Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5433 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 08:55

Jos No, ono to nase pribuzenstvo ma ten pohled dost zkresleny tom, ze kdyz jsme u nich, tak opravdu syna nedame z ruky, nebo si s nim porad hrajem, protoze je potreba ho hlidat, aby nesel na schody, aby ho nezaslaplo starsi dite z pribuzenstva, nebo o nej babicka neoprela berli, aby mu nesel sebrat jidlo z ruky nektery z mnoha psu, aby nesel tahat nekde za kabely, nebo stourat do zasuvky, aby se neomlatil o starozitny nabytek se spoustou ostrych hran... doma si spokojene smejdi po celem spodnim patre, ktere jsme tomu upravili, takze mou asistenci vyzaduje jenom nekdy. Ja ho povazuju za zlaty dite, nebyt tech bolesti pri zubech, je moje rodicovska uplny raj

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 08:57

Myrtila jo, známe, malý před měsícem se mi zdál nějak ne ve své kůži a pak jsem se mu podívala do pusy. Místo dásní měl boule do fialova, které po několika dnech urputného okusování dřeva u krbu apod. praskly, přestaly být fialové a začaly být krvavé. A on byl tak statečný, brouček můj, bylo mi ho moc líto. 

Offline Myrtila
5433 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 09:01

Malenge Chudak, ale zase jestli jenom nebyl ve sve kuzi, tak ho to snad moc nebolelo. Me ty maly deti strasne fascinujou, jak to ted sleduju v primem prenosu, behem toho prvniho roku strasne vyrostou, nauci se neuveritelnou spoustu novych dovednosti, a tohle vsechno zvladnou jeste treba pri te bolesti zubu. 

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 09:18

Myrtila soucitim. Zuby povazuju za zatim nejhorsi vec materstvi. Taky kdo vymyslel, ze ti maly chudaci si musi zuby prokousat skrz dasne. Dneska se mala budila kazdou chvili od druhe, od ctyr jsem uz uplne vzhuru a je mi chcipnuti. Nasi to komentuji akorat tak, ze jsem chudak, ze tohle oni neznaji, ze nam zuby proste vyrostly. A jestli by nepomohlo dat vecer pred spanim poradnou lahev kase, ze urcite nespi kvuli hladu a ne kvuli zubum. No uz jenom 16 zubu snad se aspon ty horni jednicky, co uz prosvitaj, vyklubou co nejdriv 

Offline Myrtila
5433 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 09:41

Zuzuli Tak to jste jenom 2 zuby za nama. A radu dat mu kasi dostavam taky pravidelne, ale pozor, musi to byt krupicna z kravskeho mleka, oslazena a z flasky, jinak to nefunguje

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 09:49

Myrtila ten vývoj je neuvěřitelný. U nás se to zvláštně sešlo, starší je hysterka a bolestýn, je schopný 3 dny chodit s předpaženou rukou a zvednutým prstem a fňukat, protože má hrozné booo (čti škrábnutí v délce 4mm ). Už asi stokrát jsem na něj chtěl houknout buď trochu chlap  no a mladší, ten je zase strašně statečný a neufňukaný, ten sletí po hlavě ze schodů, má bouli jak druhá hlava, přijde se přitulit, já mu to pofoukám a za minutu se směje a řádí, vše zapomenuto. Takže statečně zvládl i ty čtyřky zuby, teď doufám, že bude chvilku pokoj. Než polezou ty horní

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 09:53

Malenge ty jo, máme stejné kluky, ale já se míň ovládám, takže "buď chlap" už proběhlo . Hrozný bolestín, dokáže lkát hodiny nad mini oděrkou... Strašný někdy, fakt. Mladší je tvrďák a že z něj už krev stříkala několikrát! Zuby nese hůř, ale hlavně tak, že jak normálně skoro nejí, tak u zubů nejí vůbec. 

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:06

Pinot Noir upřímně, na buď chlap si dávám fakt pozor, ale většinou, když už se to nedá vydržet, padá ze mě něco ve stylu nebuď taková příšerná fňukna. Samozřejmě poté, co byl mnohokrát politován, obejmut atd atd. a on pokračuje v hysterickém řevu kvůli boláku, který ani sám nemůže najít, jak je miniaturní. Pyšná na sebe nejsem, ale to je občas něco tak neskutečně otravného, teď v porovnání s mladším ještě víc, že to bez poznámek nedám.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:10

Tonda ma na ceste posledni stolicky a to je vyzivnyneustale ma ruku strcenou az v krku

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:13

Myrtila Zuzuli moc tlapkam, naší ty zuby (má 8 už dlouho) vyrostly taky ani nevim jak, tak si to vůbec neumim představit  teď čekáme na stoličky, tak ty asi budou horsi. 

S tím brecenim u kluků - včera jsme byli na hřišti a trochu se tam zrakvil tak sestiletej chlapeček, spadnul z nízký dřevěný prolejzacky, až to žuchlo a napíchnul se trochu stehnem na dřevěnou šprušli - a kamaradka mu rika-bez za maminkou, ona ti to pofouká .... a maminka mu ještě vynadala, ať neřve, ze se nic nestalo (nebyla u toho), ať ji s tím dá pokoj a ze je přece kluk, tak nemá brecet, no fakt mu ještě nandala 

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:27

Malenge přesně. Nejhorší je, že někdy nevím, jestli mu mám věřit, pak se zas leknu, jestli jsme nějakou bolest nepodcenili... Jenomže když pak vidím, jak dokáže vyvádět kvůli nepatrnému škrábanečku

Potrefenáhusa To je hrozné. Ale teda kdo nezažil toho našeho, tak neví, co znamená přehánět.

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:33

Pinot Noir teď nechci být přehnaně optimistická, ale začínám mít pocit, že se to pomalu lepší, hlavně teď přes léto, lítá nahý, máme tu dost růží, ostružiny, jehličnany, tak občas nějaký škrábaneček projde bez nekonečného řevu. Vůbec mi přijde, že 5.narozeniny byly hodně přelomové, celý je takový dospělejší a rozumnější. Občas samozřejmě

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:36

Pinot Noir jo někdy se to těžko pozná. Kamarádka má dceru bolestinku, tak ji jednou nevěřila a odbyla, když měla zlomenou ruku. Sly k doktorce až druhý den. Doted si to vyčítá, i když už to je spousta let, ale zase to už může vykládat jako "vtipnou" historku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:47

My na sraz dorazíme okolo čtvrté. Mladší už se hodně těší na metro, právě si sám oblékl kraťasy za pokřiku "Metrem! Metrem!"

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:48

Karja ja som tiez chcela poradit, aby si svokru nechala so sambom. Dnes akurat idem muza vyslat k svokrovcom na cele poobedie, mam pracu a potrebujem ju dokoncit dnes, ale aj keby som nemala, tak by som ich tam poslala samych :) my si to tak nejak prirodzene delime, moji rodicia chodia skor ked on nie je doma a k svojrovcom chodi viac on sam s malym. Predsa len aj ked tie trecie plochy su, tak skor si ich ustriehnes s rodicmi nez svokrovcami.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:49

Pinot Noir starší byl okolo roku a půl, dvou let pořád odřený, ret si prokousl každý týden,... Vždycky u toho hrozně řval, ale nikdy nechtěl moc utěšovat, protože ho to zdržovalo od hraní. Takže já byla na hřišti za krkavčí matku, když to řvoucí dítě lezlo někam na prolézačku;) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:52

Myrtila ty zuby musí být děsné, a fakt mu nemůžeš dávat každý den nurofen, když to trvá tak dlouho. Fakt tě lituju! Existují i nějaká homeopatika, tak můžeš zkusit i to. Já děkuju bohu, že u nás téměř všechny zuby prostě vyrostly, věděli jsme tak o čtyřech.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:53

Mohučanka gratulujem! :)

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:56
Reakce na nonemy:

Pinot Noir jo někdy se to těžko pozná. Kamarádka má dceru bolestinku, tak ji jednou nevěřila a odbyla, když měla zlomenou ruku. Sly k doktorce až druhý den. Doted si to vyčítá, i když už to je spousta let, ale zase to už může vykládat jako "vtipnou" historku

​no takovou vtipnou historku mám ja, od pátku do neděle

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 10:58

Rhaenys potlapkavam, ale neboj, uz to bude len chvila :) s prvym si pamatam, ze ked som uz tyzden prenasala a v prijali ma v nemocnici, tak som sa im tam na druhy den po hospitalizacii (vsetky baby na chodbe co prisli dne predtymmso mnou den predtym aj porodili a mne na izbe odisli dve spolubyvajuce a prisli druhe dve, ktore porodili este skor ako ja ) rozrevala, ze mi je jedno ako, ale nech dnes zo mna to dieta dostanu. Nemala som vobec predatavu, ze sa mozem na konci tehotenstva citit tak fyzicky nepohodlne v mojom tele - na toto by mali pri tych predporodnych pripravach upozornovat a nie tam malovat ake to bude super po sestonedeli...