letfenixa ty kraso.![]()
Vše o těhotenství a dětech
letfenixa U nás to tak vypadá každý večer
naštěstí místo malého lega máme pořád Duplo a ten prostor pro zakrámování je tak třetinový
Zuby - když měla dcera období, že se fakt hrozně moc bránila a ty zuby se nám nedařilo čistit, měla na nich během asi týdne takový povlak, že byly fakt žlutý. Nemyslím si, že by byla nějak speciální, tak mě napadá, ti lidi, co malým dětem zuby nečistí, je pak nechávají chodit jak nutrie? To když člověka hryzne, je to na otravu krve ![]()
dynda no....jako mamka miva takovy deti ve tride. Jako nutrie no:(
Zuzuli Vlastně máte pravdu obě. Kaz je jen tam, kde dlouhodobě nebo opakovaně působí plak, to je prostě fakt. Takže záleží hlavně na čištění. Ale je to bakteriální onemocnění - v tom plaku je hodně bakterií, což samo o sobě není špatně, ale složení tý bakteriální mikroflóry ovlivňuje kazivost (některý druhy jsou víc tzv. kariogenní), takže je fajn nejít tomu naproti a dopustit si olizování lžičky malým dětem apod.
Len prosim Te, muzu dotaz? Da se u deti nejak zvysit odolnost skloviny? Ja bych fakt nerada, aby skoncily s takovymi erozemi, jako mam ja, nevim, jestli to nebude dedicne. Mekke kartacky maji, limonady nepijeme (sladkosti teda bohuzel ted ve velkem). Na elmex gel mi prijdou mali, tak premyslim jestli bych pro to nemohla neco udelat.
dynda jedna dceřina spolužačka ze školky má místo zubů černé pahýlky, dcera říkala, že kolikrát nemůže pořádně jíst, protože jí to bolí. To fakt nechápu, co se tady muselo stát.
(Školka je soukromá, placená, rodiče holčičky vypadají úplně běžně.)
Gatita Moc se toho udělat nedá. Nejdůležitější je fakt to čištění ale i to sladký dělá dost, hlavně u těch dětí. Eroze jako takový dělá kyselý prostředí, takže hlavně cola, ovoce apod., a často je to spojený s abrazivními defekty, že třeba pacienti hodně tlačí na tvrdej kartáček, plus je dobrý děti naučit, že se nečistí zuby hned po jídle (hlavně kyselým). Elmex gel je až od 6 let, ale můžeš používat tooth mousse, akorát ho nemůžou aleegici na mléčnou bílkovinu.
Len dekuju moc. Kartacky jim hlidam a sladky se pokousim omezovat, ale to se neda vzdycky uhlidat. Ta sklovina je opravdu k vzteku, mne se zacala rozedirat uz tak v 15, tak se trochu bojim, aby nemeli nejakou rodovou zatez. Je fakt, ze ty kartacky, co byly driv, byly priserne tvrde, ale stejne si myslim, ze je to nejaka vrozena vada, nez ze by za to mohl kartacek v puberte.
Dcera měla, některé ještě má, mléčné zuby na povrchu drsné. Nikdy nebyly úplně hladké. Náš zubař mi pořád tvrdil a tvrdí, že je to nadměrnou konzumací sladkého a špatnou technikou čistění. Měla kazů opravdu hodně tak cca od 4 let. Mám z toho fakt trauma. Ono se to všude i píše, že za kazy může špatná hygiena a nevhodná strava. My jsme dělali maximum. Čistili jsme poctivě, mezizubní kartáčky používali, jednou za 3 měsíce zubní hygiena od cca 3 let. Pila většinou vodu, bonbony, lízátka, to jsme doma nevedli a měla je jen párkrát, když je od někoho dostala. Když jsme viděla kamarádky a jejich děti s perfektním chrupem, jak konzumují sladkosti a čištění věnují ani polovinu času a energie co my, chtělo se mi brečet. Teď ty druhé zuby už vypadají líp, na nich kazy zatím nemá /doufám, že to teď nezakřiknu/.
Gatita Vyloučit to nemůžu, ale genetická zátěž se v tomhle projevuje fakt výrazně a je to dost vzácný, zubař to jednoznačně pozná. Někdo má teda teda od rodičů silnější sklovinu, ale to je typ zubu, já mám třeba ten tenčí a častější. Spíš to tipuju na kombinaci kyselin a mechanickýho poškození. Neměla jsi ráda třeba vitacit?![]()
Nebo na to víc trpí lidi s refluxem a tak, prostě mají v puse víc kyselo než je zdrávo.
Len Áááá, vitacit jsem milovala, hanba mi. Nasypat do mističky a slízat jazykem, mňam.
Pretože kamoška mi budúci týždeň privezie plne auto veci pre novorodenca, pustila som sa do triedenia oblečenia, čo máme doma. Nedobry nápad ![]()
Ale zatiaľ je jasne, ze Alici nemusím na jeseň vôbec nič kupovať, nasla som sialenu hŕbu oblečenia 104 a 110
Len vitacit jsem mela asi tak jednou v zivote. Ale teda jak to pises, tak to mozna vrozena vada neni (to by mi asi dr.rekla) a vydrela jsem si to v 15 kartackem spokar a belici zubni pastou s nejakejma mikrogranulema, myslela jsem si, ze si je tak vybelim
. Jednou jsem mela i nejaky zubni pudr. Ale teda trest je to slusnej, dozivotne zniceny zuby a porad to postupuje. Neleze mi to do hlavy, protoze to by musela mit zuby zniceny pulka populace, za pomerne kratke obdobi nevhodne pece... myslim, ze tenkrat ani ty ultra soft kartacky nebyly k mani. ale tak aspon dobre pro moje deti, fakt jsem z toho mela blby pocit i kvuli nim, neprala bych jim to.
Mohučanka Já si ho koupila před 14 dny v Lidlu, citrónovej. Nejvyšší čas ho načít.
Gatita Věřím, že budou mít děti zuby v pořádku, tohle bude vážně externí záležitost.![]()
A zubní pudry a podobný prasárny by vůbec neměly existovat, tam je špatně, že se něco takovýho vůbec prodává. Leda místo cifu.
Gatita nevím jak kartáčky spokar a bělící pasty, ale hygienistka nás několikrát varovala před rotačními zubními kartáčky. Při už viděla tolik lidi s vydrenou sklovinou, že nechápe, že to ještě vůbec povolují prodávat ( sonické nám naproti tomu doporučila).
continuity Sonickej kartacek mame doma pomerne kratce a zatim
Jak po zubni hygiene si pripadam, oproti beznemu kartacku.
Mohučanka jak, vitacit do misticky? Snad do dlane ne![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY