Mrakoplas ako ste zvladli noc? K tym zorniciam nic extra, len pozriet ci su rovnako velke. Nejake dalsie neurologicke vysetrenie u dietata co si prave zobudila, je nie uplne mozne. Clanok od katkas je super, Vit Samek robi velmi zasluznu pracu
Vše o těhotenství a dětech
Zuzuli tyjo tak to je vtipny, v FNKV teda byly porce tak maly, ze jsem ochotne jedla i tavenaky a jidla, co bych jindy ani neochutnala![]()
kazdopadne perliva voda je uplne nejlepsi povera, jeste mi nikdo nebyl schopnej vysvetlit, jakym zpusobem to ublizi diteti. Jestli ty bubliny prejdou ze zaludku do mlika nebo jak by to asi melo fungovat:D
JanieB ta skusenost z porodu je strasna, neverila by som, ze sa toto moze stat v Rakusku. Ale akurat ma napadlo, ze na jiske po cisarskom som tiez bola len v starostlivosti sestier a tie **** boli tak neohladuplne, ze mi neboli ochotne nabrat vodu, ked som pohar vypila. Naliala mi ho (z umyvadla na fruhej atrane miestnosti) po asi 6 hodinach a niekolkych prosieb asistentka, ku ktorej sa tie dve gracie spravali tak hnusne, az mi jej bolo luto...ale potom na sestonedeli nas chodila kazde rano kontrolovat vizita lekarov, ktori kontrolovali rez po sekcii a teda aj vlozky s vyluckami (to netusim co na nich sledovali...). Potlapkavam moc, dufam, ze to zle skoro zabudnes a syncek ti bude robit len a len radost.
Zuzuli Ty jo,to je ale bohatá snídaně/večeře. Já rodila v Čáslavi a bylo to fakt hodně hodně hladove.
711990 v krči byli jídla dost, ke kojení ne všechno šlo, ale jíst se to obvykle dalo. Návštěvy mi nosili akorát ovoce, toho moc nebylo a chybělo mi.
Evaeva mně teda připadalo, že bylo v Krči jídla málo :) ale to bylo tím, že mě nemohly dozásobovat návštěvy.
DruI to je možné, já si pamatuju, že nám zbývalo pečivo, byla jsem tam pak i týden jako doprovod na jipu u syna a tam ho sestry sušily pro ty muflony:) Já teda mám v noci po kojení hlad, to jsem si dávala nějaké svačinky od sebe, to zas jo.
Rodila jsem v Brně na Obilním trhu a krátce před porodem jsem tam byla ještě 2 dny hospitalizovaná. Jídlo docela šlo, ale bylo ho tak strašně málo, že moje kolegyně z pokoje mi dokonce snědla jedno jídlo, protože si myslela, že je to všechno pro ni, a pak mi šla něco vyžádat na sesternu, ale smůla, už nic nebylo
Naštěstí jsem měla trošku něco s sebou. Na porod jsem si pak nabalila aspoň proteinové tyčinky a ovoce, ale vůbec jsem tam pak neměla hlad, nesnědla jsem ani ty jejich mini porce.
Zuzuli Loupak nekomentuju, to je blbost. Ale casne zahajeni enteralni vyzivy po jakekoli operaci je soucasny trend. Tzv. Eras protokol, kam patri treba casna mobilizace nebo ruseni katetru. Ty vyvary druhy den po sekci jsou uplne mimo. Ja to mela taky tak a malem jsem umrela hlady. Obec v porodnici jidla malo (tak 1/4 tve vyfocene porce) a strasne nevyzivne. Jinak ja mohla jist cokoli bez vlivu na dite, vcetne kofeinu. Ale to je strasne individualni.
Myrtila jezisi
tak snedeny jidlo je nejlepsi
DrowRanger fuha to si mala dost smolu na personal. ja som nieco podobne cakala aj tam kde som bola lebo som pocula kadejake historky ale nakoniec to bolo uplne v pohode. jedina sestra tam bola neprijemnejsia a aj to bolo na nej vidno ze bola pretazena a nevie co skor. malo personalu bolo v noci. zvysok uplne v pohode. poumyvali ma od poporodneho bordelu na lozku a na moj vkus zacali so mnou trenovat vstavanie z postele velmi skoro - cca 13 hodin po sekcii. ale mala som motivaciu kedze som dieta nemala pri sebe a chcela som za nim ist na ine oddelenie. pomohla mi sestricka po sprchovani ma utriet lebo som sa nemohla zohnut ani otocit. cakala na za zavesom az skoncim. velmi zlata bola. cakala som na nu na izbe po sediacky asi 40 minut kym za mnou prisla ze uz ma cas. bala som si lahnut lebo najvacsi problem mi robilo za z lahu dostat a pomahala som si zavesenym trojuholnikom nad postelou cez ktory som sa dvihala. ked uz som sedela tak sa to dalo vydrzat a aj postavit som sa zvladla ako tak
prve jedlo som dostala nejaku kasu na obed a bola dost hnusna a ako som nevladala jest tak som do seba natlacila asi tretinu
JanieB toto! boze! ![]()
![]()
Evaeva No jo, já tam zahájila stravu tím, že mi nejdřív špatně objednali jídlo a protože s bezlaktozovou dietou jsem se svíčkové moc nenajedla, tak už se ten deficit se mnou táhl ;o) Ale tak čtyři dny se dá vydržet ledasco a jinak si nemůžu stěžovat.
Ježíš, ten pokyn: Za deset minut je tady pan doktor, všechny lehnout na záda a ukázat nastrih a připravte si vlozkuu na ukazani! ... ještě řečený s patricnou dikci ... premejslim, jestli jsem někdy zažila něco víc ponižujícího.
Nutno dodat, ze samotný doktoři už se pak snažili alespoň o náznak empatie, ačkoli ve třech lidech na pokoji samozřejmě nemůže bejt o nějakým soukromí ani řec. Jednou jsem nestihla bejt včas na značkách, protože dítě zrovna rvalo hlady, já krvácela ... tak sestra mě tak zvrzala, ze se priznam, ze se naprosto nedivím, ze spousta rodiček začíná preferovat ambulantní porod.
DruI To je blbý, to je jasné. Já měla hlad po prvním, protože jsem prakticky 24h nejedla a ani potom to moc nešlo, zvládala jsem akorát nějaké vývary od mamky, jinak jen trochu. A pak se mi ulevilo a hlad jsem měla hrozný:) V krčí je blbé, že si nemůžeš dojít do bufetu, ale když jsem byla pak na tom jipu, tak tam už seš jen doprovod a odejít můžeš, sestry ti pohlídají miminko. Některé chodili občas třeba i do restaurace, když tam byly třeba tři týdny.
MP Meri když se k tobě chovají blbě je to asi nejhorší. Když je personál slušný a milý, vydržíš i lecjaké nepohodlí.
JanieB To je zly sen, prosla sis peklem. Ty komplikace jako takove mohou bohuzel nastat, ale to okolo mi prijde dost sokujici. Jak personalne, tak podminky. Mela jsem o Rakousku jine mineni.
Mně teda v Krči moc chutnalo. Ale vůbec si nepamatuji, kdy jsem poprvé jedla, já byla ten první den po sekci (měla jsem ji ráno) úplně mimo, navíc mě dost rozbolela hlava, tak jsem měla extra odpočinkový režim, a malý se byl i přes svou velikost první den nahřívat.
MP Meri Tyjo, kde to bylo? Mne stvalo akorat to svliknete děti, přijde doktor a třičtvrtě hodiny nic, ale tyhle úkony se tam tímhle způsobem nedělaly, měla jsem teda stesti na volnej nadstandard
A byli tam strašně milí lékaři, co chodili na vizity, byla taková až neformální, stejně jako dospělácké sestry. A taky dětští doktoři, hlavně jedna neonatoložka, co mě poprvé přišla informovat o malém. Na ně vážně ráda vzpomínám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY