě taky někdy vybouchnou, ale pak se ta situace už nikdy snadno nevyřeší. Mnohem lepší je, když zůstanu v klidu.