Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 21. července 2018 21:43

brrr luciole Pavlena dekuju za tipy! Aby toho nebylo malo, dnes jsme byli opet v Motole, mala si zapichla do nohy strep tak blbe, ze jsme nebyli schopni ho vyndat ven. Takze chirurgie. No. Doufam, ze uz je to tyhle prazdniny vsechno.. 

Offline brrr
12347 příspěvků moje polička 21. července 2018 21:52

bram Já si říkám (a doufám), že vyjde aspoň ten srpen, u nás se ty zdravotní trable teď taky hromadí. Držím palce.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 21. července 2018 22:13

brrr děkuju a taky přeju brzké uzdravení! :) Ale potěšilo mě, že mi dcera (3,5) řekla, že až bude velká, bude paní doktorka a bude ošetřovat malé děti. A to ošetřování se naučí ode mě, protože to dělám moc hezky. Málem mi ukápla slza. :)

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 21. července 2018 22:55

bram  Teda to je pech! Snad už to byl poslední průšvih a srpen vám to vynahradí!

Offline brrr
12347 příspěvků moje polička 22. července 2018 09:20

bram Teda, to je od dcerky poklona.

U nás to nehrozí, zřejmě je to dáno i tím, že máme kluky, kteří, když jsou ve stavu nemocných, tak se zabejčí a začne boj. Ten, který s naprostým klidem absolvuje očkování a jiné píchání, vyvádí jako by ho na nože bral, když se mu má kápnout do oka, nebo když má spolknout tabletku (ale pangamin polyká denně naprosto bez problému).

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. července 2018 11:32

bram Moje švagrová jela včera do dětské, protože si myslela, že neteř 1,5 něco spolkla. To se nepotvrdilo, ale na rtg se našlo něco na plicích. Tak ji neskutečně vyděsili, že to může být i rakovina. Nechtěli je ani pustit domů, že večer bude CT u tak malého dítěte v anestezii. Tak celodenní nervy. A večer se ukázalo, že to byla vada snímku. Já teda vůbec nevím, proč se nezopakuje ten rtg snímek a hned se dítě uspává.

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:14

Renusatko masakr teda.

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:19

A sestinedeli se stava nejvetsim masakrem, co jsem kdy zazila ja. Nemam daleko do zblazneni teda, nejhorsi je, ze se z toho clovek ani nevykeca, protoze nikam nechodi!!!A vetsina kamaradek deti nema, takze to ani nepochopi a ty, co deti maji je maji male a neni cas a prostor. Uz jsem se pristihla pri myslence, ze se tesim az mi bude ctyricet a pokecam si se svou kamaradkou, s kterou jsem diky jejimu NArocnemu dite rok a pul nemohla poradne v klidu a dlouho mluvit. A pak jsem se taky pristihla pri dalsi, ze se tesim az budu babicka!!!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. července 2018 19:23

Karja a veď doteraz si bola taká pozitívna, čo sa deje?

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 22. července 2018 20:05

Karja poznam to doverne...casto si hovorim ze az mi bude 45 tak tobuz tie deti budu snad nornalne a ja sa vyspim a najem v klude. A nemat teraz velku pomoc rodicov tak uz som v blazninci lebo 7 tyzdnove dieta nonstop place a tomu 1,5 rocnemu je to jedno... Tak si predatav ze mas 5 adeti a budes na tom lepsie(mam kamosku co ma 5 a vzdy na nu myslim ked sa mi zda, ze mam toho vela :) )

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 22. července 2018 20:49

olivieraa Boze, propadam se do vetsi depky, kdyz si uvedomim, ze jeste muze nonstop plakat!

DrowRanger Myslim, ze nejhorsi je, ze uz cejtim takovou tu socialni izolaci a mam dalsii atb a po nich mam silenou nechut k jidlu, a jak clovek neji, tak jde do kopru asi vsechno, jako nejaka nalada  a tak.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 22. července 2018 20:53

Karja uz nebude, to uz by zacalo urcite! 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. července 2018 20:58

Karja To všechno přežiješ...ženská vydrží víc než člověk, tím se musíš řídit. Je to spojení všeho, hormony, případně nemoc, problémy s kojením i to, že si člověk uvědomí, že je to velká zodpovědnost. To dítě bez tebe nemůže vůbec nic. Ale neboj, strašně rychle to uteče. Za chvíli budeš mít nějaký režim, vyrazíte ven, pokecáš s lidma, který do teď neznáš. Si vždycky říkám, že za pár let si už ani nevzpomenu. Já byla denně v 15:00 v pyžamu, zuby nevyčištěný, od rána jsem nic nejedla a děcko 7 hodin v kuse řvalo. Hlídání a pomoc nikde. Skoro denně...a taky jsem přežila.

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 22. července 2018 21:12

Renusatko Dalsi horor! Tak jo, uz jsem klidna a jsem rada, ze jsem rada! No hele, ja hledam lidi jak das, uz mam nejaky vytipovany:-D:-D, hlavne nesmim byt moc hrrr, abych si je holky nevyplasila:-D:-D. No jako to mi vlastne chybi, ze nemam ted zadny kontakt a taky ty debilni pocity komu rict, ty bezdetny to moc nechapou.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 22. července 2018 21:16

Karja já si taky připadala s prvním dítětem hodně osamělá, obrovská tíha zodpovědnosti a neskutečně silné prožitky a emoce a neměla jsem vůbec nikoho s kým bych o tom mohla mluvit

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 22. července 2018 21:19

Karja Plavání, choď na plavání s miminem! Je to úžasný relax, bez přehánění a patosu spolu strávíte krásný čas, zase je to něco úplně jiného, než běžně děláš. A před a po se seznámíš, pokecáš.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 22. července 2018 21:40

Karja hele ja vim, ze to zni blbe - ale zkus mrknout na Instagram. Sleduju par profilu holek, co maj deti, a dost otevrene kolikrat pisou o sestinedeli apod. Mozna ze bys zjistila ze se s tim muzes ztotoznit a trochu by ti to ulevilo?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. července 2018 21:41

Karja Pokud nejsi totální introvert a nepřítel navozování nových přátelství, tak si myslím, že je to prospěšné. Taky jsem v té době mezi kamarádkama neměla žádnou s dítětem a ty bezdětné měly úplně jiné starosti.  Mně to nikdy nevadilo, seznámit se s jinýma matkama na mateřské. Samo se to nějak postupně selektovalo. Někde jsem za chvíli zjistila, že si nemáme co říct, nebo si nesedly děti. Některá přátelství vydržela určité roky a některá přetrvávají do dnes. Ne každá, která vozí kočár nebo chodí na pískoviště je z mimibazaru a ne všechny hovory se musí točit kolem dětí. A pokud jediná osoba s kterou mluvíš je večer manžel (přítel), tak to taky není ono. Většinou nechápou, co ti doma vadí. 

Offline brrr
12347 příspěvků moje polička 22. července 2018 21:53

Karja Já měla pocit, že se stěhujete/už jste na rodnou hroudu.

Hele, ono se to zlepší a pak, co si budeme nalhávat, zase zhorší, protože s dětmi je to hlavně ze začátku jak na houpačce. Když si myslíš, že už jsi na to přišla a že vám to funguje, tak se to změní o 180 stupňů (spurty, zuby, atd.), ale ty horší období se budou zkracovat. Já jse hypnotizovala hodiny, ať už je večer a někdo příjde domů, občas jsem usnula na zemi a dítě se po mě plazilo (není dobrý nápad, hrát si vleže ). Držím palce

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. července 2018 22:56

Karja fúha, sa ti toho nazbieralo, držím palce, nech to prekonáš. Nie je šanca, že by na pár dní k tebe niekto prišiel? Sestra, mama, švagriná? Či zatiaľ návštevy nechceš?