Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2021 22:23

marieu po všech těch tipech mě mrzí, že jsme tuhle část republiky pro letošek odpískali, přestože taky byla ve výběru. Hradů bych se nebála, oproti zámkům tam obvykle nebývá prohlídka s průvodcem. My dneska zdolali Landštejn a kluci, hlavně starší, byli nadšení.

Docela ti závidím, že už jedete bez kočáru a plen. Nejmladší člen naší výpravy zabere asi tři čtvrtě kufru. Sem jsme vezli i kola, na řadu přišel i box na střechu. My jsme teda kromě kočárku vezli i židličku a postýlku, hrůza to všechno poskládat.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 21. července 2021 22:24

notna syn práve dnes dobral antibiotiká, ale nemal také vážne príznaky. Držím kamarátke s dcérkou palce, nech jej čím skôr začne liečba!

Offline notna
9527 příspěvků moje polička 21. července 2021 22:27

letfenixa Měl diagnosu z krve nebo taky lumbální punkci? A jak dlouho měl ATB?

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 21. července 2021 22:34

letfenixa No vlastně když to vezmu kolem a kolem, velkamala taky měla značnej náběh na to být jako klíště, jenže jak jsem byla hned těhotná, tak mě to hodně nutilo vytrvat a odnaučovat, a fakt od toho roku co chodila, jsem ji učila, že s maminkou se chodí za ručičku, žádné nošení. A taky byl sambo dost ready a vzal to za me a ten teda mazlí dodnes:-D. To by se dalo počítat i na hodiny denně, ale me ta starší moc nevyžaduje, jen tatínka. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 21. července 2021 22:49

notna nejspis se jedna o Bellovu obrnu- postizeni licneho nervu. U teto se nevi proc vznika ( je tzv. idiopaticla), obrna licneho nervu muze byt ale priznakem neuroboreliozy ci herpeticke infekce, nebo infekce v ORL oblasti, proto se dela lumbalni punkce a z mozkomisniho moku se vysetruje zda tam nejsou znamky zanetu a protilatky. Taky by mela byt holcicka vysetrna neurologem a orl lekarem. Leci se to symptomaticky (protoze se obvykle nenajde pricina) - vitaminy skupiny B, leky na snizeni otoku ( predpoklada se ze zanetem vyvolany otok v okoli prubehu nervu zpusobuje jeho utlak a tim poruchu funkce), nekde se preventivne do doby nez jsou zname vysledky na herpes, nasazuji antivirotika ( ale to je spis u dospelych). Do oka kapky a na noc mast s prelepeni aby se neposkodila rohovka, kdyz nejde dovrit vicko. A hlavne se casne zahajuje rehabilitace obliceje. Samotnou lumbalku budou sestiletemu ditku urcite delat v nejake analgosedaci, nebude si na to pamatovat. Drzim holccice palce

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 21. července 2021 23:00

Evaeva Jestli budete nekdy pobliz tak ta Zoo je fakt super.

Offline Garfie
28617 příspěvků moje polička 21. července 2021 23:40

notna Ano, stalo se to dceri, bylo ji 9. Bolelo ji ucho, mela mensi zanet, coz paradoxne pomohlo rychlejsi diagnoze. Ochrnula ji pulka obliceje, musela na lumbalni punkci, pred tim kolecko ORL a ocni, lumbalka cca pul hodiny v celkove anestezii, nejhorsi je probuzeni, kdy musi 24 hodin zustat ve vodorovne poloze. V nemocnici pak byla dva tydny, jednou denne dostavala kapackouh atb, na noc zalepene oko, jak tu nekdo zminoval. Denne rehabilitace, chodila i na elektrolecbu + asi dva mesice po propusteni, to uz si presne nepamatuju.  Byla jinak v pohode, jen vic unavena, zhruba dva mesice, zrusila treba oslavu narozenin s kamaradkama, ze se na to neciti. Jo a taky mela zlucove kameny, pry je to casty vedlejsi ucinek leku na boreliozu, brala na to leky, tak to at si kamaradka pohlida, ne vsude delaji ultrazvuk. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 22. července 2021 00:28

notna z krvi, 3 týždne

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. července 2021 06:20

notna ted to po sobe ctu a je to trochu zmatecne. Editovat nebudu, jen doplnim- pokud se prokaze borelioza, tak samozrejme se nasazuje lecba atb, jak ma zkusenost Garfie. Ne vzdy ale obrna licneho nervu znamena boreliozu, castejsi je ta pricina neznama, muze to byt z ofouknuti, nachlazeni, (casto to byva v lete - klimatizace, stazene okénko v aute). Takze pokud se borelioza jako pricina vylouci, leci se to symptomaticky, jak pisu vyse. 

