Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. července 2021 22:38

Pinot Noir no presne na vás tu všetky s chorými deťmi som myslela! :/ 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 19. července 2021 22:38

katkas tak tento článok si vytlacim! Ďakujem!

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 19. července 2021 22:39

Mrakoplas aha. Tak skús podľa toho článku.

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 19. července 2021 22:41

katkas ten článek je výborný

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 19. července 2021 22:54

Ještě k tomu Rakousku. Maminčin známý z Rakouska byl před pár lety navšívit v Brně své bývalé spolupracovníky. Postihl ho tam poměrně rozsáhlý infarkt. Dostal se velmi rychle do kardiocentra u sv. Anny. Když pak doma ukazoval zprávu svému lékaři, tak ten mu rovnou řekl, že měl velký štěstí, že se mu to stalo zrovna v tom Brně a ne doma.

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 19. července 2021 23:02

No a taky tam maji uplne jina doporuceni pro kojici matky. Na oddeleni sestinedeli pacientky (v tech vedrech) fasovaly vyhradne perlivou vodu. Na snidani cerna kava, mleko, cerstva bulka, pomeranc, jahody, kynute buchty... vecere taky vzdycky cerstve pecivo, hrozne casto takova jidla, ktere v CR plati jako no go pri kojeni... a taky v brozurce o kojeni, co jsem vyfasla pri odchodu, byla uplne jina vyzivova doporuceni, nez se traduji v CR.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 19. července 2021 23:03

Mrakoplas Držím palce hlavně tobě ať si odpočineš. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. července 2021 23:08

JanieB ujišťuju tě, že i v ČR v porodnici dostaneš jídla, která se při kojení nedoporučujíkávu jsme teda nedostaly, ale jinak čerstvé pečivo bylo minimálně k snídani, často byla i studená večeře (zase pečivo), v neděli k snídani kynutá vánočka, mandarinky,... 

Edit: kojící ženy a ženy po porodu totiž nedostávají žádnou speciální dietu, dostávají stejná jídla jako ostatní pacienti bez omezení

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 19. července 2021 23:10

letfenixa continuity Ráda sdílím, už mi párkrát zachránil nervy

Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 19. července 2021 23:18

JanieB tak doporucena strava pri kojeni a strava v porodnici jsou dve odlisne veci mala se sekci narodila v pul jedne odpoledne, prvni jidlo jsem dostala vecer na jipu, pribinak a loupak, super jidlo, kdyz se po spinalu nesmis hnout. Doted si pamatuju, ze jsem si rikala, ze kdyby mi v leze ten loupak zaskocil, tak se radeji udusim, nez s tim rozrezanym brichem kaslat. Rano pak cerstvy rohlik s maslem a marmeladou a bile kafe. Obed uz na oddeleni, rizoto plne hrasku a kukurice. A musela jsem na nej do jidelny, zadne jste 24 hodin po sekci, prineseme jidlo na pokoj

Od ctvrteho dne jsem byla jako pacient propustena a nastoupila jako doprovod ditete na neonatologii a chodila si pro jidlo pres cely motol do zamestnanecke jidelny. A cestou si v tamni samosce kupovala jogurty, navstevy byly za prvniho lockdownu zakazane, takze zadny prisun z domova.

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 19. července 2021 23:25

Zuzuli tak brzo jídlo? Měla jsem dvě sekce, obě brzo ráno a první jídlo bylo až následující den v poledne vývar, čistý. Tj. po více než 24 hodinách. Bylo ho málo, porodní asistentka mi doporučila dovézt si vlastní a byla to skvělá ráda, silný domácí hovězí vývar mě fakt postavil na nohy. Jinak si na jídlo nestěžuju, měla jsem hlad a snědla všechno.

Synovi vadila bílkovina kravského mléka a vejce, trvalo mi několik týdnů na to přijít, takové ty luštěniny, čerstvé pečivo, to vůbec. Že vadí bublinkové nápoje je pověra.

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 19. července 2021 23:32

Zuzuli moje se narodila ve 4 odpoledne, první jídlo jsem dostala až druhej den někdy po obede - krupicovou kaši, který bych se normalne vyhla velkým obloukem a s jakou chuti jsem ji sezrala, naposled jsem jedla den predtim rano...

a priznam se, ze já na žádný no go jídla během kojení nevěřím, s vyjimkou kofeinu, kterej jsem po nekolika vyzivnych zkušenostech s nespicim ditetem už nechtěla dal riskovat 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 19. července 2021 23:34

Zuzuli je, to už jsem úplně zapomněla. V motole ty mraky pečiva a malejch máslíček, muž si je nosil do práce na svačiny. Nebylo vůbec v mých silách sníst ani polovinu

Ale moc bych chtěla to jejich místní bílý kafe. To bylo tak skvělý! Žádná melta, caro ani nic jinyho mi tolik nechutnalo jak tam

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 19. července 2021 23:38

žluťásek Zuzuli koukám na tu fotku a přemýšlím, jestli jste ráno nafasovaly svaciny na celej den nebo jak to bylo.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 19. července 2021 23:40

Potrefenáhusa taky bych neverila, kdyby se dite nesvijelo s bolavym briskem po kvetaku, ktery jsem mela v porodnici jako posledni obed. Do dneska kvetak nemuze ani cejtit.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. července 2021 00:18

Pinot Noir 

Já si myslím, že ta nadýmavá jídla vadí spíš rodičce než dítěti, stejně jako bublinková voda. Moje zkušenost s dětmi byla, že se sem tam z něčeho osypaly při kojení, ale že bych pozorovala nějaký vliv na jejich zažívání podle toho, co jsem jedla, to ne. Syn měl hrozný kroucení několik týdnů, ať jsem jedla cokoliv (no, pravda je, že jsem jedla kvůli sobě spíš hodně dietně, proběhla i suchá rýže několik dní).

Offline slniecko admin
19635 příspěvků moje polička 20. července 2021 00:28

JanieB A gratulujem k malému bubáčikovi!!!

Inak teda, s tým Rakúskom mi nepridávate...akurát som v procese, že sa snažím dať si tam urobiť nejaké všetrenia, tak snáď to nebude to isté nula-nula-nič ako tu, ale za veľa peňazí ...

Offline slniecko admin
19635 příspěvků moje polička 20. července 2021 00:30
Reakce na Mrakoplas:

Koľkokrát za dva dni môže ísť dieťa na RTG hlavy? . Dnes poobede pád zo schodov (kotrmelec), už som sa v rámci pms vyplakala na záchode, na pohotovosť sme nakoniec nešli, teraz spí a ja sa bojím

A to si ešte za dve hodiny po páde stihol rozbiť kolená, ja neviem jak sa mu toto darí :(

​Ja si už nepamätám, ako je veľký...má ešte otvorené fontanely? Mám dve adeháďatá a cca do dvoch rokov im robili radšej ultrazvuk cez ne po každom páde, lebo by ich museli inak rentgenovať asi furt....

Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 20. července 2021 05:41

Pinot Noir jo, vazne loupak uz vecer, v motole se s tim neparali

žluťásek nam se na pokoji hromadily maslicka a jablka. Za ctyri dny pobytu na rizikovem nam jich na stole lezelo asi patnact, jak nam nosili s kazdym jidlem pro tri osoby. Strasne jsme rozcilovaly uklizecku, ktera je chtela odnaset, ale my tvrdily, ze je urcite jeste snime

continuity to je jedno jidlo

Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 20. července 2021 05:42

dynda ja mam nastesti dite odolne, co se tyce jidla. Ale nejsilenejsi bylo tohle nemocnicni jidlo prave pro me bolave bricho po sekci