Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 16. července 2018 19:59

Karja 

Oceňuju jedině, že má každej svůj vlastní chlívek, takže si navzájem nemůžou trhat vlasy, vypichovat voči a podobný kratochvíle. Beztak musej mít společnýho bydlení po těch 9 měsících až po krk 

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 16. července 2018 20:21

barbucha už aj také sú, s elektromotorčekom, neviem, či to utiahne komplet, ale mala by to byť pomoc do príliš strmého terénu .

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 16. července 2018 21:14

slniecko 

Tak to teda mladí dost ten výběr zanedbali  

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 16. července 2018 21:14

barbucha Na co? Mají babičku...

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 16. července 2018 21:19

Stará Stanová Kůže 

Kterou neposlouchaj! 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. července 2018 21:19

Stará Stanová Kůže Dík za podnět s tím těžištěm, to by mě asi nenapadlo. Je používaný jen jeden rok, tak za tu dobu snad by mohl bejt ještě ok. Určitě ho chci nejdřív vidět, tak si na to dám pozor, i na to zavěšení tašky  Jinak chci kočár hlavně do města, do terénu mám v plánu spíš nosit.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 16. července 2018 21:26

MP Meri Bugaboo jsem měla a mohu jen doporučit. Nemám přehled přes kočárky v současné době, ale když jsme ho kupovali, nenašla jsem na trhu jiný tak variabilní a kvalitní kočárek. Já jsem ho objevila díky velké hluboké korbe. Tehdy měl nejdelší korbičku. Předpokládal se u našeho dítěte problém, díky kterému by pravděpodobně bylo dítě sedící až v pozdějším věku, což se nakonec díky Bohu nepotvrdilo, ale to už jsem byla z bugaboo nadšená a volbu nezměnila. Měli jsme BGB Cameleon:

- má nízkou váhu, bez problému jsem ho dostala do tramvaje/autobusu sama, když nebyl na zastávce nikdo jiný. A to jsem měla po porodu 50kg a mám jen 160cm, takže žádná vazba.

- velká kola nejsou nafukovací, nehrozí defekt, v obtížném terému se kočárek přehodí tak, aby byla velká kola vepředu a projedou opravdu každý terén. Díky malým kolům s aretací má kočárek výborné manévrovací schopnosti, ale v terénu se dají zaaretovat a tím nedělají problém v horším terénu. Navíc lze nastavit 3 úrovně odpružení těchto kol právě podle terénu nebo váhy dítěte. U těch malých kol může dojít k zasekávání v hlubokém sněhu a dají se dokoupit speciální kola do sněhu. My jsme ale projeli vždy bez problémů i ve sněhu /běžný provoz ve městě, na vsi, upravené cesty v Krkonoších. V hodně hlubokém sněhu na horách jsme nosili v šátku nebo manduce, tam by asi problém projet byl a ty kola by to chtělo/.

- jednoduše lze složit na úplnou placku i hluboký kočárek. Dá se na takto složený kočárek dokoupit i taška, takže je to perfektní při transportu. Tohle jsem třeba u jiného kočárku neviděla. Cestujeme často a ta úspora v zavazadlovém prostoru byla fakt velká.

- tady zmiňovanou delší jízdu z prudkého kopce lze vyřešit napolohování korbičky, takže nemusíte kočárek vést po dvou kolech. Komfortně jedete po všech čtyřech a korbičku nakloníte, jak potřebujete a dítě je v rovině.

- na nízko položenou korbičku si podle mne zvyknete. Podle mne je to kvůli stabilitě, zdolali jsme s ním hodně krkolomné terény v lese, horách a se stabilitou vůbec nebyl problém. Nemám vlastní zkušenost díky mojí výšce, ale kamarád má přes 180cm a neměl s tím potíž. Naopak jim BGB vyhoval díky posuvnému madlu, ke kterému se on nemusel hrbit a jeho žena se 155cm ho zase neměla moc vysoko. 

- kočátek lze lehce sklapnout na dvoukolku, která perfektně projede v hlubokém písku na pláži.

- celý kočár lze svléknout a vyprat v pračce - stříška, korbička hluboká, sporťák i košík. to jsem u jiného kočárku taky ještě neviděla.

... omlouvám se za tak dlouhý příspěvek, ale měla jsem potřebu se toho kočárku zastat, protože dle mého má opravdu výborné vlastnosti a nevím proč, je označovám za kočár pro pindulíny nebo celebrity /to asi dvakrát někdo předhodil mně, protože ho v té době měla tuším Tereza Kostková a ještě někdo další/.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 16. července 2018 21:50

notna MP Meri Potvrzuju, že ta korba je opravdu dlouhá a prostorná. Kamarádka má velké dítě, které v roce ještě nesedí a v pohodě. Do málokterého kočárku by se ještě pohodlně vešlo.

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 16. července 2018 22:26

Tady se můžete inspirovat, pindulíny  

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. července 2018 22:46

notna Moc diky za recenzi! 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. července 2018 23:55

barbucha Ten Koller 

1333 příspěvků moje polička 17. července 2018 06:49

Mohučanka Ale má Concord Neo, za to body plus, to byl taky jeden z mých kandidátů. :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 17. července 2018 07:17

notna Super recenzia, až mi prišli ľúto že žiaden nepotrebujem 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. července 2018 21:31

paktofonika 

Tu prodlužovací věc do podprsenky jsem nakonec celkem náhodou sehnala ve Stoklasa, kam jsem šla původně pro něco jiného. Třeba se to bude ještě někomu hodit. Úleva je to teda neuvěřitelná ... Cena 31 Kč. 

Offline Nope
příspěvků moje polička 17. července 2018 21:46

notna musim souhlasit, cameleon mám a používám už pro třetí dítě. Nikdy s ním nebyl žádný problém. Mně hlavně vyhovuje nízká hmotnost a skladnost do auta. To, že je korba nízko, mi nikdy nevadilo (mám 168cm), naopak u sportovni verze je to výhoda, dítě samo nasedne :-)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. července 2018 09:55

Dcera se zničehonic odmítá koupat. V suchý vaně si klidně a ráda hraje, ale jakmile je tam jen troška vody, je tu hysterák. Sprcha to samé. Přitom doteď se koupala moc ráda, když zaslechla tekoucí vodu, běžela do koupelny, spolupracovala pro svlékání a řvala až když jsme ji vyndavali.

(Veškerou nepohodu teď svádím na zuby, ale tohle si nějak se zuby neumím propojit )

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 18. července 2018 10:15

Mohučanka mně dcera jeden rok skočila do vody, do hloubky, prostě zničeho nic - šly jsme po břehu. rok na to odmítala do stejné vody jít po kotníky. prostě jí "něco" přelítlo.. Zkusila bych jí do té suché vany dát kelímky s vodou na přelívání atak, prostě aby ve vodě nestála/neseděla, ale voda byla vedle

1333 příspěvků moje polička 18. července 2018 10:18

Mohučanka Asi bych se na několik dnů na koupání vykašlala, možná pak zapomene a půjde to.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. července 2018 10:26

viktorka_od splavu Kelímky, nejoblíbenější hračka, dík  ona má jinak vodu ráda, včera na zahradě vycmrndala kočkám jejich pítko a pak se v té louži pěkně plácala. Už byla i v bazénu a užívala si to.

Stará Stanová Kůže my jsme ji právě teď tři dny nekoupali, ale víc už to nejde 

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 18. července 2018 10:30

Mohučanka A co zkusit vlézt do vany s ní?