Offline notna
9527 příspěvků moje polička 22. července 2021 16:25

mnum Garfie Díky za odpověď. Kamarádcina holčička už má tu boreliózu potvrzenou. Punkci ji dělali v dětské v Brně a nemusela mít narkózu,  zvládla to prý dobře. A taky mají teď 14 dní hospitalizaci. 

Garfie děkuji za info o těch žlučových kamenech, předám kamarádce. To jsem docela v šoku, že to může být jako vedlejsi ucinek.

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 22. července 2021 18:09

Evaeva je to mnohem lepší. Holky sice zkoušely, že vezmem kola, ale vzhledem k tomu, že jedno je ještě odrážedlo a nemáme ani nosič na to větší, to bylo no go. Letos jsme se prvně vešli do kufru s rezervou. Zato celá cesta byla "kdy už tam budem/je to ještě daleko"- to je novinka.

notna moc držím palce

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2021 18:20

marieu když nevezeme dospělá kola, do kufru se vejdeme i s odrážedlem, máme malý kočárek, docela se nám osvědčilo na výlety. Ale těch věcí, co se musí zabalit je tolik, vždycky mě to hrozně odrazuje už dopředu, i když mám v počítači seznam a jenom odškrtávám. U nás teda během cesty drčí mladší, když nejedeme na jeho spánek osvědčily se nám písničky, na audio knihy je ještě malý, ale u vás už by šli. Jinak je to pořád samé ňami:)

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 22. července 2021 18:23

Evaeva my bychom museli mít velké odrážedlo (jako fakt velké) a kolo 16"... 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2021 18:27

marieu kolo už do kufru nedáš, to je jasný a kvůli jednomu montovat nosič... Jak máte velké odrážedlo? Syn má tuším 12". Já se teda musím pochlubit, že jsem dobrý skládač krámů do kufru, dělat to muž, tak ty auta potřebujeme dvě:) Akorát to zahrnuje obložení kočárku a krosny botama a podobně, prostě se musí vyplnit každá mezírka. Myslím, že jestli nás někdo pozoruje na místě při vybalování, dost se pobaví.

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 22. července 2021 18:32

Evaeva jo, to jsme měli stejně, ale nechávala jsem to na muži. Všechno zabalit a udělat jídlo mi vždycky úplně stačilo. Muž si ten zabalený kufr auta fotil, aby věděl, jak to naložit na cestu zpět. Dneska máme i přetaženou roletu a na ní můj klobouk ...to odrážedlo bude taky nejspíš 12", původní kokua bylo výrazně menší. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. července 2021 18:33

notna jaj, tak drzim palce. Aspon maji pricinu a dostane kauzalni lecbu. Je moc sikovna ze zvladla lumbalku

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2021 18:44

marieu mě by se taky líbilo, kdyby to dělal muž. Ale on to fakt neumí, akorát by ho to zdeptalo;) Nanosí mi věci k autu a já to tam nastrkám. Naskládat to pod plachtu je můj sen, se dvěma dětmi zatím nedostižný:) 

Offline notna
9527 příspěvků moje polička 22. července 2021 18:46

mnum Jj, to je fajn, že je jasno a už má léčbu. 

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 22. července 2021 19:43

Evaeva to přijde. Stejně jako jsem teď rozkládala postel a uvědomila si, že už k nim v noci nevstáváme... 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 22. července 2021 22:25

marieu nonprijde, co děti vyrostly, jezdíme rovnou s rakví

Všechny ty paddleboardy, čluny a další gerety. To je hrůza. 

Pracovní auto mám sedana, tam se vejdem s bidou na víkend. Strašná rodina, strašná.