letfenixa ach, na mak sa teším, celé tehotenstvo som sa ho nedotkla kvôli páleniu záhy :)
Vše o těhotenství a dětech
Ale to je takový interní vtípek tady o kojeneckých průjmech neznámého původu. To snad zažila každá, že snědla něco, co dítěti nesedlo.
dynda u starší jsem měla dojem, ze jsem občas snedla něco, co diteti sedlo ![]()
To je ta horší verze, řekla bych. Já jsem to jednou pěkně podělala s koprovkou, jinak tak nějak průměr bych řekla, možná jsem to měla trochu jako ty, jen mě nenapadlo na to koukat z týhle strany ![]()
Díky všem za účast. Můj lékař mi nakonec vyprosil návštěvu u hodné paní doktorky a léky zabraly okamžitě. Prý mají vliv hormonální změny v těhotenství a při kojení, zvýšená psychická a fyzická námaha a prodělaná viróza, na kterou "nasedl" ten zánět štítné žlázy. Dědičné dispozice u mě nejsou.
Mohučanka Není to způsobeno nedostatkem jodu v důsledku kojení? Předepisují se v CR tablety s jodem do ukončení kojení?
já mám dojem že u nás vlivem přidávání jodu do soli nedostatek při normální stravě nehrozí, ty žiješ někde mimo evropu myslím?
viktorka_od splavu Vůbec ne :-) žiju v Praze, ale z ciziny jsem si přinesla zálibu v "mořské" kuchyni, moje strava nedostakem jódu určitě netrpí...navíc je pravda, co píšeš o tom přidávání jódu, u nás už se prý o tom, že by byl problém s nedostatkem jódu ve stravě při potížích se štítnou žlázou vůbec neuvažuje. Nejspíš se u mě sešlo všechno to, co jsem napsala. Měla jsem špatné tušení, protože v posledních měsících se život dařil, takže jsem jen čekala, kdy se něco po...e.
viktorka_od splavu Jsem si říkala
díky.
Edit: ta nemoc prý leze trochu i na mozek...
viktorka_od splavu To bylo právě v Německu. Doporučovali 200mg. Já ho teda nebrala, u prvního dítěte jsem to totálně vypustila, propouštěcí zprávu, kde to stálo, jsem si přečetla, když jsem přinesla domů druhé dítě.
A u druhého mi pak rekla porodní bába, ať na to kašlu, což mi vyhovovalo, protože nejsem dost organizovaná, abych brala pravidelně cokoliv. ![]()
V UAE ani nevím, co doporučují, jodizovaná sůl se prodává běžně.
Zajímavý, jak se ty doporučení liší....
Mohučanka Přeju rychlé uzdravení.
Tabea Díky. Jinak je opravdu zajímavé sledovat různá doporučení v různých zemích, mám kamarádky s batolaty v Británii, Německu a USA a skoro bych řekla, že všechno je všude jinak. Třeba u nás se říká mimina oblékat o vrstvu víc, v Británii o vrstvu míň ![]()
Mohučanka Britský studený odchov je docela profláklý ![]()
A znáte to, že když mimino škytá, určitě mu je zima? Pila mi tím krev tchyně, když navlecený mimino, jakmile začlo škytat, hned balila do deky
. Říká se to minimálně v Německu a Rumunsku...
Neviem teraz, či sa neopýtam blbosť, ale nemám skúsenosť s deťmi a kočíkovaním, tak ma nevysmejte - ak sa ide s kočíkom hore/dolu kopcom (prudším), nešmýka sa v tom kočíku dieťa? Napadlo ma to dnes pri prechádzke so psom, keď som si v duchu zostavoval trasy, kade môžem chodiť a zároveň tam mať pusteného psa a došlo mi, že u nás mimo mesto dlhšie rovinky neexistujú, vždy je to trasa hore kopec/ dole kopec.
DrowRanger když je kopec moc prudký, šmýka sa.
Kdyžtak ten kočárek vezeš jen po předních/zadních kolech, aby se korba dostala do roviny.
DrowRanger Tak na nějaké kluzké, dejme tomu saténové podložce, by z prudkého kopce mohlo dítě sjet na hlavičku a do kopce zase směrem k mámě
Nijak prudké kopce tu nemáme, ale párkrát mi možná o centimetr popojelo. Oblečení, zavinovačka, deka atd. ten pohyb zabrzdí, neboj. Ale kamarádka má kočárek Bugaboo a ten má kola tak blízko u sebe (u auta by se řeklo krátký rozvor), že při nájezdu na vyšší obrubník nebo schod se jí dítě vyklápí ven.
Stará Stanová Kůže neviem si dosť dobre predstaviť ako kočiar tlačím 500-600 metrov len na predných/zadných kolesách, či časom získam grif? ![]()
Pinot Noir hm, asi to budem musieť len vyskúšať, dám potom vedieť, ako to je pri prudkom kopci a či sme to všetci v zdraví prežili
. Ja som si inak pôvodne naivne myslela, že s kočiarom pôjdem aj na lesné cesty, potom mi doplo, že by som ho tam musela dákym spôsobom vytrepať cez pomerne veselé podložie, kým sa dostanem na ako tak rovný terén
.
DrowRanger moc to řešíš, ono to v praxi zas tak kritické není. :) A když sjede, tak ho zase narovnáš, ono jim to nic neudělá. A jestli je to u vás tak kopcovité, možná by bylo lepší pouvažovat na procházku s pejskem o nosítku nebo šátku, to poznáš sama, co ti vyhovuje nejlépe.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.