711990 máš nějaký instruktážní obrázek? Já se bojím, že ho to naučím blbě, na svůj úchop bych úplně nevsázela.
Vše o těhotenství a dětech
Sairon A proč si s ní chceš vyhrazovat čas, když ona o to nestojí? Já tady sice minule tuhle myšlenku prosazovala, ale nemyslím, že je to třeba za každou cenu.
A stačí chvilka, tak spolu běžte vynést koš a povídejte si, ono to opravdu tomu dítěti stačí.
Tabea To nové Tchibo je
, normálně je mi líto, že nemám malé děti!!
Sairon nepomohlo by odejit s malou driv nez kamaradka s chlapeckem? Ze by ona byla ta, co jde zazivat dobrodruzstvi?
Evaeva hmm to nemam! Zkusim najit
Sairon Já na tohle věnování se velkémale nemám čas a asi by taky hodně brečela, zvlášť ve variantě, kdy by ségra byla pryč (tj. venku takže určitě dělá něco zajímavějšího než my doma), takže bych to musela udělat obráceně. Nicméně na to není čas, takže se snažím věnovat velkémale tak, že si s ní hodně povídám prostě, a v tom povídání ji dávám takovej punc výjimečnosti, jinak to nejde, pusu mám volnou;-).
Sairon Karja taky se chci velke venovat nekdy osamote, ale to mimino zarlive nas normalne nenecha, jak se ke mne velka priblizi, nebo nedejboze mi sedne na klin, zacne mala brecet a dobyjet se take. Jedine kdyz spi, co je ted 2x denne, ale z toho obvykle jeden spanek je v kocarku venku a to velka lita na kolobezce anebo si hraje s kamarady a na matku nema cas. Na druhe uspavani, kdyz jsem s nimi sama doma, tak ji poustim pohadku a kolikrat kdyz prijdu, ze uz jsem jen jeji, tak se ji od pohadky ke mne nechce... Vecer zase ja uspavam malou a tata velkou, tak taky casto nez ja prijdu od male, uz velka spi a zase zjistim ze jsem s ni vlastne ten den osamote vubec nebyla. Doufam ze na podzim nebude zrusene plavani, uz mam kurz optimisticky zaplaceny, ty lekce to byl takovy nas krasne straveny spolecny cas
Trošku z jiného soudku: prosím vás, co vám po porodu nejvíc pomohlo zbavit se spodního břicha? Po dvou měsících od mého slavného císaře jsem díky kojení a nedostatku spánku zas na původní váze, a to i přes to, že doslova žeru jak kyselina. Ale to spodní břicho je pořád výrazné. Dřív jsem měla (přiznávám, naprosto nezaslouženě) slovy Cimrmana "útlý pas a ňadra dmoucí", ale teď vypadám furt jak v pátém měsíci. Dělaly jste spíš cíleně cviky na břicho nebo pomohl i takový obyčejný všeobecný pohyb, případně nějaký jiný sport? Cviky na břicho jsou totiž už od základky můj šílený postrach, cokoli vydržím cvičit hodiny, ale sklapovačky nebo sedy lehy absolutně nedávám, to jsem nemohoucí jako beruška obrácená na záda
Děkuju ![]()
JanieB Nic, mám ho pořád;) Ale sedy lehy určitě nepomůžou, spíš cviky na posílení středu těla, na internetu toho najdeš spoustu.
Mě právě třeba ani nepřijde, že by syn o nějaký čas o samotě extra stál. Společné hry se většinou řídí jím, třeba z Lega stavím, co chce on a malý si u toho skládá kostky na podložku a tak, knihy čteme na střídačku a podobně. Samozřejmě když bych navrhla třeba návštěvu divadla a mladšího nechala doma, šel by ochotně, ale určitě by se mnou nechtěl být, když by mladší šel s někým ven.
JanieB nech tomu hlavne čas. Existují takové cvičení po porodu, právě na pánevní dno a spodní břicho, ale to by asi chtělo, aby ti to ukázala fyzioterapeutka.
JanieB můžeš mít trochu diastázu a na to jsou ty cviky na břicho vyloženě špatně. Konzultovala bych s fyzioterapeutem, nejspíš to chce posílit celý střed těla. Sama bych to potřebovala, to se mi to radí,chichi. Já ale nikdy neměla útlý pas a ňadra dmoucí už vůbec ne, tak motivace vázne ![]()
JanieB dej tomu čas, to tělo se vrací po porodu do normálního stavu většinou docela dlouho a jak pisou výš, můžeš mít diastazu a běžný cviky na bricho to jenom zhorší. Ale dva mesice po porodu jsou fakt kratkej čas, fyzioterapeut na to bude nejlepší
Vôbec si nepamätám obdobie, že by mal syn nejaké nebezpečné aktivity, lebo asi nemal, on je na seba opatrný a skôr ho musím posmelovat, nedávno mi vysvetľoval, že si dáva pozor, aby nemusel na RTG.
Okrem jeho placov a nočných desov fakt začal byť protivny až vďaka dvojrocnemu vzdoru. Dnes som išla po prázdninách prvýkrát do práce, tak mi ráno teatrálne visel na nohe
a nakreslil mi obrázok so srdiečkami, ktorý som si musela so sebou zobrať.
JanieB2 mesice po porodu mi to prijde jeste normalni, svaly se taky musi trochu stahnout, zvlaste po cisari. Kdyz chces cvicit, nasla bych nejakeho fyzioterapeuta co se zabyva panevnim dnem diastazou a tak a zacit cvicit neco na spevneni core. Ale urcite to nijak neprepalovat, aby sis neublizila. Ono i chuze s kocarkem ma zpevnovaci efekt.
JanieB Já tedy doporučím stahovací pás. Jen jakoby pevnější natahovací látka, trochu to břicho zformovata aza zpevnit. Samozřejmě až uplyne další čas tak cvičení a tak samo. Ten pas mi přijde vhodný na tu vytáhnou kůži a tak.
JanieB v DE se tlačí na to, aby ženy po porodu chodily na cvičení, co je dá zpátky dokupy (Rückbildungsgymnastik). Ještě když jsem byla těhotná, tak se mě gynekoložka pokaždé ptala, jestli mám kurz zařízený, dokud jsem neodpovedela kladně. Platí ho pojišťovna, začíná se chodit někdy po šestinedělí. Mrkni, jestli to třeba u vás nenabízí, většinou ty kurzy dělají porodní báby. Já chodila jen po prvním dítěti, dokonce maminka od "báby" ve vedlejší místnosti hlídala všechny mimina.
Garfie když ona chce být se mnou sama, kolikrát za den přijde, ať si s ní jdu hrát, ale to s krtkem za zády moc nefunguje, navíc teď zas začíná víc odmlouvat a míň poslouchat což je známka toho, ež má málo pozornosti.
Kokoska Karja jo většinou to dělám tak, že jdeme pryč, ideálně rovnou ze školky aby neměla prostor přemýšlet kdo s kým kde je
ale tentokrát jsem si s ní chtěla v klidu pohrát a taky mi bylo líto, že před 2 týdny dostala nějaký hračky k narozeninám, které vyžadují asistenci a ještě nebyl vůbec prostor je vybalit.
mnum dokud spal krtek 2x denně, tak to šlo, vždy jeden spánek jsem věnovala příšerce a dělali jsme co chtěla, mohla si vybrat jestli zůstaneme doma nebo jdeme ven. Druhý spánek jsdem pak věnovala domácnosti a celkem to fungovalo. Teď jak už má jen jeden spánek, který se překrývá se spánkem příšerky, tak už je to horší ![]()
Tabea to je super, já už po prvním porodu říkala že kdyby místo každotýdenní návštěvy u pediatra mi pojišťovna zaplatila pár návštěv u fyzioterapeuta a psychoterapeuta, tak by to byly mnohem lépe investované peníze.
Sairon Tak to je hloupý, můžeš se s ní možná zkusit domluvit předem? Jakože zítra spolu něco a malá zatím....blablabla.
Sairon to je tezky najit si na ni extra cas, kdyz jeste i ona spi (zas mas trochu casu pro sebe, to je taky bonus
). Taky nevim jak to budeme delat az bude mala spat jen jednou denne, co asi nastane v ramci nekolika malo tydnu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY