Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 23:03

Pinot Noir jo, presne to jsem rikala, jak malej najednou vyrostl. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2021 23:07

Pinot Noir to je hezké!

Kluci moc mazlivý nejsou, takže si udržují odstup. Ale poslední dobou si spolu hezky hrají, opičí se po sobě... Nějaké bitky skoro neznám. Mladší se navíc rozmluvil, tak si někdy i "povídají". Nebo se k sobě nakloní a něco si šeptají a pošťuchují se, to je moc roztomilé. Trochu je mi líto, že jde starší do školky, myslím, že mají hezký vztah i díky tomu, že jsou tolik spolu. Ale on potřebuje mezi děti, dělá pak velké pokroky.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 23:16

Evaeva jj poslat ji na ten odpočinek pryč je dobrý nápad. No je to prostě něco, ona vždycky přiveze takovou jakoby nepohodu a stres, ačkoliv se snaží jakoby pomoct. U nich to bývá lepší, tam tak nějak nemá čas to řešit a holky tam nejsou ve svém přirozeném prostředí;-). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2021 23:27

Karja navíc holky cítí, že jseš v napětí a můžou vyvádět víc než obvykle. Jak často tak jezdí?

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 03:15

Tie fotky sú úplne krásne, všetky!

mnum veď si včera rodila!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 05:34

Karja Popros tchyni ať ti vyžehlí koš prádla. Já mám teda tchyni zlatou, sice zvědavou, ale neradí. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 06:50

Karjaja te lituju. Ja jsem tady tim znama

Moje tchyne je stejna- vytvori nepohodu, radi, opravuje,mota se, komentuje, vnucuje se (napr.s jidlem. Coz rovnou dodam, ze prinese segedin na tyden a hned potom dalsi nejaky gulas. Mezitim palacinky a rizky v mnozstvi nadmernem. A toto toci dokola).

Nejhorsi je, ze se snazi a nevidi, ze moc nepomaha.

A sambo,  at si je tez doma, proc to mas odnaset ty.

A ver tomu, ze tvoji nervozitu deti vyciti. 

Zkus to naplanovat nejak jinak.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 07:17

JankaM tak to jsme nejspis divne dve;) My jsme kvuli pandemii spolu porad, uz rok a 3/4. Muz doma na HO, on je sice vetsinu dne zavreny v kamrliku a pracuje, ale presto tam jakoby je napul s nami, deti vic zlobi, a tak trochu se mi na te marerske mota pod nohy. Skolka pres rok moc nebyla a o prazdninach neni standardne. No a pak spolu jedem na dovolenou, kde jsme misto v baraku sestehovani s 10 taskama kramu ve dvoupokojaku, deti maji rozhazene spani (takze ja prijdu a tech 20 minut klidu pres poledne, ktere si doma umim zaridit) a dost spatne jime, prijde mi, ze vsude maji bud tezkou knedlikovou klasiku nebo smazaky. Uprimne, osvezeni se taky moc nevracime.Ale i tak to byva pekne, rada s detmi chodim na vylety a tak, ale spis bychom si potrebovali uz odpocinout od sebe. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 07:19

A nedodala jsem to hlavni, kdyby tolik netlacila na pilu, mohly jsme mit lepsi vztah. Ja ji to i rikala, ale ona vedela vsechno lip. A ted mi praskly nervy, nechci se s ni stykat a ona nechape, vzdyt chtela jen pomoct

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 07:22

Jos Kokoska Pinot Noir děkuji

letfenixa včera hej, len pred rokom letí to 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 08:41

My dneska jedeme na týden na chalupu se švagrovýma, asi tam budou i tcháni, navíc dnes slaví všechny tři neteře narozeniny, takže tam budou i příbuzní od švagra. Doufám, že si tam za ten týden odpočinu, protože jsem za poslední měsíc orvaná jak borůvka. Únava ani nevolnosti mě nepřešly, zato muž se doma vyskytuje čím dál tím míň a já už dítě, psa a domácnost nezvládám. Tento týden s nimi byl sám hodinu venku, samozřejmě až potom, co jsem mu je musela vnutit, a když jsem ho jiný den požádala, aby vytřel a vyluxoval, zatímco my jsme byli venku, tak mi řekl, že má po práci nějaké plány. Do prdele já chci mít taky nějaké plány, bohužel to dítě po osmi hodinách jaksi odhodit nemůžu. O čas pro sebe se musím doprošovat, jestli budu mít malého kam dát. Jasně, že jiné matky to mají horší a nestěžují si, ale já nejsem trpitelka, navíc když to tak být nemusí, že. Já nevím, že ten muž je někdy jako úplně mimo. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 09:12

dzizisketa držím palce, ať si to tam užijete. Já mám takovéhle akce moc ráda, protože děti se většinou vzájemně zabaví, a hlavně mám skvělou tchyni s tchánem, kteří se mohou pro děti rozkrájet a pro mě je jejich přítomnost zárukou toho, že se minimálně v klidu najím a s někým prohodím pár slov, zatímco oni nosí moje děti na rukách:))  Jinak s tím časem pro sebe je to těžké, já s tím také bojuji a to je prosím můj manžel doma 24/7 už od března 2021, kdy je zaměstnavatel odvelel na home office. Ne že by se k péči o rodinu neměl, ale on je zavřený na nějakých pitomých callech od rána do večera a pak má tak dost, že je mi blbé mu v osm vrazit do ruky dvě děti a vysavač a hodit záda. O víkendech světe div se občas potřebuje vyřešit nějaké své soukromé záležitosti/vypomoci rodičům/udělat něco na našem domě - a to je hned půl víkendu v čudu, i když nemůžu říct ani slovo. Ale štve mě to strašně, hlavně když vidím, že si to v té práci dělají tak trochu sami, takový pitomý režim od nevidím do nevidím.  Teď jsem se vrátila po čytřech dnech, kdy jsem byla pryč s dětmi, zhodnotila stav domácnosti a objednala uklízečku. Jako štve mě to, ale jemné náznaky nepomáhají a já teda taky nejsem žádná trpitelka.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. srpna 2021 09:46

dzizisketa já teda nechápu, jak to můžeš zvládnout. Když si vzpomenu na začátek svého druhého těhotenství, postarat se o dítě bylo moje maximum, jinak bylo vše na muži. Domácnost byla teda trochu v rozkladu, to je pravda. Já jsem v podstatě jen spala, ráno muž obstaral syna, dopoledne jsem nějak zvládla připravit oběd, po obědě jsem si šla taky lehnout, pak ven, nakoupit, před šestou dorazil muž a i když jsem si kolikrát říkala, že je toho na něj hodně, často jsem zase odpadla na gauči. A to mi nic moc nebylo, jen únava a mírné nevolnosti. Ale opravdu se to úplně otočilo v tom 14.tt. Zkus si s mužem promluvit, podle mě si neumí představit, jak je to náročné, když to těhotenství ještě není vidět. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. srpna 2021 09:49

Gatita ten ho je pitomý v tom, že muž má pocit, že je vlastně pořád přítomný v domácnosti. Aspoň u nás to tak bylo, díky bohu, že muž už chodí normální do práce, dlouho už teda.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 09:55

dzizisketa No musíš ho víc ukolovat prostě. Treba na ty fyzické práce doma, prostě mu řekni, že něco neděláš a trvej na tom a nedělej to aspoň před ním:-D. Prostě od teď bude třeba každej týden luxovat a vytírat on, prostě mu řekni, že je ti blbě, boli té z toho břicho. Nákupy taky netahas a tak. Třeba si bude myslet, že je to jen dočasně:-D:-D:-D Na těch pár měsíců:-D:-D. Prostě musíš víc fnukat! 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 10:00

Evaeva Skoro vůbec nejezdí, od jara u nás byla dvakrát na půl dne. Jakoby já od toho měla dvakrát celkem velký očekávání, no tak jsem se na to teď podívala realisticky a stornovala to:-D. Sambo je v práci, samozřejmě by jinak nevypadnul někam se uklidit, on dobře ví, oč jde. Taky by radši jezdil tam, přece jen jsou tam bratranci a tchyne musí vařit a starat se, takže se tak nějak od těch rad trochu odprosti. Ale cestování s maloumalou není ideální. No uvidíme.

Offline continuity
43570 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 10:01

Evaeva já mám pocit, že chlapi vůbec neumějí ty drobné pětiminutové domácí práce. Já když mám HO tak si jdu udělat kafe a cestou hodím prádlo do pračky, nebo v některém pokoji vypustím lux. 

On toho neudělá doma ani půlku ani když má volno a zrovna si nenaplanuje úklid. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 10:13
Reakce na Karja:

dzizisketa No musíš ho víc ukolovat prostě. Treba na ty fyzické práce doma, prostě mu řekni, že něco neděláš a trvej na tom a nedělej to aspoň před ním:-D. Prostě od teď bude třeba každej týden luxovat a vytírat on, prostě mu řekni, že je ti blbě, boli té z toho břicho. Nákupy taky netahas a tak. Třeba si bude myslet, že je to jen dočasně:-D:-D:-D Na těch pár měsíců:-D:-D. Prostě musíš víc fnukat! 

dzizisketa myslim, ze Karja to napsala dobre. Ja jak jsem v prvnim tehotenstvi nemela zadne komplikace a davala vsechno levou zadni, tak muzi nedoslo, ze to v tom druhem tehotenstvi najednou nejde, ze mi proste nektere veci nedelaji dobre. Musela jsem mu to proste rict, pak to bylo ok. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 10:28

dzizisketa

Tyjo, máš můj obdiv. Já nezvládám v domácnosti vůbec nic, ale muž teda překonal očekávání, a když jsem se 14 dní projevovala jako naprostá lemra, začal se sám od sebe starat o čistotu kuchyňské linky, nádobí, vanu, a tak. Taky je fakt hodně s dcerou, která teď bohužel nechodí do školky. Blbý je to pro mne v práci, kde si nemůžu dát toho šlofíka po obědě a práce se mi teda dost vrší. Ze dne na den život převrácený naruby, fakt.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 10:29
Reakce na continuity:

Evaeva já mám pocit, že chlapi vůbec neumějí ty drobné pětiminutové domácí práce. Já když mám HO tak si jdu udělat kafe a cestou hodím prádlo do pračky, nebo v některém pokoji vypustím lux. 

On toho neudělá doma ani půlku ani když má volno a zrovna si nenaplanuje úklid. 

​A to je taky fakt!! Aspoň u nás.